- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
nujdaia se ot praven suvet
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
nujdaia se ot praven suvet
Azi moiata purva bratovchetka pritejavame apartament podaruk ot baba ni. No nemojem da se razberem kak da si go razdelim apartamenta e postroen prez 60-te opitvah me se da go prodadem dosta dulgo vreme no nemojem da vzemem cena koiato iskahme i tuka ostana .az jiveia v chujbina predlojih i da mi go prodae no tia ne e suglasna iska da si dava dvete stai pod naem no az smiatam da se pribiram da si jiveia v BG i niama drug apartament i sushto tuka ne mi se jivee s naemateli.A i tia niama parite da mi plati polovinata ot apartamenta.Kaz mi sushto che tui kato ne jiveia v Bulgaria mojela da mi vzeme apartamenta po zakonen put .No sestra mi jivee tam za segas pulnomoshtno ot men .kauv e zakona moje li da mi vzeme chasta ot apartamenta zashtoto az ne jiveia tam?
- natali I
Re: nujdaia se ot praven suvet
nedvijim imot moje da se pridobie po davnost sled 10 godini neprekusnato vladenie bez vazrajenia ot sobstvenicite i postupki ot tiahna strana da si polzvat imota.
ako iskate da ste spokoina daite i vashata chast ot imota pod naem , kato dogovora bude sklyuchen ili ot vas ili ot vashe ime chrez pulnomoshtnik.
ako iskate da se prekratio tova polojenie vinagi mojete da podadete molba v sada za sadebna delba i ili tova shte nakara bratovchedka vi da se sporazumeete ili ako imota e nepodeliaem toi shte bude obiaven na publichna prodan. ot tova i dvete bihte zagubili tui kato jilishteto niama da se prodade na dobra cena. no puk tochno tova moje da bude dovod da se stigne do kompromisen variant
mojete da polzvate i posrednik koito dobre poznava pravnite vazmojnosti koeto da ulesni postiganeto na suglasie kakvo da pravite s imota
ako biah na vashe miasto veroiatno bih predpochela za da ne se karam s neia da se dade pod naem celia apartament i da si delite naema. kato dogovora za naem se sklyuchva i s dvete vi. taka nikoi niama da polzva apartameta lichno dokato ne postignete saglasie ili obstanovkata ne se promeni.
druga vazmojnost koiato imate e da potarsite nachin da prodadete svoiata chast na drug ot rodata kaito e s bratovchedka vi na edin akal ...
koeto obache e ikonomichseki neobosnovanmo pri tezi postianno pokachvashti se ceni...
ima i mnogo drugi varianti...
pp izvinete za latinicata imam problem s PC-to
ako iskate da ste spokoina daite i vashata chast ot imota pod naem , kato dogovora bude sklyuchen ili ot vas ili ot vashe ime chrez pulnomoshtnik.
ako iskate da se prekratio tova polojenie vinagi mojete da podadete molba v sada za sadebna delba i ili tova shte nakara bratovchedka vi da se sporazumeete ili ako imota e nepodeliaem toi shte bude obiaven na publichna prodan. ot tova i dvete bihte zagubili tui kato jilishteto niama da se prodade na dobra cena. no puk tochno tova moje da bude dovod da se stigne do kompromisen variant
mojete da polzvate i posrednik koito dobre poznava pravnite vazmojnosti koeto da ulesni postiganeto na suglasie kakvo da pravite s imota
ako biah na vashe miasto veroiatno bih predpochela za da ne se karam s neia da se dade pod naem celia apartament i da si delite naema. kato dogovora za naem se sklyuchva i s dvete vi. taka nikoi niama da polzva apartameta lichno dokato ne postignete saglasie ili obstanovkata ne se promeni.
druga vazmojnost koiato imate e da potarsite nachin da prodadete svoiata chast na drug ot rodata kaito e s bratovchedka vi na edin akal ...
koeto obache e ikonomichseki neobosnovanmo pri tezi postianno pokachvashti se ceni...
ima i mnogo drugi varianti...
pp izvinete za latinicata imam problem s PC-to
- Anastassia Terzieva
На Ваше място бих подала молба до Районния съд за съдебна делба. Ако имотът е неподеляем, той ще бъде изнесен на публична продан, в която Вие имате право да участвате. В случай, че сте икономически по-силната страна от братовчедка си, ще го закупите целия (ще платите само нейната една втора идеална част по цени на вещо лице, които често са по-ниски от пазарните). Пробвайте, обаче, да се споразумеете, защото сте роднини. Като начало можете да й изпратите една нотариална покана да изкупи Вашата част на определена цена - ефектът понякога е поразителен, дори да нямате намерение да продавате имота на трето лице. Това е стъпка към отрезвяване на страните и път към доброволно споразумение. Всичко това го написах, при условие, че желаете да живеете в апартамента и да го изкупите целия. Ако искате да го отдавате целия под наем, поддържам колегата Терзиева. Не бива да допускате владение върху целия имот от братовчедка Ви, защото ще го придобие по давност.
