- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изгубен нот.акт
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
изгубен нот.акт
Имам питае: изгубих оригинала на нот.акт, стахувам се от евентуална продажба и некоректно отношение ако някой го намери.Какво да направя и мога ли по някакъв начин да наложа възбрана за да не може да се продава, ипотекира или залага без моезнание моят дом.
- Петров
Re: изгубен нот.акт
Всеки Нотариус има служебна папка в Службата по вписване - пуснете им известие да не извършват сделки с имота Ви. Вариант е и да се разпоредите с малка част от имата в полза на близък.
- адв.
Благодаря за отговора но не разбрах съвсем трябва да пусна известие до Службата повписвания да не се извършват сделки с имота ми , а от там щего предадат в папките на нотариусите ли, и още нещо това известие свободен текст ли е и трябва ли да приложа копе от нот.акт
- Петров
Моето мнение е ,че няма място за притеснение.Какво от това,че сте загубили оригинала на акта? Ако аз или друг го намери ,как ще го продадем?Не се притеснявайте излишно.За да ви успокоя ще ви дам друг пример: Ако някой знае името,ЕГН-то ви и др.данни,знае и имота,годината на закупуване,то този човек,може да извади заверено копие от Служба по вписванията към съда и с това копие може да го продаде.И какво от това,че ОРИГИНАЛЪТ Е У ВАС? С една дума,без да обиждам колегата това което той ви съветва не ми се струва удочно.
- галина
Галина е абсолютно права!!!!
Освен това ако се разпоредите с малка идеална част в полза на близък, освен разход на пари , време и нерви и евентуални бъдещи проблеми с близкия, друго няма да спечелите. Това, второто, си е мое лично мнение.
Освен това ако се разпоредите с малка идеална част в полза на близък, освен разход на пари , време и нерви и евентуални бъдещи проблеми с близкия, друго няма да спечелите. Това, второто, си е мое лично мнение.
-
scribtor - Потребител
идеята ме е следната - има достатъчно хора, които биха злоупотребили с акта , както има и Нотариуси, които биха им помогнали. Та : ако се разпореди с ид. ч. от имота, това ще промени статута му и в службата по вписване - при проверка, ще е ясно, че има нов акт за имота.Това решение ми е предложено от Н-ус при подобен случаи.
- адв.
Нещо не те разбирам.
Как така ще се промени статута на имота - ще възникне съсобственост ли? И какво като възникне, как това ще спре недобросъвестния? Никак.
Освен това нов нотариален акт за имота няма да има - ще има за идеалната част, но за останалото ще си важи стария.
Незнам какво е имал предвид Вашия Нотариус, но не виждам логика в думите му.
От тая работа най- много да изкяри самия нотариус, ако сделката с идеалната част мине при него.
Как така ще се промени статута на имота - ще възникне съсобственост ли? И какво като възникне, как това ще спре недобросъвестния? Никак.
Освен това нов нотариален акт за имота няма да има - ще има за идеалната част, но за останалото ще си важи стария.
Незнам какво е имал предвид Вашия Нотариус, но не виждам логика в думите му.
От тая работа най- много да изкяри самия нотариус, ако сделката с идеалната част мине при него.
-
scribtor - Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|