начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

как да извадя дубликат на нотариален акт, ако имам само ксер

Казуси за недвижими имоти

как да извадя дубликат на нотариален акт, ако имам само ксер

Мнениеот Златина » 06 Юни 2004, 00:11

С мой познат се уговорихме да ми продаде своя имот, но той е загубил нотариалния акт а има само ксерокопие от него. На копието се вижда името на нотариуса, но тези от които е получил имота не са живи за да потвърдят продажбата.
Как да си извади дубликат или препис от нотариалния акт? И колко може да му струва.
предварително благодаря
Златина

Re: как да извадя дубликат на нотариален акт, ако имам само

Мнениеот alexander_tonev » 06 Юни 2004, 05:58

В Службата по вписванията /бившия Нотариат/ издават заверени преписи от нотариални актове на страните по сделката с писмена молба и срещу лична карта. Ако сделката е извършена след 1997 г., когато се създадоха частните нотариуси, препис може да се получи и от нотариуса, изповядал сделката.
alexander_tonev

Re: как да извадя дубликат на нотариален акт, ако имам само

Мнениеот Златина » 06 Юни 2004, 23:02

mnogo blagodaria za burzia otgovor
i vi pojelavam mnogo profesionalni uspehi
Златина

как да извадя дубликат на нотариален акт, кокато имам само с

Мнениеот Валентина Шокова » 01 Мар 2005, 09:33

Имам скица на имот на който съм наследница. Нотариалния акт е загубен !Как да извадя нов или препис и какви документи ще ми трябват при положение че собственика на имота баща ми е трудно подвижен и нямам пълномощно за това?
Валентина Шокова

как да извадя дубликат на нотариален акт, кокато имам само с

Мнениеот Валентина Шокова » 01 Мар 2005, 09:36

Имам скица на имот на който съм наследница. Нотариалния акт е загубен !Как да извадя нов или препис и какви документи ще ми трябват при положение че собственика на имота баща ми е трудно подвижен и нямам пълномощно за това?alexander_tonev написа:

> В Службата по вписванията /бившия Нотариат/ издават заверени
> преписи от нотариални актове на страните по сделката с писмена
> молба и срещу лична карта. Ако сделката е извършена след 1997
> г., когато се създадоха частните нотариуси, препис може да се
> получи и от нотариуса, изповядал сделката.
Валентина Шокова

Re: как да извадя дубликат на нотариален акт, кокато имам са

Мнениеот nkunev » 01 Мар 2005, 14:14

Ами колегата е обяснил как да се сдобиете с препис, а това че баща Ви - собственика до колкото разбирам - е трудно подвижен не е проблем относно упълномощаването Ви, помощник нотариуса ще дойде при него и ще бъдете упълномощена "на място"
nkunev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси