- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013
|
|
Re: Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013
Аз съм правила такава ипотека, по желание на клиента, с която дългът беше 80 000 Е, но ипотеката беше учредена за част от дълга, а именно за 40 000Е. Не виждам законова пречка за това... бяхме включили и клауза, че не зависимо как плаща първите 40 000Е щом се изплатят се сваля и ипотеката...
- chandra
- Потребител
Eee да ама тая ипотека дето сте я правили е съвсем "друга бира" ,докато тука човека има лизинг и явно ипотеката е валидна докато не се погаси цялата сума - наредили са го човека и то брутално.
Да ви метна и аз един въпрос ако може?
Фирма има имоти ,едни от тях са ипотекирани - други не.Ако се стигне до принудително изпълнение има ли вариант да изгорят и не ипотекираните имоти? Всичко е на една фирма само че едните имоти имат ипотека ,другите не.
Да ви метна и аз един въпрос ако може?
Фирма има имоти ,едни от тях са ипотекирани - други не.Ако се стигне до принудително изпълнение има ли вариант да изгорят и не ипотекираните имоти? Всичко е на една фирма само че едните имоти имат ипотека ,другите не.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
u3mamhukaa написа:Фирма има имоти ,едни от тях са ипотекирани - други не.Ако се стигне до принудително изпълнение има ли вариант да изгорят и не ипотекираните имоти? Всичко е на една фирма само че едните имоти имат ипотека ,другите не.
Според мен могат, 133 ЗЗД, вижте и тази тема:
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t ... 51#p530351
- nikol52100
- Потребител
Разбира се, че могат да изгорят. Кредиторът се удовлетворява от цялото(секвестируемо) имущество на длъжника. Ако след публичната продан на ипотекираните имоти не е събрана цялата дължима сума - насочват се към другите имоти, или там каквото друго има. Това често се среща днес, предвид разликата в цените на имотите - ако те били ипотекирани примерно през 2008г., когато цените им бяха доста по-високи, то сега не е така и по-вероятно е да не стигнат за издължаване. Още повече, че могат да бъдат пуснати на една цена, но ако никой не се яви на проданта, цената им пада с 20%, така че...
- adelina_vn
- Младши потребител
Хммм... добре.Тогава пък нищо не ни пречи ако решат да дигнат едностранно лихвата да им праснеме една жалба за изнудване ,нали?
-
u3mamhukaa - Потребител
хммм...ами, ако не сме прочели какво подписваме още в началото, малко ще ни е трудно впоследствие да им праснеме каквото и да било... Но пък вече има практика по дела срещу банки, които едностранно изменили лихвите.
Давайте друг казус ....
Давайте друг казус ....
- adelina_vn
- Младши потребител
Хайде друг казус тогава - НОВИТЕ КИЛЪРИ - базирано на хрониките на БТВ,НТВ и ТВ 7
На кой брилиянтен юридически ум се пада брилянтната идея да вкара целия активен престъпен контингент в ОПГ ,защото според медийте всички тия субекти са осъждани,нали?
Как според вас се доказва участие на 15 души в ОПГ ,въобще възможно ли е това,само чрез показания на осъждани лица ,които лесно могат да бъдат притиснати и чрез СРС'та??
Дали това не е хляб за хората с цел намаляване на ефекта ДАНС with me?
Най - важния въпрос - според вас това досъдебно производство ,ако въобще стигне до дело може ли да издържи в съда (според мен не)
Айде колеги стреляйте
На кой брилиянтен юридически ум се пада брилянтната идея да вкара целия активен престъпен контингент в ОПГ ,защото според медийте всички тия субекти са осъждани,нали?
Как според вас се доказва участие на 15 души в ОПГ ,въобще възможно ли е това,само чрез показания на осъждани лица ,които лесно могат да бъдат притиснати и чрез СРС'та??
Дали това не е хляб за хората с цел намаляване на ефекта ДАНС with me?
Най - важния въпрос - според вас това досъдебно производство ,ако въобще стигне до дело може ли да издържи в съда (според мен не)
Айде колеги стреляйте
-
u3mamhukaa - Потребител
Какво става със списъците на допуснати и недопуснати кандидати ? Някой няма ли малко информация ?
