начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Право за записване с диктофон

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право за записване с диктофон

Мнениеот kd6309 » 22 Мар 2019, 19:08

Здравейте,

Имам следния казус - на Общо събрание на етажна собственост представител на един апартамент (да го наречем проблемен) е записвал цялото събрание с диктофон, без да предупреди присъстващите за това. В последствие в е-mail кореспонденция съобщава, че е записал цялото събрание. Предполагаме, че целите на този запис не са добронамерени. Последващото събрание започна с цитиран от наша страна чл. 32, ал. 2 от Конституцията и че не желаем да бъдем записвани. Представителят на проблемния апартамент обаче отново записа с диктофон проведеното събрание. Въпросът ми е общото събрание на ЕС счита ли се за публично/обществено събитие? Имат ли право да правят такива записи без наше знание или съгласие? Имаме ли основание да търсим правата си?
kd6309
Нов потребител

Re: Право за записване с диктофон

Мнениеот first_order » 28 Мар 2019, 09:34

Събранието на етажните собственици не е публично доколкото е ограничено до собствениьите на жилища в етажната собственост. Реда за защита е по пътя на непозволеното увреждане по 45 ззд и следващите. За наказателна отговорност няма как тъй като няма текст от закона който да предвижда наказателна отговорност. Има един текст който е неприложим тъй като записващите устройства са със свободен достъп и не подлежат на специална регламентация и разрешителен режим
first_order
Младши потребител

Re: Право за записване с диктофон

Мнениеот TheOldMan » 02 Апр 2019, 23:50

А като не искате да бъдете записвани, как се е водил протокол от събранието? Щото ако няма протокол... все едно не е имало събрание.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Наказателно право