- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нот.акт -жилищен кредит
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
нот.акт -жилищен кредит
Здравейте колеги, знае ли някой какви са особеностите при съставянето на нот.акт за покупко-продажба с теглене на жилишен кредит. Доколкото разбрах се пишат някакви изх.номера на писмата от банката или нещо такова.Моля помогнете ми !
- мими
Re: нот.акт -жилищен кредит
не няма най-обикновен НА си е някои банки за по-голяма прегледност искат да се запише с колко лични средсква и с колко банков кредит се закупува имота
- донна2
когато банката одобрява кредита за конкретния апартамент те си проучват собствеността и т.н., но плащат 2-3 дни след нот.сделка по сметката на купувача... защото чакат удостоверение за собствеността и че няма тежести на името на купувача т.е. на кредитополучателя, след сделката така че те да са сигурни че са първи по ред кредитор в полза на които ще се учреди ипотека върху този имот
а пък купувача подписва предварителен договор със срок 1-2 месеца преди нот. сделка и плаща 10% капаро без да има никаква гаранция че ще бъде одобрен за кредита и че няма да загуби тези пари......
голямо опъване на нерви е и за двете страни...
иначе самия нот.акт е без някакви специални клаузи, освен че сумата ще се преведе на предварително открита на името на продавача в банката кредитодател сметка в срок от 1-2-3 дни от подписването на нот. акт
но веднага след като банката свърши с проверките се учредява ипотека върху имота в нейна полза но това е особеност, но тя не касае самия нот.акт
а всъщност има една подробност че банката отпуска около 80% от цената на имота, 10% се плащат предватително при подписване на предватителния договор и остават още 10% и които се дължат от купувача плюс договорената част от разноските
писмото за което питате е всъщност уведомлението че кредита е одобрен, и то се прилага към документите по продажбата, тъй като в него има информация за отпускания кредит и е единствения документ с който купувача удостоверява че е в състояние да плати цената
общо взето всяка банка си има някакви претенции, но в общи линии е това...
а пък купувача подписва предварителен договор със срок 1-2 месеца преди нот. сделка и плаща 10% капаро без да има никаква гаранция че ще бъде одобрен за кредита и че няма да загуби тези пари......
голямо опъване на нерви е и за двете страни...
иначе самия нот.акт е без някакви специални клаузи, освен че сумата ще се преведе на предварително открита на името на продавача в банката кредитодател сметка в срок от 1-2-3 дни от подписването на нот. акт
но веднага след като банката свърши с проверките се учредява ипотека върху имота в нейна полза но това е особеност, но тя не касае самия нот.акт
а всъщност има една подробност че банката отпуска около 80% от цената на имота, 10% се плащат предватително при подписване на предватителния договор и остават още 10% и които се дължат от купувача плюс договорената част от разноските
писмото за което питате е всъщност уведомлението че кредита е одобрен, и то се прилага към документите по продажбата, тъй като в него има информация за отпускания кредит и е единствения документ с който купувача удостоверява че е в състояние да плати цената
общо взето всяка банка си има някакви претенции, но в общи линии е това...
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Благодаря за помощта!
Доколкото се ориентирах значи в проекта трябва да напиша например следното;
" Продавачът И.К.Л. заявява че е получил от купувача 6 000евро напълно и в брой , а останалата сума от 14 000 евро ше бъде преведена на продавача по банковата му сметка от банка ДСК АД клон Русе в срок до 10.11.2004г. въз основа на одобрена молба за жилищен кредит №7576/12.10.2004г. от купувача Е.Д.Г."
И въпрос към Anastassia -с какво точно се занимаваш?Виждам, че имаш поглед върху доста неща.Аз например не работя по специалността си колкото и да ми се иска. Но май ,че се очертава да пиша нотариални актове...
Благодаря, момичета!
Доколкото се ориентирах значи в проекта трябва да напиша например следното;
" Продавачът И.К.Л. заявява че е получил от купувача 6 000евро напълно и в брой , а останалата сума от 14 000 евро ше бъде преведена на продавача по банковата му сметка от банка ДСК АД клон Русе в срок до 10.11.2004г. въз основа на одобрена молба за жилищен кредит №7576/12.10.2004г. от купувача Е.Д.Г."
И въпрос към Anastassia -с какво точно се занимаваш?Виждам, че имаш поглед върху доста неща.Аз например не работя по специалността си колкото и да ми се иска. Но май ,че се очертава да пиша нотариални актове...
Благодаря, момичета!
- мими
Забравих да попитам за още нещо важно. Значи имота, който ще се продава по нот.акт от '65г. се води на ул."........"№12, а по данъчна оценка се води на №14. Как се постъпва в тези случаи?
- мими
ако има промяна в номерация трябва да идеш в общината и да вземеш удостоверение за това обстоятелство ,ако е грашка в данъчното иди провери как стоят нещата и да се поправят ,ще ти издадат обаче нова данъчна оценка
- донна2
адвокат съм отскоро, но почти през цялото следване помагах в кантората на баща ми...
кафетата дето ги правех в кантората от осми клас и това което съм чула и запомнила междувременно - не ги слагам в сметката ;-))))))
ако някой казус ме заинтересува и не съм наясно- изчитам нормативната база и практика ако се колебая, досаждам на някой най-често на баща ми да го обсъдим и тогава пиша, рядко се случва и да реагирам спонтанно, но това предполагам си проличава
в днешно време се явява някакъв лукс да работиш по специалността си особено ако си юрист :((((((((((((
успех
кафетата дето ги правех в кантората от осми клас и това което съм чула и запомнила междувременно - не ги слагам в сметката ;-))))))
ако някой казус ме заинтересува и не съм наясно- изчитам нормативната база и практика ако се колебая, досаждам на някой най-често на баща ми да го обсъдим и тогава пиша, рядко се случва и да реагирам спонтанно, но това предполагам си проличава
в днешно време се явява някакъв лукс да работиш по специалността си особено ако си юрист :((((((((((((
успех
- Anastassia Terzieva
Здравей, всяка Банка си има своите изисквания за нотариалния акт за покупко-продажба. Ако се учредява законна ипотека върху имота, както е в по-голям брой от случаите, трябва да фигурира в нот.акт за покупко-продажба, че една част от цената се плаща в брой при подписване на нот.акт, а друга - задължително в размера на кредита, чрез кредит от съответната банка по договор за банков кредит от .....дата. Съгласно чл.43 от Закона за банките Банката може да впише зак.иротека, върву имот, който се закупува със средствата на кредита,до размера на кредита.За да се впише зак.ипотека в Служба Вписвания се прилага нот. акт за покупко-продажба и Договора за кредита , поради което всяка банка държи да е вписано ,че една част от средствата са чрез кредит с определен размер.
Но Най - добре - попитай кредитния специалист, който работи кредита ти, какви са изискванията на Банката.
По отношение на адреса - поискай удостоверение за административен адрес от общината и в нот.акт се пише - настоящ адрес ........, бивш ...........
Поздрави
Но Най - добре - попитай кредитния специалист, който работи кредита ти, какви са изискванията на Банката.
По отношение на адреса - поискай удостоверение за административен адрес от общината и в нот.акт се пише - настоящ адрес ........, бивш ...........
Поздрави
- joni-boni
Бих те посъветвал да се въоръжиш с търпение,защото в повечето случаи на първа линия в банките слагат " полуидиоти", които ти късат нервите с тъпи въпроси,а същественото трябва да им го вадиш с ченгел от устата.КОЙТО НЕ ВЯРВА ДА ОТИДЕ В Булбанк/централата/СОФИЯ>
- МЛАДЕЖА
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|