начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Нанасяне на нова сграда в кадастъра

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нанасяне на нова сграда в кадастъра

Мнениеот emilgrigorov » 02 Юни 2013, 12:44

nk7702n написа:...Но дори и да нямаш такъв, Калахан, има начин да се прехвърли земята с подобренията в нея на съответната стойност, така че в краен случай и това е вариант!...

Ако не я прехвърли, или не я е прехвърлил (сградата) междувременно. Вижте мотивите по т.2 на въпросното ТР. :lol:
Което ме навежда на определени мисли :lol:
С тази колегиална солидарност покривката доста се напетноса :lol:
Ако обърнете внимание, причината за набиване на канчето си е в Калахан. Опитвах се да му помогна, да споделя опит, конфиденциален, ама ... тръгна да лае. Еее, така е :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 13:05

--------------------
Последна промяна nk7702n на 02 Юни 2013, 15:44, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Юни 2013, 13:24

Кръстева, пак, отново, за пореден път, го направи лично, но днес не съм в настроение да проявявам разбиране относно "деликатно ранимата ти същност".
nk7702n написа:И аз не разбирам какво общо има темата с писанията по - горе на твоята приятелка Мели и на Емил Григоров, но човек вижда само това, което иска да види.

Първото, което прочетох от теб не е по темата и не бъркам. Литературните ти пристрастия въобще не коментирам. Разбирането им- пак така.
Мели и Григоров си спорят за прецизиране на детайлите, ама ти както обикновено и това не разбираш. Вината, по правило, е винаги в друг.

nk7702n написа:П.П. Нямам нищо против да вземете да се държите най - после като юристи и да пишете само юридически коментари, bird of paradise! Радвам се, че тая ми идея добре си я разбрала!

Ако само можеше да проумееш написаното от теб, в цялата ти история, ще видиш и собствената си греда. Но, ти имаш проблем с разбирането, та не вярвам да вденеш за какво говоря.
nk7702n написа:Относно подобренията си поддържам идеята, може да се извърши разпореждане в нотариална форма - к`ва нотариална форма, кукло, като говорим за ПП?!? Или пак не разбра! и по този начин, въпросът е дали Калахан/ човек, който аз също уважавам, независимо че не го познавам по име / иска да стане по този начин!- не иска! той е ПЧСИ и там не е въпрос на искане, а на нормативни правила, които е задължен да спази. Т`ва не е местната сладкарница. И вторият проблем е, че става дума за ПП, което си създава известна опасност от бъдещи проблеми :!: Които, доколкото имам представа за капацитета- не виждаш и не разбираш
Приятен ден!

Няма нито една тема недокосната от плявата ви и деликатността душевна.
Аре, сега си свободна да ръсиш още безмислие.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Юни 2013, 13:29

emilgrigorov написа:..... Вижте мотивите по т.2 на въпросното ТР. .....

Цитираното от теб ТР е неотносимо към темата, защото урежда дупка в законодателството ни, но за вписване на възбрана по друго производство. Т`ва са юридически неща.

Идеята с административно дело също няма да сработи, защото производството е недопустимо и ще бъде прекратено.
Други идеи?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 14:03

bird_of_paradise написа:Кръстева, пак, отново, за пореден път, го направи лично, но днес не съм в настроение да проявявам разбиране относно "деликатно ранимата ти същност".
nk7702n написа:И аз не разбирам какво общо има темата с писанията по - горе на твоята приятелка Мели и на Емил Григоров, но човек вижда само това, което иска да види.

Първото, което прочетох от теб не е по темата и не бъркам. Литературните ти пристрастия въобще не коментирам. Разбирането им- пак така.
Мели и Григоров си спорят за прецизиране на детайлите, ама ти както обикновено и това не разбираш. Вината, по правило, е винаги в друг.

nk7702n написа:П.П. Нямам нищо против да вземете да се държите най - после като юристи и да пишете само юридически коментари, bird of paradise! Радвам се, че тая ми идея добре си я разбрала!

