начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

догорор за аренда

Казуси за недвижими имоти

догорор за аренда

Мнениеот JB » 21 Ное 2003, 19:52

Здравейте, моля за вашето компетентно мнение по следния въпрос:
Кооперация е сключила довори за аренда на земеделска земя с всеки наследник пооделно, за съответна негова ИДЕАЛНА част. Т.е ако има пет наследника, са сключени 5 отделни договора за аренда без да има реална делба.
Според мен договорът трябва да бъде сключен от името на всички наследници, или само от един наследник, които е упълномощен за това от останалите.
Въпросът ми е: валлидни ли са така сключените договори и може ли наследник да се разпорежда с идеална част от недвижим имот???
JB

Re: догорор за аренда

Мнениеот Tod » 21 Ное 2003, 20:38

Всеки може и поотделно да сключва договори за своя ид.част от имота. Важното е кооперацията да е сключила договори с абсолютно всички наследници/съсобственици, за да може да ползва земеделската земя. В противен случай тя няма да има права върху всички части от земята. А само върху идеални части не може нито да се сее, нито да се жъне.
Tod

Re: догорор за аренда

Мнениеот JB » 22 Ное 2003, 04:04

Благодаря за конкретния отговор, само ще те помоля да ми посочиш законовата регламентация ако не те затруднява.
Благодаря ти предварително!!!
JB

Назад към Имотни казуси