начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

устен изпит за адвокати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

устен изпит за адвокати

Мнениеот Meli77 » 25 Юни 2008, 14:42

Колеги,

предлагам да обсъдим по какъв начин да предразположим на устния тая "кръвожадна" комисия!

Струва ми се, че не излиза от рамките на добрия вкус да ги почерпим за старта в нелеката адвокатска професия /още преди да е свирен :wink: /!

Предлагам за дамите - бонбони и цветя, за мъжката част - по едно уиски!
Да отидем по-рано в 292 и да подготвим сокове, кафета и дребни сладки....Да им е комфортно докато ни изпитват! :lol: :lol: :lol:

Ако ви допада идеята давайте и други предложения :!:
Meli77
Младши потребител

Мнениеот krasimir » 25 Юни 2008, 15:21

А коя е комисията. Нека първо обсъдим комисията. Meli77, Вие знаете ли със сигурност точно кои са председател и членове на двете комисии
krasimir
Младши потребител

Мнениеот Biby » 25 Юни 2008, 15:29

Без да се обиждате, но би било проява на лош вкус и си е "явно" подмазване. :lol:
Освен това, няма да имате достъп вътре в самата залала.
Ако имате желание за черпене, то направете го след минаване на устния изпит . Освен, ако целта на цялата работа не е успешното минаване, де ... :wink:
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот Meli77 » 25 Юни 2008, 16:48

[quote="krasimir"]А коя е комисията. Нека първо обсъдим комисията. Meli77, Вие знаете ли със сигурност точно кои са председател и членове на двете комисии[/qu

РУМЯНА СИДЕРОВА - ПРЕДСЕДАТЕЛ
НАТАЛИЯ ЦЕНОВА
ТРАЯН КОНОВ
КАРАПАНЧЕВ - ПРЕДС. АК ГАБРОВО
ПРЕДС. АК КЪРДЖАЛИ

Тоест същата комисия от писмения....но това едва ли има значение...жеста е достатъчно имперсонален...
Meli77
Младши потребител

Мнениеот Meli77 » 25 Юни 2008, 17:10

Biby написа:Без да се обиждате, но би било проява на лош вкус и си е "явно" подмазване. :lol: Е, и? :lol: Не съм останала с впечатление да не се толерира :wink:
Освен това, няма да имате достъп вътре в самата залала. Естествено, че имаме. С/у една бира портиера ще ти отвори и Aula Magna...
Ако имате желание за черпене, то направете го след минаване на устния изпит . Ами ние това правим - черпим за успешното полагане на тежкия /в сравнение с ноемврийския/ писмен :!: :idea: Мисля, че определено имаме повод :!: Освен, ако целта на цялата работа не е успешното минаване, де ... :wink:
- Браво, Biby! Топло, топло, топло :lol: :lol: :lol: :lol:
Да нямаш нещо против като кандидат от минала сесия :?: :wink:
Meli77
Младши потребител

Мнениеот Biby » 25 Юни 2008, 18:15

Напротив - нищо против. Изказвам само мнение, предполагам може :wink:
И тъй като вярвам във Вашите знания и умения, ми се струваше неподходящо подобно начинание. Но всеки има право да се бори за успеха по един или друг начин... :D

И с почерпка и без, Ви желая успех!
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот ico_best » 25 Юни 2008, 19:22

Хубаво е, че мислиш и за други начини освен единствения- късмет + малко четене. Но според мен идеята е наприложима поради няколко причини:
1. Голяма жега + сокове (+ уискки) = пик.....
2. Прецедентната почерпка се надявам да не е в следствие от прецедентния първи тур на изпита. Защото ще стане- те ни мачкат ние им се лендзим и ще ни довършат.
3. Цялата комисия се състои от хора, които не са се радвали на уиски от студентските си години, какво те кара да мислиш, че сега ще се зарадват?
4. И малкото останали (допуснати) хора пак са трудни за организиране.
5. Според мен ще искат да ни отикат по- бързичко заради жегата.
6. Проява на лош вкус.
7. Ако се притесняваш, че ще умрат от жажда не е така- на писмения сами се бяха погрижили за себе си- имаха два стека минерална вода.
ico_best
Младши потребител

