- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за дознатели
|
|
конкурс за дознатели
КОЛЕГИ, някой явявал ли се е на устен юридически изпит за дозанатели?
Бихте ли, споделили част или примерни въпроси които се задават на кандидатите.
Въобще, как протича устната част, на юридическият тест за дознатели?
Ще съм благодарна на колегите които са се явявали, за евентуалното им включване тук.
Бихте ли, споделили част или примерни въпроси които се задават на кандидатите.
Въобще, как протича устната част, на юридическият тест за дознатели?
Ще съм благодарна на колегите които са се явявали, за евентуалното им включване тук.
- dess
Преди 6 месеца се явявах на юридическия изпит за дознатели. Дообед се решаваше тест- писмената част от юридическия изпит- 40 въпроса, повечето от които бяха елементарни. След обяд, издържалите теста, се явихме на устен изпит- питаха по въпросите, на които е отговорено грешно в теста. Питаха ме каква е разликата между кражба и присвояване, какви права има обвиняемият, философски въпроси като длъжен ли е обвиняемият да казва истината- съгласно закона, но и съгласно морала, най- общо какво е идеална съвкупност. По едно време изпитващият ми се озъби "Айде бе, айде , разпитвай ме... К'во ще ме питаш?"- Каза, че било , за да ми изпита реакциите.. Питат също по автобиографията, дали владея чужди езици, оправям ли се с компютрите..
Устният юридически изпит не е нещо особено притеснително, ако имаш някаква наказателноправна култура..
Устният юридически изпит не е нещо особено притеснително, ако имаш някаква наказателноправна култура..
- Гост
изпит за дознатели
Колега, страшно съм Ви благодарна за информацията която ми дадохте.
Още веднъж благодаря.
Още веднъж благодаря.
- dess
конкурс за дознатели
Дали някой има информация кога евентуално ще има юридически изпит за дознатели.Аз го чакам вече половин година,но никой не ми казва кога се очаква
- гост
конкурс за дознатели
Колега sis01 за какъв изпит за дознатели във Варна става въпрос на30-ти.Кой 30-ти октомври или ноември.Би ли дал по-подробна информация.Най-редовно проверявам в сайта на Дирекцията във Варна, но за конкурс за дознатели нямаше такава.Предварително ти благодря.
- Гост
- Гост
- Гост
Anonymous написа:Преди 6 месеца се явявах на юридическия изпит за дознатели. Дообед се решаваше тест- писмената част от юридическия изпит- 40 въпроса, повечето от които бяха елементарни. След обяд, издържалите теста, се явихме на устен изпит- питаха по въпросите, на които е отговорено грешно в теста. Питаха ме каква е разликата между кражба и присвояване, какви права има обвиняемият, философски въпроси като длъжен ли е обвиняемият да казва истината- съгласно закона, но и съгласно морала, най- общо какво е идеална съвкупност. По едно време изпитващият ми се озъби "Айде бе, айде , разпитвай ме... К'во ще ме питаш?"- Каза, че било , за да ми изпита реакциите.. Питат също по автобиографията, дали владея чужди езици, оправям ли се с компютрите..
Е, Господ да пази България. Щом толкова се изисква за да станеш разследващ орган.Да почнат да ги подбират от първи курс, като гледам нивото е такова. Е, не в университета, разбира се, че там е много по-високо. И такива хора ще провеждат разследване. Пази Боже, наистина, пази.
- Гост
- Гост
|
|