начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за дознатели

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурс за дознатели

Мнениеот dess » 26 Окт 2005, 10:35

КОЛЕГИ, някой явявал ли се е на устен юридически изпит за дозанатели?
Бихте ли, споделили част или примерни въпроси които се задават на кандидатите.
Въобще, как протича устната част, на юридическият тест за дознатели?

Ще съм благодарна на колегите които са се явявали, за евентуалното им включване тук.
dess

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 11:18

Преди 6 месеца се явявах на юридическия изпит за дознатели. Дообед се решаваше тест- писмената част от юридическия изпит- 40 въпроса, повечето от които бяха елементарни. След обяд, издържалите теста, се явихме на устен изпит- питаха по въпросите, на които е отговорено грешно в теста. Питаха ме каква е разликата между кражба и присвояване, какви права има обвиняемият, философски въпроси като длъжен ли е обвиняемият да казва истината- съгласно закона, но и съгласно морала, най- общо какво е идеална съвкупност. По едно време изпитващият ми се озъби "Айде бе, айде , разпитвай ме... К'во ще ме питаш?"- Каза, че било , за да ми изпита реакциите.. Питат също по автобиографията, дали владея чужди езици, оправям ли се с компютрите..
Устният юридически изпит не е нещо особено притеснително, ако имаш някаква наказателноправна култура..
Гост

изпит за дознатели

Мнениеот dess » 26 Окт 2005, 11:44

Колега, страшно съм Ви благодарна за информацията която ми дадохте.
Още веднъж благодаря.
dess

конкурс за дознатели

Мнениеот гост » 26 Окт 2005, 11:48

Дали някой има информация кога евентуално ще има юридически изпит за дознатели.Аз го чакам вече половин година,но никой не ми казва кога се очаква
гост

Мнениеот sis01 » 26 Окт 2005, 14:48

za Varna mi se obadiha v4era na 30 6te e
sis01

общи дискусии

Мнениеот boba-1 » 26 Окт 2005, 14:51

по време п на теста дават ли да се ползват закота и кодекса?Благодаря ви .
boba-1

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 15:49

Никакви закони и кодекси, но въпросите НЕ СА ТРУДНИ. Напр. кога е налице умисъл.. Ако се сетя още някой въпрос, ще го посоча и него. Имаше 4 въпроса от криминалистиката- елементарни, 10 от наказателното право, а останалите от наказателния процес.
Гост

конкурс за дознатели

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 16:15

Колега sis01 за какъв изпит за дознатели във Варна става въпрос на30-ти.Кой 30-ти октомври или ноември.Би ли дал по-подробна информация.Най-редовно проверявам в сайта на Дирекцията във Варна, но за конкурс за дознатели нямаше такава.Предварително ти благодря.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 16:23

конкурса за дознатели във Варна е на 31 .11 от 10 и 15 часа
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 16:24

опс грешка извинявам се на 31 октомври
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 16:31

Това означава ли че подаването на документи отдавна е приключило?
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 16:36

ами за този изпит документите се подаваха март месец
може пък скоро да приемат пак, знае ли човек
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 16:39

а на колегата който каза че са елементарни въпросите-аз не съм поглеждала наказателно право от държавния си изпит преди четири години, сега имам четири дена да го науча..............мислите ли че ще се справя:))))))))))))))
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 16:58

Много благодаря за информацията колега.Помислих,че е имало по-скорошен конкурс и съм го пропуснал :)
Гост

Мнениеот sis01 » 26 Окт 2005, 17:06

Da kolegi smqtate li ,4e za 3 dni 4ovek moje da se podgotvi
sis01

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 17:17

Със сигурност- наказателното право- обща част би трябвало да се прочете. Има въпроси за вина, стадии на престъпна дейност, съучастие. За конкретни престъпления май беше дадено нещо само за кражбата, за друго не се сещам. Процесът съм го чела само от НПК.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 17:33

Anonymous написа:Преди 6 месеца се явявах на юридическия изпит за дознатели. Дообед се решаваше тест- писмената част от юридическия изпит- 40 въпроса, повечето от които бяха елементарни. След обяд, издържалите теста, се явихме на устен изпит- питаха по въпросите, на които е отговорено грешно в теста. Питаха ме каква е разликата между кражба и присвояване, какви права има обвиняемият, философски въпроси като длъжен ли е обвиняемият да казва истината- съгласно закона, но и съгласно морала, най- общо какво е идеална съвкупност. По едно време изпитващият ми се озъби "Айде бе, айде , разпитвай ме... К'во ще ме питаш?"- Каза, че било , за да ми изпита реакциите.. Питат също по автобиографията, дали владея чужди езици, оправям ли се с компютрите..
Устният юридически изпит не е нещо особено притеснително, ако имаш някаква наказателноправна култура..

Е, Господ да пази България. Щом толкова се изисква за да станеш разследващ орган.Да почнат да ги подбират от първи курс, като гледам нивото е такова. Е, не в университета, разбира се, че там е много по-високо. И такива хора ще провеждат разследване. Пази Боже, наистина, пази.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 17:37

Ех колега, на теб явно не ти е ясно , че всички сме минали през университета вече.
Гост

Мнениеот Дознател » 26 Окт 2005, 18:32

Щом някой смято че е лесно да си дознател,нека първо поработи пък тогава да коментира,за правната култура на дознателите!!!!!!!!! :!: :!:
Дознател

Мнениеот Гост » 27 Окт 2005, 10:59

Въпросите от НПК само върху полицейското производство ли бяха
Гост

Следваща

Назад към Конкурси, изпити