начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Казус със стипендия

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус със стипендия

Мнениеот pdimitrova » 11 Мар 2018, 21:42

Здравейте !
Получавам стипендия от университета, в който уча и установих, че при последното подадено заявление за стипендия, съм сгрешил номера на банковата си сметка. От университета са ми превели стипендията на сгрешената банкова сметка, а в клона на банката ми обясниха, че в такива случаи превода се връща към този, който го изпраща. Обърнах се към счетоводството на университета и им обясних за случая. Този път много внимателно си попълних заявлението и ми казаха, че ще ми преведат парите отново на правилната сметка, но от банката не са ги върнали, както ми казаха банковите служители. Мисля си, че парите се „ изгубиха по трасето ”. Мога ли да направя нещо или ще трябва да пия една студена вода.
pdimitrova
Младши потребител

Re: Казус със стипендия

Мнениеот doondie » 12 Мар 2018, 00:30

Няма вариант, при който парите да са се "изгубили." Всичко се следи и записва автоматично. Възможно е и двете страни в момента да са прави, тъй като всяка операция отнема различно време, но ако сметката, на която са пратени, не съществува, тогава парите ще се върнат и е въпрос на проверка от служител с достъп до банкирането на университета. Ако получателят обаче съществува, тогава трябва възможно по-скоро да се свържеш с банката, в която е сметката, и да поискаш да уредят въпроса с университета. Иначе би било нарушение на закона, ако парите не бъдат върнати.
Чл. 55. Който е получил нещо без основание или с оглед на неосъществено или отпаднало основание, е длъжен да го върне.
Не може да иска връщане онзи, който съзнателно е изпълнил един свой нравствен дълг.

Из Закон за задълженията и договорите
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Общи дискусии