начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

psixi4eski tormoz

Казуси за недвижими имоти

psixi4eski tormoz

Мнениеот PETYA_L » 09 Фев 2005, 14:20

Zdraveyte
predi mesec byax prinudena da napusna kvartira,kato sroka za koito tryabva6e da napusna be6e miimalen.Problemi ot strana na xazaina ne sam imala.Byax podlojena na psixi4eski tormoj ot strana na sakvartirantkata si i neinite roditeli. Tya zajivya s maj i re6i 4e az i pre4a i sam i napravila magiya za da gi razdelya-ne6to mnogo absurdno..Razbraxme se 4e kogato si namerya kvartira koyato me udovletvoryava 6te se iznesa.No te ne prestanaxa.zapla6ixa me 4e 6te me izgonyat ot rabota(nyamat ni6to ob6to s moya rabotodatel) i 4e 6te mi izxvarlyat bagaja na sila.Potarsix pomo6t v policiyata kato iskax da podam jalba za tormoz.Organite na MVR me razubedixa,kato me ubedixa 4e v slu4ai 4e mi bade iznesen bagajat ot kvartirata samo tryabva da se obadya na 166 i dejurna kola 6te doide.Tova me uspokoi i az raz4itax na tyax.znaete 4e nikoi nyama pravo da goni kvartiranti prez zimniya period.Slu4i se oba4e i nai nepriyatnoto-sakvartiranta mi me izgoni ot kvartirata i smeni bravata.Okazax se po 4exli i samo s jsm na ulicata.Zvannax na policiyata no nikoi ne doide.S pomo6ta na xazaina edin 4as po kasno si byax v kvartirata.Sled dva dni neizdarja6ta na iznervenata obstanovka se iznesox.Sakvartirantite mi ne byaxa v ka6ti i ne sam i pla6tala nikakvi konsumativi.smyatam 4e nepravomerno sam bila izgonena ot kvartirata i 4e ne im dalja ni6to.Rabotya v prestijna firma i savsem skoro vidyax sakvartirantkata si.Tya otnovo me zapla6i 4e ako ne dam pari za smetkite 6te me izgonyat ot rabota.Moga da vi kaja 4e 8 godini jivya na kvartira s inteligemtni xora i problemi ot tozi rod ne sam imala.Posavetvaite me.Trybva li da pla6tam smetki pri polojenie 4e nasilsyveno byax izxvarlena ot myastoto kadeto jiveya.
Blagadarya
PETYA_L

Re: psixi4eski tormoz

Мнениеот anastassia terzieva » 09 Фев 2005, 17:23

triabva da si platite smetkite te kasaiat perioda predi da se iznesete
mojete da pusnete signal do prokuraturata za samoupravstvo ot strana na sakvartirantkata vi, ako haziaina e sklonen da svidetelstva vav vasha polza
tova koeto e napravila tia e prestaplenie, noi deistvaite s advokat za da ne se izvartiat ot neznanie neshtat sreshtu vas
imache ako sega plashtate po visok naem ili daljite na haziaina niakakvo obezshtetenie za neizpalnen dogovor mojete da ia sadite za tezi vredi kakto i za prejivenia stres, no parite za smetkite daite na haqziaina ne na neia
anastassia terzieva

ВНИМАТЕЛНО СЪС СМЕТКИТЕ!

Мнениеот Ant » 26 Фев 2005, 15:47

Напълно съгласен съм с колежката. Разделете взаимните претенции.
За съжаление, така е право.
Въпреки, че Ви е оказано (вероятно) насилие и договорът ви за наем е нарушен чрез мълчаливото съдействие на хазаите, трябва да изпълните задълженията си по сметките.
Според мен, можете да поискате съдействие от Районната Прокуратура и, едновременно, да заведете иск за морални и материални щети срещу бившите съквартиранти.
Добре е да се изясни, на чия страна все пак са хазаите. В създалата се обстановка, те биха могли да предявят претенции за самоуправство и нарушаване на договора за наем срещу съквартирантката ви и настанилия се без основание неин съжител.
Имате и защита по Закона за собствеността, според текстовете на който , никой не може да се настани в жилището, в което живеете на правно основание, независимо, че не сте собственик!
Не забравяйте това.
НЕВЪЗМОЖНО Е БИЛО ПРАВОМЕРНО ДА СЕ НАСТАНИ НЯКОЙ БЕЗ ВАШЕ СЪГЛАСИЕ! А, вероятно и това, на хазаите Ви!

Изяснете си тяхното отношение.
Пишете пак и успех!
Доста е досадно да търсите правата си в БГ!
Ant

Re: psixi4eski tormoz

Мнениеот Пионерче » 26 Фев 2005, 17:40

Не пишете на шльокавица! Нищо не се разбира! Ако имате проблеми с кирилицата, пишете ми на имейла!
Пионерче

Назад към Имотни казуси