- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отказ от наследство
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
отказ от наследство
Направих отказ от наследство и получих съдебно решение за него, но във данъчната служба отказват да ме заличат като собственик (твърдят, че съдебното решение е невалидно). После след много разговори с тях се съгласиха да направят промяна в партидата (водя се собственик на част от апартамент и вила) но при условие, че извадим нов нотариален акт за апартамента и вилата на името на новите собственици (майка ми и сестра ми).Тъй като те не са заинтересовани в момента да си вадят въпросния нотариален акт се налага аз да го заплатя.Въпросът ми е прави ли са данъчните да искат от нас нов нотариален акт само за да ме заличат като съсобственик и могат ли да оспорват решението на съда.
- Д. Стоилкова
Re: отказ от наследство
Не ми звучи логично.
Би трябвало в момента, в който сте се отказала от наследство, данъци за такова де ви се върнат.
Как така съд. решение не е валидно?
Би трябвало в момента, в който сте се отказала от наследство, данъци за такова де ви се върнат.
Как така съд. решение не е валидно?
- Пионерче
какво съдебно решение? Отказ от наследство се прави с обикновена декларация до райониия съд и след това се издава съдебно удостоверение че е вписан в книгата за откази. А за данъчните, не е необходимо да изискват нотариален акт, достатъчно е удостоверението, за да ви заличат партидата.
- куна
И на мен не ми звучи логично.Отказът от наследство се прави пред РС,подписва се от дежурен съдия и се вписва в особена книга.От момента на вписване ,лицето вече не е сред наследниците на нито един имот,тъй като няма частичен отказ по нашето право, а само пълен отказ от наследство. Не сте длъжна на никой да показвате каквото и да е. Но това с данъчните не го разбирам.Я кажете нещо повече
- галина
Е така де, не съдебно решение а съдебно удостоверение.Отидох с него при данъчните за да ми заличат партидата, но те казват че вече не можело - щом веднъж съм си подала декларация за тези имоти и съм си плащала данъците съм нямала право на отказ от наследство и дори звъняха на съдийката която ми е разрешила отказа да й се карат защо го е направила( абе луди хора). После майка ми ходи няколко пъти при тях да ги убеждава, че не са прави и шефката на отдела най-накрая измислила, че трябва да й донесем нотариален акт със новото разпределение на собствениците и само така щели да ме заличат като собственик.Пък на мен не ми се дават 300-400 лв. за нотариален акт ако наистина не съм длъжна да им го представям.Не знам какво да направя за да се преборя с тях.
- Д. Стоилкова
нека другите двама собственика- майка и ... да отидат да си подадат данъчна декларация с променени ид.ч. върху имота, като носят и посочат като титул за собственост- НА и отказа. Ако ви откажат да ви приемат декларацията- жалба до началника на ТДД и копие до началника на РДД. Аз съм ги метнала тук данъчните и се начупиха да звънят да се извиняват, че служителките им не познавали "новите изменения на закона"- в моя случай от изменението са изтекли 1г.
- адресат
Госпожо, моля внесете малко пояснение. Пишете, че сте подала декларация за тези имоти, а това означава ли, че сте подала декларация за наследствени имоти, че сте заплащала дължимите за тях данъци и такси и на по-късен етап сте вписали отказа си от същите тези имоти? Това е много важен момент.
- 4545
Ако сте предприели каквито и да е действия във връзка с наследството, които могат да се тълкуват като приемане - подаване на декларация, плащане на данъци или да вземете някоя наследствена вещ - последващият отказ от наследство (независимо, че е вписан в особената книга на съда) е недействителенВ секи заинтересован може да се позове на тази недействителност.
- Mi-Lena
Недействителен е отказа от наследство след като същото е прието.
- ang_elika
- Младши потребител
да но плащането на данъци не се приема че са действия,с който показваш че приемаш наследството
- мери
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|