Ако само можеше да проумееш написаното от теб, в цялата ти история, ще видиш и собствената си греда. Но, ти имаш проблем с разбирането, та не вярвам да вденеш за какво говоря.
nk7702n написа:Относно подобренията си поддържам идеята, може да се извърши разпореждане в нотариална форма - к`ва нотариална форма, кукло, като говорим за ПП?!? Или пак не разбра! и по този начин, въпросът е дали Калахан/ човек, който аз също уважавам, независимо че не го познавам по име / иска да стане по този начин!- не иска! той е ПЧСИ и там не е въпрос на искане, а на нормативни правила, които е задължен да спази. Т`ва не е местната сладкарница. И вторият проблем е, че става дума за ПП, което си създава известна опасност от бъдещи проблеми :!: Които, доколкото имам представа за капацитета- не виждаш и не разбираш
Приятен ден!

Няма нито една тема недокосната от плявата ви и деликатността душевна.
Аре, сега си свободна да ръсиш още безмислие.

Горката, колко си жалка, poli_g, толкова ника смени, но не можеш да превъзмогнеш озлоблението. Въобще не съм те коментирала лично, нито пък поста ти. Таман се зарадвах, че се държиш като юрист и пак се изложи.
Утре ще коментирам темата с по - компетентни колеги от теб, тъй като не се занимавам конкретно с ПП. Ще погледна и повечко практика. Крайната ми цел е да науча нещо полезно, а не се занимавам с личните ти драми.

П.П. Не съжалявам, че те изтрих от скайпа, това е правилното решение, с теб не може да се комуникира нормално. Аз никога не пренасям личните си проблеми върху останалите.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Юни 2013, 14:16

При липса на правни аргументи някои използват "силата" на цветовото изказване - "бояадисано в цвят червен". :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Юни 2013, 14:35

nk7702n написа:Горката, колко си жалка, poli_g, толкова ника смени, но не можеш да превъзмогнеш озлоблението. Въобще не съм те коментирала лично, нито пък поста ти. Таман се зарадвах, че се държиш като юрист и пак се изложи.

Ето, то пак не разбрало- не само мен, ама и собствените си мисли. :o
П.П. Нямам нищо против да вземете да се държите най - после като юристи и да пишете само юридически коментари, bird of paradise! Радвам се, че тая ми идея добре си я разбрала! Относно подобренията си поддържам идеята, може да се извърши разпореждане в нотариална форма и по този начин, въпросът е дали Калахан/ човек, който аз също уважавам, независимо че не го познавам по име / иска да стане по този начин! И вторият проблем е, че става дума за ПП, което си създава известна опасност от бъдещи проблеми :!:

От друга страна... наистина, за кой ли път, те надцених. Ти и себе си не разбираш, респективно няма начин да осмислиш написаното от теб. За параноята съм наясно.
nk7702n написа:Утре ще коментирам темата с по - компетентни колеги от теб, тъй като не се занимавам конкретно с ПП. Ще погледна и повечко практика. Крайната ми цел е да науча нещо полезно, а не се занимавам с личните ти драми.

Ти си цялата жанр от театралното изкуство, но не го разбираш. Ето, пак не ти е ясно, за какво става въпрос в темата, защото е проблем комплексен, ама не- да се впишеш, за да ни го съобщиш ( като да е тайна някаква).

п.п. ха-изтрила ме от скайпа? трЕбе да ми е било важно, та за това не съм го установила.
Бе, я да питам, че все за това намекваш пък не знам - к`ви лични драми визираш? :roll:
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 14:44

.
. Нямам време да ви чета празнословията, затова се оттеглям, имам доста по - важни неща за вършене.
[/color]
П.П. Случайно погледнах нещо забавно. Поли, видях, че си станала и доктор. Поздравления, поставяш диагнози. :lol: Пък собствените заболявания не успяваш да излекуваш. Вярна е май приказката за обущаря, който ходел бос. :mrgreen:
Последна промяна nk7702n на 03 Юни 2013, 09:07, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Юни 2013, 14:48

Сега пък в "цвят лилЯв"... :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Юни 2013, 14:50

Кръстева, поне веднъж се дръж като нормален и зрял индивид.
Когато хвърляш кал по някого и възникне спор имай поне минимум себеуважение и не се измъквай на пръсти.
Какъв ти е проблема с мен и какво общо имаше той с темата, че го намеси.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 14:52

bird_of_paradise написа:Кръстева, поне веднъж се дръж като нормален и зрял индивид.
Когато хвърляш кал по някого и възникне спор имай поне минимум себеуважение и не се измъквай на пръсти.
Какъв ти е проблема с мен и какво общо имаше той с темата, че го намеси.

