начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

imot IZVAN REGULACIA

Казуси за недвижими имоти

imot IZVAN REGULACIA

Мнениеот YANASS » 22 Фев 2005, 15:23

Zdraveite kolegi, imam nujda ot pomosht. Klientite mi imat NOTARIALEN AKT za sobstvenost na NEDVIJIM IMOT ot 1962 godina. Prez 2003 godina reshavat da prodadat sashtia nedvijim imot. Pri podavane molba za izdavane na skica za izpoviadvane na sdelkata, ustanoviavat, che polovinata ot dvornoto miasto e IZVAN REGULACIA i skicata triabva da se izdade ot Obshtinska slujba "ZEMEDELIE I GORI" . V taziskica pishe, che:po KARTATA na VAZSTANOVENATA SOBSTVENOST tozi POZEMLEN IMOT e ZAPISAN kato sobstvenost na OBSHTINATA vaz osnova na protokol ot 1994 godina po reda na chl. 19 ot Zakona za Sobstvenostta i polzvaneto na zemedelskite zemi /ZSPZZ/.
S figuriraneto na Obshtinata kato sobstvenik na miastoto izvan regulacia nie ne mojem da izvarchem pokupko-prodajba.
Zavedohme delo po chl.11, al. 2 ot ZSPZZ, no iavno ne e tova pravnata norma, tai kato tova ne e zemedelska zemia odarjavena i podlejashta na vastanoviavane.

MOLIA ZA PRAVEN SAVET!!!!!!!!!
YANASS

Re: imot IZVAN REGULACIA

Мнениеот Silviq » 22 Фев 2005, 15:42

Opitai s ustanovitelen po 97 GPK - notarialniqt akt ot 1962 ne e osporen, nali?
Silviq

Мнениеот YANASS » 22 Фев 2005, 15:51

Da nee. BLAGODARIA
YANASS

Мнениеот Silviq » 22 Фев 2005, 16:15

Az ne sam ubedena, samo zashtoto ne mi se e slu4valo, no...mi zvu4i rezonno. Blagodarnostite sa za nishto. Molq da kajete dali tova e reshenie na vaprosa?
Silviq

Мнениеот YANASS » 22 Фев 2005, 18:16

MISLIA, che imate pravo,nezavisimo che dosega sa zavejdani iskove samo na osnovanie chl.11,al.2 ot ZSPZZ, zashtoto imenno po tozi zakon sobstvenicite na tezi imoti sa imali zadaljenie da zaiaviat sobstvenostta si varhu tozi imot.
YANASS

Мнениеот YANASS » 23 Фев 2005, 08:43

Ima li drugi mnenia po vaprosa za DVORNI MESTA izvan REGULACIA na naselenite mesta i vazmojnostta na takiva da se UREGULIRAT samostoiatelno. V momenta te predstavliavat "DRUGA SELISHTNA TERITORIA".
YANASS

Назад към Имотни казуси