начало

Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия

Запис на заповед в този вид валиден ли е

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запис на заповед в този вид валиден ли е

Мнениеот goshoo » 05 Дек 2009, 13:21

ЗАПИС НА ЗАПОВЕД

гр.Пловдив..........2006г за.........../...............
лева

БЕЗ ПРОТЕСТ"

......................................
/издател/

---------------------------------------
/подпис

Долуподписаният................л.к.№......издадена на .........г. ЕГН-..........живущ в гр............община..........ж.к...........вх"..",ет....,ап...,безусловно се задължавам,срещу представянето на този запис на заповед да платя на падежа......г.на .............,живущ в гр.Пловдив,ул,..........г.№..вх...ет...ап...,притежаващ лична карта №...........,издадена на .....г.от МВР Пловдив,ЕГН.................сумата от ..................../..................../лева

Сумата е платима в брой.
Сумата по този запис на заповед ще се изплати без протест.

издател:..................................
/..................................../

дата отгоре в левия ъгъл е поправена с химикал от -2006 на 2009 това дали няма да е проблем
goshoo
Младши потребител

Re: Запис на заповед в този вид валиден ли е

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2009, 14:03

Ще е.
Но такива проблеми създават работа на нас адвокатите.
20лв. навреме пестят 200 след.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот goshoo » 05 Дек 2009, 15:54

а след като са попълнени падеж на връщане,предявяването отпада нали така?няма смисъл в тридневен срок след изтичане на падежа да се предявява на длъжника,и не разбрах тази дата проблем ли е?понеже ми казаха ,че поправка в запис на заповед е като да подправиш банкнота и да очакваш да е валидна.
goshoo
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2009, 16:17

Нали?!?
А дали?!?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hidden » 05 Дек 2009, 16:24

poli_g написа:Нали?!?
А дали?!?

Надали...
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2009, 16:33

Може би не е съвсем "надали", но това подлежи на коментар в раздел за юристи.( то пък кой ли колега ще пита точно това, ала знам ли?!?)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот goshoo » 05 Дек 2009, 17:20

аз съм необразован и затова се обърнах към форум и потребителите в него,незнам каде да се обърна в кои раздел?Не съм на правилното място ли?
goshoo
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2009, 17:33

goshoo написа:аз съм необразован и затова се обърнах към форум и потребителите в него,незнам каде да се обърна в кои раздел?Не съм на правилното място ли?

Не, напротив- това е раздела.
Повечето тук са наясно какво всъщност става- и без детайлите по питането.
Но има едни прости правила- питане за ценна книга- нали така? Така.
Дадени са някому пари, или някой на вас дължи- нали така? Така!
Говорим за пари- нали така? Така!
Е, кое ви дава основание да си мислите, че когато иде реч за пари едните думи, които ще напише някой тук са безплатни?

Все някога следва да се проумее , че юридическите знания струват пари.
Какъв по-добър начин от това да не ви се дава безвъзмездно знанието?

"Оплескана" е ценната книга ( което не е проблем ако се държи в рамка, но ако искате/ или ви поискат връщане на париците.... ще е!)
Ала това ви написах още в първия отговор.

п.п. Пък ако си сторите труда- назад във времето тук е отговаряно на такива въпроси. Не, че подценявам вашия проблем, но все пак - някакво усилие и от вас е нужно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот goshoo » 05 Дек 2009, 17:44

Ок.това ми е ясно,но се допитах вече до 3-ма адвокати и всеки ми казва по нещо различно,един ми каза ,че трябва да се предяви в три дневен срок,а другия ми казва ,че щом има падеж не е на предявяване и не е нужно,а трети ми казва плати парите щото те са 20хил. и ще станат 40хил.докато минеш през съда ще те натовят с хонорари ,а нямаш никакви шансове да спечелиш,та затова вече реших да се обърна към форума,но явно и тук няма да ми стане ясно, такъв вид е записа на заповед които съм подписал аз -кажете ми поне дали ще им издадът изпълнителен лист? а щях да забравя на 5 запис-а на заповед е сумата-500,10000,3600,4500,1600
goshoo
Младши потребител

