начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Жалба серещу пешение на "Институт по психология на МВР&

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Жалба серещу пешение на "Институт по психология на МВР&

Мнениеот Б.Борисов :) » 16 Фев 2003, 16:38

През тези два месеца се сблъсках с поредица правни абсурди,ще бъда благодарен за съдействие от страна на компетентен юрист.
Историята е такава :
През изминалата година се явих на изследване за психологическа пригодност за длъжност "Офицер-криминална полиция",но бях обявен за негоден за длъжността.Подадох жалба и след почти двумесечно чакане,ми отговориха ,че изследването е извършено според правилника,и е съгласувано с трима психолози.Според твърденията на директора не съществува правно основание за обжалване на решението и то е окончателно.
За мен това лично е абсурд поради факта,че изследването е от 2 части /тести и събеседване / ,и има "тълкувателен" характер.Според "тестовата част" отговарям на всички норми и изисквания,а беседата е доста с доста субективен характер. Пожелах да се явя на повторна "Тройна психологическа" експертиза,но ми бе отказано поради липса на правно основание . Как мога да обжалвам подобно "решение" ,и на какво основание?
Благодаря предварително за съдействието!
Б.Борисов :)

Re: Жалба серещу пешение на "Институт по психология на

Мнениеот remo » 18 Фев 2003, 07:26

Уважаеми ..е-е-е Б.Борисов ;-),

"Институтът по психология" към МВР е създаден именно с такава цел. Когато някой кандидат или действащ полицай, изпратен на реподбор, не са съвместими с изискванията на МВР, те да бъдат елегантно и безболезнено отстранени.
Силно се съмнявам, че съществува какъвто и да било начин, да накарате работещите в института, да променят мнението си спрямо Вас. А,без тяхното съгласие, Вие няма да станете офицер от НП.
Имате шанс, ЕВЕНТУАЛНО, след време да се явите отново на тест, и да го издържите, но е малко вероятно.
Ако действително нивото на отговорите Ви на тестовата част е задоволително / въпреки,че не знам като как сте се добрали до тази оценка/, то това означава, че при беседата някъде сте се издънили. Няма нищо уникално в това, един кандидат да покаже добро ниво на познание при самият тест, а след това да получи отказ при беседата.
Лично моето мнение, е, че вероятно сте станал жертва, както много други, на желанието си да се покажете в по-добра светлина, и сте послъгал, или сте се поизхвърлил на някои места в теста. Това общо взето е много елементарен номер и се хваща веднага от психолозите. А хванат ли Ви един път в лъжа - иди,че ги убеждавай след това, че си свестен! Разбира се, има и много други фактори, играещи значителна роля при беседата, така,че е трудно да се каже защо са ви отказали и дали имате шанс. Едно е сигурно обаче - обжалването на становището на института, няма да Ви донесе назначение в МВР.
Ако,пък случайно решите да се явите отново на тест - придържайте се максимално близо до истината за себе си, и шансът Ви ще е по-голям! Успех! ;-))))
remo

Назад към Конкурси, изпити