Че аз нямам никакви проблеми нито с теб, нито с Мели. :lol: Вие двете имате проблеми със себе си и с околните, май!?

П.П. Ся за Мелка в розово, да и е по - интересно. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юни 2013, 15:01

Има нещо вярно в натрапваното съждение, че форума се бил превърнал в селски панаир и че преди време бил друг. Макар и аз да съм спряган за един от виновниците за този резултат, за свое оправдание мога да се позова на стари теми, когато не съм присъствал тук. Положението е било почти същото, само че арсенала използван за лични нападки е бил някак си по умерен. Ако аз съм допринесъл този арсенал да се обогати и заедно с това полемиките да придобият ожесточен личностен характер, а и задно с чисто юридическите аргументи да бъдат използвани и махленски такива, то мога само да се гордея с това че съм успял да дори и всред представителите на юрипруденцията да провокирам първичната им същност, и едновременно с това и собствената си такава. Сега картинката не е приятна за съзерцание но пък е действителна!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 15:23

Виж, Юлиане, аз не харесвам селските панаири. Не виждам да е налице тук нещо велико като резултат. Обаче, в началото, когато се появих тук, не проумявах защо форумът се е променил и защо все по - малко умни и възпитани колеги пишат тук. С течение на времето се убедих, че трябва да се използват същите камъни по главите на тези, които създават цирка, за да се променят нещата, ако въобще е възможно това да се случи. Жалко е хората да си губят времето с глупости и безсмислено празнословие.
Последна промяна nk7702n на 02 Юни 2013, 15:48, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юни 2013, 15:27

nk7702n Внимавай! Постът ми не е адресиран към тебе!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 15:33

julyanvonemona написа:nk7702n Внимавай! Постът ми не е адресиран към тебе!

Ок, разбрах какво имаш предвид.
Последна промяна nk7702n на 02 Юни 2013, 15:36, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Юни 2013, 15:33

nk7702n написа:
julyanvonemona написа:Има нещо вярно в натрапваното съждение, че форума се бил превърнал в селски панаир и че преди време бил друг. Макар и аз да съм спряган за един от виновниците за този резултат, за свое оправдание мога да се позова на стари теми, когато не съм присъствал тук. Положението е било почти същото, само че арсенала използван за лични нападки е бил някак си по умерен. Ако аз съм допринесъл този арсенал да се обогати и заедно с това полемиките да придобият ожесточен личностен характер, а и задно с чисто юридическите аргументи да бъдат използвани и махленски такива, то мога само да се гордея с това че съм успял да дори и всред представителите на юрипруденцията да провокирам първичната им същност, и едновременно с това и собствената си такава. Сега картинката не е приятна за съзерцание но пък е действителна!

Виж, Юлиане, аз не харесвам селските панаири. Не виждам да е налице тук нещо велико като резултат. Обаче, в началото, когато се появих тук, не проумявах защо форумът се е променил и защо все по - малко умни и възпитани колеги пишат тук. С течение на времето се убедих, че трябва да се използват същите камъни по главите на тези, които създават цирка, за да се променят нещата, ако въобще е възможно това да се случи. Жалко е хората да си губят времето с глупости и безсмислено празнословие.
Спомни си колко пъти съм ти казвала, че темите се израждат и съжалявам, че ставам част от тоя цирк! :!:

... "Какво казала едната стена на другата? - Ще се срещнем на ъгъла"...
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Юни 2013, 15:44

Поли, именно другото производство. Калахан с това започва, това му е и единия кахър.
Нека се опитам да уточня:
1. Сграда в груб строеж, свободна от тежести, която не е предмет на ИП и ПП;
2. Доказване на завършен груб строеж, и по време;
3. Идентификатор;
4. Да се включи сградата в ПП.

Ако бъркам, поправете ме.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юни 2013, 15:47

Melly написа:[size=85]
... "Какво казала едната стена на другата? - Ще се срещнем на ъгъла"...
=
Eто-о! Този който трябваше се обади!
Отбелязвам!
Две стени на ъгъла винаги могат да си кажат нещо, дори и за същността на тухлените превръзки, докато поради своето естество tabula rasa нищо не може да каже!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Юни 2013, 15:55

Аватар
Melly
Старши потребител