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
Относно "брилянтния" ти казус, колега, няма как да "стрелям" с брилянтни отговори, някак си ми се струва, че е малко вероятно да дадат организирана престъпност на конкурса за районни съдии/прокурори, най-малкото заради това, че въпроси ми се струва от компетентността на друг съд, специализран...
- adelina_vn
- Младши потребител
Защо си мислиш че "няма как да дадат" ОПГ? Ето как горе долу би звучало - на еди коя си дата в еди колко си часа Драган и Петкан отишли да пият кафе със Стоян и Насран ,към тях се присъединили Огнян и Садран.На съседната маса която била в непосредствена близост седяли и жулили кафенца Лайнян и Напикан.
Садран споделил пред лицата Драган,Петкан ,Стоян,Огнян и Насран че има информация за кола която ще мине през границата натъпкана с наркотици и пари.Садран заявил че ще иска процент за информацията и процент от продажбата на придобитите - автомобил и субстанций ,ако Драган,Петкан,Огнян и Насран се съгласят да ги отнемат.
Лайнян и напикан решили че ще разкажат всичко в полицията
Конституирайте Лицата
Квалифицирайте деянията
Налице ли е вид съучастие
Садран споделил пред лицата Драган,Петкан ,Стоян,Огнян и Насран че има информация за кола която ще мине през границата натъпкана с наркотици и пари.Садран заявил че ще иска процент за информацията и процент от продажбата на придобитите - автомобил и субстанций ,ако Драган,Петкан,Огнян и Насран се съгласят да ги отнемат.
Конституирайте Лицата
Квалифицирайте деянията
-
u3mamhukaa - Потребител
u3mamhukaa написа:Защо си мислиш че "няма как да дадат" ОПГ? Ето как горе долу би звучало - на еди коя си дата в еди колко си часа Драган и Петкан отишли да пият кафе със Стоян и Насран ,към тях се присъединили Огнян и Садран.На съседната маса която била в непосредствена близост седяли и жулили кафенца Лайнян и Напикан.
Конституирайте Лицата
Квалифицирайте деянията
И дисипозитивите , винаги има въпрос за тях .
Иначе , малко по- сериозно колеги
- miniscule
- Потребител
според мен е малко рано, за да се чака списъци за допуснати кандидати
- katrinn
- Нов потребител
Не всяко обикновено съучастие на поне трима души е организирана престъпна група. Също моля колегата по-горе с казуса да прояви по-сериозно отношение, поне във форума.
- pm
- Потребител
Четете ли колеги?
Аз все още не успявам
Аз все още не успявам
- chandra
- Потребител
не си единствената, която все още не успява
- adelina_vn
- Младши потребител
Явно мързелът е обща болест за всички нас .
- miniscule
- Потребител
Оххх, хич не е до мързел... уж си пуснах отпуска - днес ми засилиха 5 призовки! Ако ги върнат може съда да разпореди връчване на страната, а като ги знам... накрая ще си изтърват срока, защото не са звъннали... съответно ги взех...
Естествено имах връчени и от миналата седмица и все изтичаха та списвах. На финал дойде дама, на която 5 год. давност и изтича на 08.08. и аз сега бъхтя върху теорията какво да я правя на практика, че казусът и привидно елементарен е засукан и куц, че хем има материален интерес хем не е ясно как ще се определи...
Мисля да подходя адвокатската пък съда да се спасява
Естествено имах връчени и от миналата седмица и все изтичаха та списвах. На финал дойде дама, на която 5 год. давност и изтича на 08.08. и аз сега бъхтя върху теорията какво да я правя на практика, че казусът и привидно елементарен е засукан и куц, че хем има материален интерес хем не е ясно как ще се определи...
Мисля да подходя адвокатската пък съда да се спасява
- chandra
- Потребител
Колеги къде мога да видя казуси, които са давани на предишни конкурси за първоначално назначаване на прокурори ? Ще бъда много благодарен ако някой пусне линкове към такива казуси
- joro5017
- Младши потребител
Колеги, не чакайте скоро да има списъци, аз се престраших да звъня, казаха, че няма да е по-рано от септември...
- adelina_vn
- Младши потребител
Добре , че от толкова кандидат магистрати най - сетне един от нас се престраши да позвъни и да опита . Браво Ади
- miniscule
- Потребител
|
|