начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

Малко въпросче

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко въпросче

Мнениеот xploDe » 28 Авг 2008, 11:14

как стои въпроса с имена на фирми на латиница. мога ли да регистрирам фирма само на латиница и изцяло с англииски думи. знам че е много просто въпросче ама се порових в интернет и не можах да се сборя ... а нали се пак за това са и форумите :)
xploDe
Нов потребител

Re: Малко въпросче

Мнениеот inspectora » 28 Авг 2008, 11:17

Търговски закон написа:(3) (Нова - ДВ, бр. 103 от 1993 г.) Търговецът изписва фирмата си задължително на български език. Той може да я изписва допълнително и на чужд език.
inspectora
Активен потребител

Мнениеот xploDe » 28 Авг 2008, 11:31

не ми се ходи при адвокат по много пъти да задавам по 1 въпрос ,губя времето на хората. горното е да не ме помислите за пишман авантаджия :0
xploDe
Нов потребител

Мнениеот kam74 » 28 Авг 2008, 12:04

колегата ви е отговорил, само трябва да го прочетете и да му благодарите
kam74
Младши потребител

Мнениеот xploDe » 28 Авг 2008, 12:20

благодаря :)
xploDe
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 28 Авг 2008, 13:27

xploDe написа:не ми се ходи при адвокат по много пъти да задавам по 1 въпрос ,губя времето на хората. горното е да не ме помислите за пишман авантаджия :0

Ами ще си насъберете повечко въпроси и тогава ще отидете ;)
Друг вариант е да си наемете юристконсулт ...

Аз обаче симисля (без да искам да Ви обиждам - и се извинявам предварително ако го направя), че Вие сте на около 20-22 години и тепърва се чудите какъв бизнес да захванете (щото нали на никой не му се работи за хората на заплата ...) и изобщо не само, че не сте наясно нито с правото, нито с бизнеса, ами нямате си и най-малка представа за света около Вас ... (но нали все пак е модерно да си бизнесмен в днешно време ;) ) ...
Първо поживейте малко ... почиракувайте тук-там да се ориентирате в бизнеса и така ... тъкмо ще си изясните и какво точно искате да правите ;)
(пък защо и да не вземете някое образование междувременно ;) )

П.П.: отново Ви се извинявам за "анализа" ако греша, или ако Ви обиждам, но оставам с такова впечатление от постовете Ви
inspectora
Активен потребител

Назад към Търговско право