Мнениеот goshoo » 05 Дек 2009, 17:45

Събирането на вземания чрез Гражданския процесуален кодекс (ГПК) става сравнително лесно и бързо и тук несъвършенствата, изглежда, са по-малко. Новите правила бяха приети през март 2008 г. Те направиха така, че дори кредиторът да има нотариално заверен договор или запис на заповед, задължително трябва да се мине през съд, а преди започваше директно събирането на вземането чрез съдия-изпълнител. "С промените в ГПК отпадна силата на записа на заповед, менителницата и чекът. Тук могат да възникнат много тежки усложнения, тъй като те са международни платежни документи и на никого не му хрумва, че не може да получи изпълнителен лист срещу неплатен чек", обясни Валери Борисов. Въпреки това новата процедура (наречена заповедно производство) отнема няколко седмици и е сравнително лесна. Проблемът е, че ако длъжникът оспори дълга, се минава през отнемащото години изпълнително производство.
goshoo
Младши потребител

Мнениеот Melly » 05 Дек 2009, 18:09

goshoo написа:Събирането на вземания чрез Гражданския процесуален кодекс (ГПК) става сравнително лесно и бързо и тук несъвършенствата, изглежда, са по-малко. Новите правила бяха приети през март 2008 г. Те направиха така, че дори кредиторът да има нотариално заверен договор или запис на заповед, задължително трябва да се мине през съд, а преди започваше директно събирането на вземането чрез съдия-изпълнител. "С промените в ГПК отпадна силата на записа на заповед, менителницата и чекът. Тук могат да възникнат много тежки усложнения, тъй като те са международни платежни документи и на никого не му хрумва, че не може да получи изпълнителен лист срещу неплатен чек", обясни Валери Борисов. Въпреки това новата процедура (наречена заповедно производство) отнема няколко седмици и е сравнително лесна. Проблемът е, че ако длъжникът оспори дълга, се минава през отнемащото години изпълнително производство.

:roll: Кому бе нужно това? Защото ние си го знаем.
Предполагам за ваша консумация, а и да ни покажете, че четете странична литература. Похвално!
А, и да не забравя - не се хабете да пълните темата с монолози.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2009, 18:11

Вие четете ли ме?
С тази поправка, съдът няма как да се увери, че ценната ви книга е редовна от външна страна. :idea:

Наистина идете при колега. Сумите не са големи, но са си цифра в днешно време.
Не вярвам, че никой не може да ви поеме проблемите.
Не пестете!- парите дадени за адвокат ще си ги вземете от длъжниците.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот goshoo » 05 Дек 2009, 18:21

абе аз ли не мога да се изкажа или вие неможете да ме разберете,аз ги дължа парите не ги дължат на мен,понеже ги дължа ,а не съм ги получил,сега незнам какво да правя-ходих при адвокати вече както казах,и мислите ли ,че като имат запис на заповед от този вид ще спечелят бъдещо дело-понеже още мисля ,че нищо не е заведено
goshoo
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2009, 18:28

:roll: :lol:
goshoo написа:абе

:roll: ти ли не ме четеш, щото аз не съм пропуснала и тази хипотеза? м?
"бе" дължиш над 20000.00лв. - защо да ти давам акъл без пари? м?
Адвокатите, при които уж си ходил, про боно ли те съветваха? м?

:idea:
Все някога следва да се проумее , че юридическите знания струват пари.
Какъв по-добър начин от това да не ви се дава безвъзмездно знанието?

