начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

догорор за аренда

Казуси за недвижими имоти

догорор за аренда

Мнениеот JB » 21 Ное 2003, 19:52

Здравейте, моля за вашето компетентно мнение по следния въпрос:
Кооперация е сключила довори за аренда на земеделска земя с всеки наследник пооделно, за съответна негова ИДЕАЛНА част. Т.е ако има пет наследника, са сключени 5 отделни договора за аренда без да има реална делба.
Според мен договорът трябва да бъде сключен от името на всички наследници, или само от един наследник, които е упълномощен за това от останалите.
Въпросът ми е: валлидни ли са така сключените договори и може ли наследник да се разпорежда с идеална част от недвижим имот???
JB

Re: догорор за аренда

Мнениеот Tod » 21 Ное 2003, 20:38

Всеки може и поотделно да сключва договори за своя ид.част от имота. Важното е кооперацията да е сключила договори с абсолютно всички наследници/съсобственици, за да може да ползва земеделската земя. В противен случай тя няма да има права върху всички части от земята. А само върху идеални части не може нито да се сее, нито да се жъне.
Tod

Re: догорор за аренда

Мнениеот JB » 22 Ное 2003, 04:04

Благодаря за конкретния отговор, само ще те помоля да ми посочиш законовата регламентация ако не те затруднява.
Благодаря ти предварително!!!
JB

Назад към Имотни казуси