Мнениеот Meli77 » 25 Юни 2008, 21:09

Второто характерно качество /след завистта :cry: /, по което веднага ще се ориентирам, че разговарям с българин е, че винаги ще съумее да ти даде поне 10 причини, поради които нещо да не стане, вместо да се напъне да измисли една, поради която да стане :!: :idea:

Позволих си да споделя идеята, защото се прктикува на докторски защити в десетократно по-цивилизовани държави и общества от нашето. :wink:
И се радва на успех. :idea:
Meli77
Младши потребител

Мнениеот ico_best » 25 Юни 2008, 21:43

Както казах хубаво е, че мислиш и за други начини, никъде не съм казал, че няма да стане, но просто не видях и ти самата да посочиш поне една причина поради която да стане. Българина освен всичко друго има и вродения нюх да усеща кога нещо ще стане, както и нагласата да следва добрите водачи и готовите добри идеи.
Ще ти кажа и защо може да се получи нещо:
1. ЗАщото ще проявиш достатъчно търпение, стръв и желание да убедиш българските скептици като мен да повярват в твоя план.
2. Защото нищо няма да загубим да опитаме.

Ако идеята започне да се материализира аз участвам!
ico_best
Младши потребител

Мнениеот Meli77 » 26 Юни 2008, 10:15

ico_best написа:Както казах хубаво е, че мислиш и за други начини, никъде не съм казал, че няма да стане, но просто не видях и ти самата да посочиш поне една причина поради която да стане. Българина освен всичко друго има и вродения нюх да усеща кога нещо ще стане, както и нагласата да следва добрите водачи и готовите добри идеи.Нищо подобно, българинът никога не е съумявал да направи информиран и интелигентен избор по отношение на водачите си и затова винаги е бил предаван от тях :!: В страна като България, полуграмотен идиот като Слави Бинев може да стане евродепутат, а турчин - да влезе в управлението и.
Всеки народ си заслужава управниците!

Ще ти кажа и защо може да се получи нещо:
1. ЗАщото ще проявиш достатъчно търпение, стръв и желание да убедиш българските скептици като мен да повярват в твоя план. Далеч е от мен идеята да те мотивирам за собствения ти успех - в условията на капитализъм просто не съществува такава схема :!: :wink: Ако не си схванал и прегърнал идеята още докато е летяла във въздуха, може би не си достоен още за такъв успех - чисто конюнктурен, плод на емоционалната интелигентност и многократно по-лесен. Имай предвид, че за лесния успех се изискват повече качества. :wink: :idea:
2. Защото нищо няма да загубим да опитаме. - Основно от това изхождах още когато предложих.

Ако идеята започне да се материализира аз участвам!
- Аз мисля да си я материализирам сама утре след заседанието и в събота даже и да не ставам рано! :wink: Ако ти приложиш идеята и в събота, гледай да не забравиш да си платиш copy right- a! :wink:
Последна промяна Meli77 на 26 Юни 2008, 13:30, променена общо 1 път
Meli77
Младши потребител

Мнениеот ico_best » 26 Юни 2008, 10:41

Ще приключа тегавия диалог с думите: ами като си решила да правиш нещо САМА защо считаш за нужно да ни уведомяваш и да маркираш идеите си- за да патентоваш тактиките си или да търсиш аплодисменти за бляскавата си мисъл попила от чуждоземския опит, мисъл толкова далечна от държавата в която живеем- държаваата на Слави Бинев и Доган ....
ico_best
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 27 Юни 2008, 01:59

:lol: :lol: :lol: :wink:
eklekti4kata
Потребител

Назад към Конкурси, изпити