- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Интересен въпрос
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Интересен въпрос
Здравейте,имам желание да водя кулинарен курс от вкъщи.Обяснявам как: до 6 човека в моя си апартамент и в моята кухня и ги уча как да си направят примерно пилешка супа и си сядаме и си я хапваме.Има ли как да се прави това в България.Ходила съм на такива места в чужбина и там става,но тук има ли как се получи? Благодаря ви за отговорите.
- spasova44
- Нов потребител
- Мнения: 3
- Регистриран на: 17 Яну 2018, 21:08
Re: Интересен въпрос
Защо пък не. Идеята е много интересна!
- katerinakuch
- Активен потребител
- Мнения: 1162
- Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27
Re: Интересен въпрос
Здравейте,
Разковничето на част от отговорите е в; „Има ли как да се прави това в България ...”
Ако ще правите кулинарен курс, ще се сблъскате с редица законови - подзаконови норми и наредби, които ще следва да изпълните. Например; образователни, квалификационни, (разрешения, лицензи и т.н.) освен това, инспекции по храни, здравни и др. Казано с други думи, ще се вкарате в приключение. Щом ще е курс, следва да издавате и съответен документ за завършването му.
Е, друг въпрос ще е, ако създадете кулинарен клуб, или кулинарни сбирки за обмяна на опит, или както там го формулирате... Пък си правете супи, яхнии и десерти, и си ги хапвайте колкото си щете. В случай, че ще го излъчвате някъде в интернет ще трябва да внимавате ако използвате рецепти от книги и/или/ др. издания, че не е шега работата с авторските права!
Иначе идеята е много добра. Аз намирам, че кулинарията може да се нареди до изкуствата – поезия и музика.... то е едно от нещата, които са вродени у човек.
Тъй като въпросът е поставен във форум – нямащ общо с кулинарната дейност, бих Ви посъветвал да конкретизирате (потвърдите), държите ли да бъде курс за кулинарна подготовка. Така юристите (и не такива) от форума ще могат да Ви съдействат със съвет във вр. с нормативните изисквания за водене на курс. Неговата форма и т.н.
Успех в начинанието!
пп. Тази вечер готвих винен кебап – без вино... Просто забравих да сложа.
Разковничето на част от отговорите е в; „Има ли как да се прави това в България ...”
Ако ще правите кулинарен курс, ще се сблъскате с редица законови - подзаконови норми и наредби, които ще следва да изпълните. Например; образователни, квалификационни, (разрешения, лицензи и т.н.) освен това, инспекции по храни, здравни и др. Казано с други думи, ще се вкарате в приключение. Щом ще е курс, следва да издавате и съответен документ за завършването му.
Е, друг въпрос ще е, ако създадете кулинарен клуб, или кулинарни сбирки за обмяна на опит, или както там го формулирате... Пък си правете супи, яхнии и десерти, и си ги хапвайте колкото си щете. В случай, че ще го излъчвате някъде в интернет ще трябва да внимавате ако използвате рецепти от книги и/или/ др. издания, че не е шега работата с авторските права!
Иначе идеята е много добра. Аз намирам, че кулинарията може да се нареди до изкуствата – поезия и музика.... то е едно от нещата, които са вродени у човек.
Тъй като въпросът е поставен във форум – нямащ общо с кулинарната дейност, бих Ви посъветвал да конкретизирате (потвърдите), държите ли да бъде курс за кулинарна подготовка. Така юристите (и не такива) от форума ще могат да Ви съдействат със съвет във вр. с нормативните изисквания за водене на курс. Неговата форма и т.н.
Успех в начинанието!
пп. Тази вечер готвих винен кебап – без вино... Просто забравих да сложа.
- nikodim77
- Активен потребител
- Мнения: 1289
- Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29
Re: Интересен въпрос
Здравейте,сега ще опиша как си го представям:То ще една вечер само в която ще сме 4-5 човека който искат просто да видят примерно как се готви пилешка супа.Аз я приготвям,те си записват и накрая на вечерта сядаме и я хапваме.Мястото на това готвене ще е апартамента ми.Няма да издавам дипломи или да се прави в ресторант.Ще е нещо като кулинарна сбирка без претенции за курс.
- spasova44
- Нов потребител
- Мнения: 3
- Регистриран на: 17 Яну 2018, 21:08
Re: Интересен въпрос
Искате да направите гощавка. Ако гощавката е тип "кьор софра" може да започнете веднага и без документи. Ако гощавката е платена вече възникват въпроси и то не интересни, а крайно тегави и свързани с разрешения и около година ходене по мъките.
- ivanov_p
- Активен потребител
- Мнения: 4508
- Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53
Re: Интересен въпрос
Да,ще има символична такса за участие.Искам всичко да бъде законно и да го направя както трябва.
- spasova44
- Нов потребител
- Мнения: 3
- Регистриран на: 17 Яну 2018, 21:08
Re: Интересен въпрос
казаха Ви, наречете го клуб или кръжок ,или всичко без курс, школа, академия.. и успех !
- atanasovlaw
- Младши потребител
- Мнения: 17
- Регистриран на: 23 Яну 2018, 13:55
Re: Интересен въпрос
Може да го формулирате и чрез някаква форма на сдружение с нестопанска цел.
- marineta
- Младши потребител
- Мнения: 28
- Регистриран на: 09 Окт 2017, 08:07
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 64 госта