начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Предсрочно освобождаване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предсрочно освобождаване

Мнениеот bababunchi » 21 Ное 2016, 15:45

Здравейте имам следния въпрос.съпругът ми е лишен от свобода,остава му 8 месеца, последната половин година непрекъснату му казват,че на следващата комисия ще бъде предложен за предсрочно освобождаване.всеки път нищо не се случва,оказва се че дори не е вписан за комисия.аз звънях три пъти от чужбина в централния за да разговарянм с началничката на отрядни ръководители.всеки път ме убеждава,че да,че този път ще бъде предложен.за последната комисия която беше преди 4дни,официално му бяха дали да разпише че е на комисия.и какво се случва пак:оказва се че поради неясни за тях /служителите на затвора/причини,досието му било пратено в министерство на правосъдието.и затова отново не е бил на комисията.та искам да питам как може да се провери дали досието наистина е там или отново го мотаят.много странна система на работа има в бг.толкова ли е сложно да му кажат,нямаш право на предсрочно ще си лежиш до край.
Пс.работи от 2 и половина години,награждаван многократно,3пъти излизал в отпуски
Поздрави

Василева
bababunchi
Нов потребител

Re: Предсрочно освобождаване

Мнениеот teogeo » 21 Ное 2016, 19:46

bababunchi написа:Здравейте имам следния въпрос.съпругът ми е лишен от свобода,остава му 8 месеца, последната половин година непрекъснату му казват,че на следващата комисия ще бъде предложен за предсрочно освобождаване.всеки път нищо не се случва,оказва се че дори не е вписан за комисия.аз звънях три пъти от чужбина в централния за да разговарянм с началничката на отрядни ръководители.всеки път ме убеждава,че да,че този път ще бъде предложен.за последната комисия която беше преди 4дни,официално му бяха дали да разпише че е на комисия.и какво се случва пак:оказва се че поради неясни за тях /служителите на затвора/причини,досието му било пратено в министерство на правосъдието.и затова отново не е бил на комисията.та искам да питам как може да се провери дали досието наистина е там или отново го мотаят.много странна система на работа има в бг.толкова ли е сложно да му кажат,нямаш право на предсрочно ще си лежиш до край.
Пс.работи от 2 и половина години,награждаван многократно,3пъти излизал в отпуски
Поздрави

Василева

Прочетете делото на ЕСПЧ в Страсбург - "Нешков и др. с/у България". На този линк има превод на решението на български език. Срокът даден на държавата-членка (България) изтича тъкмо декември 2016 :mrgreen:
Ако използвате това обстоятелство умело, ще се случат нещата.

http://www.justice.government.bg/Files/CASE_OF_NESHKOV_AND_OTHERS_v__BULGARIA_BG_36925-10_635689380944392124.pdf
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот bababunchi » 21 Ное 2016, 23:18

Благодаря,ще разгледам обстойно линка
bababunchi
Нов потребител

Мнениеот bababunchi » 14 Дек 2016, 16:23

Здравйте,искам да попитам как може да се направи справка в министерство на правосъдието дали досието на мъжът ми е там.защото продължават да го мотаят.трябва ли да ходи адвокат или може и майка му като роднина? Благодаря
bababunchi
Нов потребител

Мнениеот chinchilla » 02 Яну 2017, 16:55

За жалост трябва да потърсите адвокат. Предсрочното освобождаване по деиниция се прилага при едни обстоятелства, но при други, не се прилага, независимо от обстоятелствата. Пример - според закона имаш право на такова, но според отдел затвори - не съвсем. Сам съм го изпитал на гърба си, а именно, с присъда под една година, не съм бил имал право на предстрочно, щото видиш ли , минимума за ПРАВО на предсрочно е 6 месеца....тоест, след като "навърша" шест месеца в затвора, тогава бих имал някакъв шанс за предсрочно, коетого няма като дефиниция в закона
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Наказателно право