- boba
доколкото разбрах сестра ви живее в този апартамент в момента, така че това изключва придобиването му по давност от братовчедката, тъй като тя не го владее. Иначе, ако наистина искате апартамента съм съгласна с boba, тъй като с изпращане на нотариална покана наистина се постига добър резултат, имам преки наблюдения при два такива случая. Изпратете й нотариална покана, като дадете подходящ срок за изкупуване на Вашата част от жилището - минимум 1 месец, като впишете, че при липса на отговор в този срок ще пристъпите към съдебна делба. Това почти на 100% ще я накара да размисли...Успех
- vesina4
- Младши потребител
Правилно- наемателят не е владелец и не може да придобие по давност .....Но ...............ако Ви съобщи " добросъвестно" ,че започва да владее целият имот за себе си ........тогава вече ще е владелец, а не ползвувател и ще може да се ползва от придобивна давност .
Най -добре упълномощете някой да се грижи за интересите Ви в България докато Ви няма............нито ще Ви струва чак толкова скъпо / но внимавайте на кого се доверявате , да не пропилеле интересите Ви/
Най -добре упълномощете някой да се грижи за интересите Ви в България докато Ви няма............нито ще Ви струва чак толкова скъпо / но внимавайте на кого се доверявате , да не пропилеле интересите Ви/
- младежа
naistina pokanata moje da svarshi dobra rabota :))))))))
kolkoto do izkupuvaneto... malko e riskovano ima agencii za nedvijimi imoti koito slediat za takiva obiavlenia kakto i za publichna prodan v rezultat na sudebno izpulnitelen proces i mojete da se okajete v poslednia moment v neizgodna pozicia i hem da ne postignete jelanoto hem da se smrazite sas rodninite...
brokerite veche sa stanali dosta hishni i golemite agencii imat i kadarni yuristi i sredstva za zakupuvane na imoti, taka che ne razchitaite vie da ste edinstvenia kupuvach... osobeno ako imota si zaslujava.
kolkoto do izkupuvaneto... malko e riskovano ima agencii za nedvijimi imoti koito slediat za takiva obiavlenia kakto i za publichna prodan v rezultat na sudebno izpulnitelen proces i mojete da se okajete v poslednia moment v neizgodna pozicia i hem da ne postignete jelanoto hem da se smrazite sas rodninite...
brokerite veche sa stanali dosta hishni i golemite agencii imat i kadarni yuristi i sredstva za zakupuvane na imoti, taka che ne razchitaite vie da ste edinstvenia kupuvach... osobeno ako imota si zaslujava.
- Anastassia Terzieva
Колкото до изкупуването, на вниманието на Натали И и колегата Терзиева, вижте следните членове на ГПК и общите правила на съдебната делба и публичната продан:
Чл. 389г. (1) Съпругът-недлъжник може да осуети проданта на движимата вещ или на идеалната част от недвижимия имот, ако в едномесечен срок от оценката внесе по сметката на съдия-изпълнителя равностойността на частта на съпруга-длъжник.
(2) Когато съпругът недлъжник участва в наддаването, той се обявява за купувач, ако при съставянето на протокола по чл. 380, ал. 1 заяви, че желае да купи имота на най-високата предложена цена.
Чл. 380. (1) В 9,00 ч. на следващия работен ден съдия-изпълнителят обявява постъпилите наддавателни предложения в присъствието на явилите се наддавачи, за което съставя протокол. В протокола се вписват наддавачите и наддавателните предложения по реда на отварянето на пликовете. За купувач на имота се смята този наддавач, който е предложил най-висока цена. Ако най-високата цена е предложена от повече от един наддавач, купувачът се определя от съдия-изпълнителя чрез жребий в присъствието на явилите се наддавачи. Обявяването на купувача се извършва от съдия-изпълнителя в протокола, който се подписва от него.
.
Чл. 389г. (1) Съпругът-недлъжник може да осуети проданта на движимата вещ или на идеалната част от недвижимия имот, ако в едномесечен срок от оценката внесе по сметката на съдия-изпълнителя равностойността на частта на съпруга-длъжник.
(2) Когато съпругът недлъжник участва в наддаването, той се обявява за купувач, ако при съставянето на протокола по чл. 380, ал. 1 заяви, че желае да купи имота на най-високата предложена цена.
Чл. 380. (1) В 9,00 ч. на следващия работен ден съдия-изпълнителят обявява постъпилите наддавателни предложения в присъствието на явилите се наддавачи, за което съставя протокол. В протокола се вписват наддавачите и наддавателните предложения по реда на отварянето на пликовете. За купувач на имота се смята този наддавач, който е предложил най-висока цена. Ако най-високата цена е предложена от повече от един наддавач, купувачът се определя от съдия-изпълнителя чрез жребий в присъствието на явилите се наддавачи. Обявяването на купувача се извършва от съдия-изпълнителя в протокола, който се подписва от него.
.
- boba
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|