начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Достъп до идеални части от двор

Казуси за недвижими имоти

Достъп до идеални части от двор

Мнениеот aognyanova » 08 Сеп 2020, 13:17

Здравейте,
бих искала да ви помоля за съвет по следния казус:

Става въпрос за закупен апартамент в затворен комплекс, за който се оказва, че за два от входовете няма осигурен достъп през сградата до задният двор. В първоначалните схеми на проекта такъв съществуваше, но явно финалният одобрен план е с отнет коридор за сметка на магазин на партерния етаж. Оказва се, че за 60 % от собсвениците във въпросната сграда е изградена пътечка от тротоара през съседния общински парцел, като все още нямам официалент отговор от страна на инвеститора и съответно не знам, дали има учреден сервитут през него.

Благодаря предварително!
aognyanova
Нов потребител

Re: Достъп до идеални части от двор

Мнениеот ivanov_p » 08 Сеп 2020, 17:51

И ние не знаем дали има учреден сервитут. Друго какво ви интересува?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 08 Сеп 2020, 18:42

ivanov_p написа:И ние не знаем дали има учреден сервитут. Друго какво ви интересува?

Здравейте … г-н Иванов!
А трябва … да знаете!
Изобщо - какво общо има „сервитутната ивица” (в съседния имот) със „зоната за достъп”?
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 09 Сеп 2020, 00:23

Еий, кой си ти да определяш, че и да казваш какво трябва да знае един юрист?!? И ти трябва да знаеш кога да се оттеглиш, че и да спреш, но не го правиш нали?! Отново нямаш срам и морал, че да казваш, че нещо трябва да се знае!!! А ти знаеш ли бе! Ако някой знае ей така отговорът, който се извежда от написаното от поставилият темата, то той преди всичко ще е милионер от тотото, защото явно ще разполага със свръх заложби за предсказания и паранормални видения.
Айде ти бе – Жоро, кажи (напиши) тук, дали има учреден сервитут!!! А, има ли, знаеш ли???
А по отношение на това, какво общо има „сервитутната ивица” (в съседния имот) със „зоната за достъп” седни и вместо безсмислено да харчиш ток за компютър и да тролиш тук като ****бей, просто чети!
Безсрамник - нагъл и безочлив, ще се прави на отворен пред отявлен юрист!?!
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот aognyanova » 09 Сеп 2020, 12:12

Здравейте, не съм юрист, а собсвеник и се опитвам да се ориентирам може ли нещо да се направи по въпроса. Няма сервитути през съседните частни имоти и достъп до задната дворна врата през общинска собственост. Въпросът ми е могат ли да се преприемат правни действия срещу инвеститора, който на практика лишава собсвениците от законен достъп?!
aognyanova
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 09 Сеп 2020, 13:31

aognyanova написа:Здравейте, не съм юрист, а собсвеник …

Точно от същата позиция ще Ви отговоря!
Това е все едно, във входното антре на блока - да си направя кафене. А съседите да си влизат в апартаментите с … пожарната стълба.
Неизпълнен инвестиционен проект!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 09 Сеп 2020, 14:49

aognyanova написа:Здравейте, не съм юрист, а собсвеник и се опитвам да се ориентирам може ли нещо да се направи по въпроса. Няма сервитути през съседните частни имоти и достъп до задната дворна врата през общинска собственост. Въпросът ми е могат ли да се преприемат правни действия срещу инвеститора, който на практика лишава собсвениците от законен достъп?!

Единственото което се сещам е иск за обезщетение за ползване на общите части към тези, които имат достъп до тях, а най-добре събрание на което да се реши този въпрос.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Имотни казуси