начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Питане

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питане

Мнениеот nora12345 » 01 Апр 2022, 18:23

Здравейте.
Мога ли по някакъв начин да се снабдя с удостоверение за дадените отпуски на лице което е в затвора???
Спора е за неродено все още дете.
Мисълта ми е, че ако по някакъв начин имам възможност да докажа, че детето не е от даденото лице, поради причината, че в тогава е бил в затвора, а не в отпуск / т. е детето не е заченато от него/, то тогава бихме могли да си спестим много неприятности и средства за ДНК тестове. В случая, другата страна има претенции спрямо нероденото дете, а термина показва, че най-вероятно същото не е заченато от въпросния затворник.
nora12345
Младши потребител

Re: Питане

Мнениеот berto » 01 Апр 2022, 23:17

Снабдете се от администрацията на затвора, едва ли ще ви откажат, още повече ако се води дело. Не знам дали и съдът няма да направи служебна проверка. Колкото до това да не се правят ДНК-тестове, това е много тъпо, защото един ДНК тест струва 700лв., а имайте предвид, че детето като се роди, това са му разходите за 3 месеца, т.е. така или иначе трябва да ги имате тия пари, заради самото дете, ако разбира се не решите да го оставите за отглеждане в някой дом, както се казва - който има брада, трябва да има и гребен.
berto
Потребител

Назад към Наказателно право