- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
вписване на искова молба
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: вписване на искова молба
не ще се впише разпределителният протокол
- donna2
- Потребител
БЛАГОДАРЯ ИСКАХ ДА ЧУЯ И ДРУГО МНЕНИЕ . Аз също мисля, че не трябва, но имам съобщение от СРС , че ми дават 7-дневен срок за вписване на исковата молба. незнам какво да правя?
- kandidat
Ами не знам. Ако приемем, че договорът/решението за делба е акт, който прехвърля, изменя и т.н. собственост, т.е. че е от актовете по буква А (макар че е посочена и отделно), тогава значи трябва.
Но срещнах решение от 1965 г., според което делбата не прехвърля собственост, а само я "конкретизира", и съответно исковата молба за делба не трябва да се вписва.
Но срещнах решение от 1965 г., според което делбата не прехвърля собственост, а само я "конкретизира", и съответно исковата молба за делба не трябва да се вписва.
- Питанчо
Тази молба че не се вписва не се вписва ,обаче не се дразни със съда впиши я/при огромно желание от твоя страна можеш да обжалваш/ ,това вписване ще даде само гласност на съдебният спор -виж чл.114 б.а ,изречение трето , вписва се както се вписват всички други молби ,за целта виж правилника за вписванията
за държаната такса виж т.44 от тарифата
за държаната такса виж т.44 от тарифата
- donna2
- Потребител
Уважаема Донна 2,
Искам да те попитам за твоето становище по въпрос, който отдавна ме мъчи. До скоро исковите молби за ревандикация не се вписваха. Същото се отнасяше и за исковите молби по чл.14 ал.4 ЗСПЗЗ.
Смяташ ли че исковата молба за ревандикация подлежи на вписване и по коя буква и изречение от ЗС?
Мога априори да приема, че не смяташ, защото в иска за делба според редица съдебни решения се съдържа и рев.иск. Очаквам с нетърпение отговора ти. Благодаря!
Искам да те попитам за твоето становище по въпрос, който отдавна ме мъчи. До скоро исковите молби за ревандикация не се вписваха. Същото се отнасяше и за исковите молби по чл.14 ал.4 ЗСПЗЗ.
Смяташ ли че исковата молба за ревандикация подлежи на вписване и по коя буква и изречение от ЗС?
Мога априори да приема, че не смяташ, защото в иска за делба според редица съдебни решения се съдържа и рев.иск. Очаквам с нетърпение отговора ти. Благодаря!
- Иван
исковите молби по чл.108 от ЗС не се вписват -имах такова дело , ако някой държи да се впишат то това би било колкото да се даде гласност на това обстоятелство ,нито в ЗС ,нито в правилника за вписванията не намирам задължение за вписване
разбира се ако сме в хипотезата 431 от ГПК и при евентуално уважаване на тоя иск ищеца да иска и реивандикация на имота -то тогава иска ще се впише/заради 431 от ГПК / но тук имаме съединяване на искове
другата хипотеза чл.97 от ГПК и при едно евентуално уважаване на установителният иск претенция по чл. 431от ГПК /тогава се вписва пак заради чл.431 от ГПК / и такова имах
що се отнася до чл.14 от ЗСПЗЗ по този ред съм нямала дела но доколкото разбирам тук става въпрос за един установителен иск и тия искови молби според мен също не се вписват
разбира се ако сме в хипотезата 431 от ГПК и при евентуално уважаване на тоя иск ищеца да иска и реивандикация на имота -то тогава иска ще се впише/заради 431 от ГПК / но тук имаме съединяване на искове
другата хипотеза чл.97 от ГПК и при едно евентуално уважаване на установителният иск претенция по чл. 431от ГПК /тогава се вписва пак заради чл.431 от ГПК / и такова имах
що се отнася до чл.14 от ЗСПЗЗ по този ред съм нямала дела но доколкото разбирам тук става въпрос за един установителен иск и тия искови молби според мен също не се вписват
- donna
- Старши потребител
аз съм си го чела чл.112 реивандикацията не е там този иск не е там ,разбира се ако с исковата молба се съединят няколко иска единият от който подлежи на вписване тогава тя ще се впише , що се отнася до установителните искове исковата молба не се вписва ,решението ще се впише
- donna
- Старши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|