Все някога ( а има правни норми, които ще ги ползват) ще ви хванат в ъгъла на кръглата стая. По долно бельо. И пак пари ще давате- вече и за адвокати.
Последна промяна poli_g на 05 Дек 2009, 18:32, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 05 Дек 2009, 18:29

Гоше,
Ха, честито!
Скоро ще имаш поща.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот goshoo » 05 Дек 2009, 18:38

ужасни сте просто кво да ви кажа,аз не пестя пари за адвокати,само пари са ви в устата,просто ми кажете имам ли някакви шансове да спечеля и дали има пропуски в запис-а на заповед какво толкова има,а вече за адвокатите ви обясних :oops:
goshoo
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Дек 2009, 18:46

goshoo написа:ужасни сте просто кво да ви кажа,аз не пестя пари за адвокати,само пари са ви в устата,просто ми кажете имам ли някакви шансове да спечеля и дали има пропуски в запис-а на заповед какво толкова има,а вече за адвокатите ви обясних :oops:

Вижте не можем да вземем отношение , защото не знаем обстоятелствата.Първо защо сте подписвали ЗЗ , а не сте взимали пари.Второ , това че датата 2006 , е поправена с химикал на 2009 , не значи автоматично че ЗЗ е невалидна.Последното ще е така само ако след поправката се получава така , че ЗЗ е подписна на дата , която е след падежа.Трето дори ЗЗ да е невалидна , практиката приема че служи за разписка , че сте получили сумата която пише в нея и т.н.Имате два варинта-плащате и забравяте.Не плащате , чакате "честитка" отивате при адвокат , плащате и започвате да се борите.Винаги има шанс за успех , но може и да загубите.Ако загубите , дългът ще наресне , тъй като ще трябва да платите разноските на кредитора в производството.Може да се направи сметка горе долу какво ще Ви струва загубата :arrow: ваша преценка е дали сте готов да платите цената и така.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2009, 18:51

goshoo написа:ужасни сте просто кво да ви кажа,аз не пестя пари за адвокати,само пари са ви в устата,просто ми кажете имам ли някакви шансове да спечеля и дали има пропуски в запис-а на заповед какво толкова има,а вече за адвокатите ви обясних :oops:

Така. Тук сме единодушни- и аз това твърдя за питащите, защото никой не благодари, когато му успокоиш нервите с две думи благи. Няма "моля", "ако ви е удобно", че да провокираш добрината ни- простото "искам" следва да ме задължи да дам. Е, не е точно така.
Защото всичко живо се "овълчи", и аз се научавам да съм като вас.
А ти не си по-различен от останалите. Идваш, искаш и когато не получи отговор, че да спиш спокойно, започна с "бе"-то, с "ужасни сте "... ако ти остане време и още ще ги наредиш.
Е, така ще е! Уважението Е двустранно.

Дали ще ти кажа имаш ли шанс- това няма да ти съхрани четирибуквието. Аз отговорност за думите си тук не нося.
Да!- има порок в ЗЗ.
Не! - ЗЗ не е порочна.
Два прости отговора нищо не ми струват. Но са скъпи, когато ти не ги знаеш.
Това е разликата между двама ни.

Приятна вечер!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2009, 18:55

REVOLUTION написа:Вижте не можем да вземем отношение , защото не знаем обстоятелствата.Първо защо сте подписвали ЗЗ , а не сте взимали пари.Второ , това че датата 2006 , е поправена с химикал на 2009 , не значи автоматично че ЗЗ е невалидна.Последното ще е така само ако след поправката се получава така , че ЗЗ е подписна на дата , която е след падежа.Трето дори ЗЗ да е невалидна , практиката приема че служи за разписка , че сте получили сумата която пише в нея и т.н.Имате два варинта-плащате и забравяте.Не плащате , чакате "честитка" отивате при адвокат , плащате и започвате да се борите.Винаги има шанс за успех , но може и да загубите.Ако загубите , дългът ще наресне , тъй като ще трябва да платите разноските на кредитора в производството.Може да се направи сметка горе долу какво ще Ви струва загубата :arrow: ваша преценка е дали сте готов да платите цената и така.

5 запис-а на заповед е сумата-500,10000,3600,4500,1600

Дори и да си прав- само червената ще е проблемна. Казвам- дори и да си прав, не ти знам кристалната топка.

:lol: :lol: за болднатото, защото и на двама ни е ясно, че не е след падежа.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Дек 2009, 19:26

Защо само червената да е проблемна? :D
Нищо не съм предрекъл , само давам аргументи защо не можем да вземем отношение във форума по-казуса! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Следваща

Назад към Търговско право