начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Младежки прегрешения в справка за съдимост?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Младежки прегрешения в справка за съдимост?

Мнениеот chezz88 » 28 Дек 2017, 20:23

Здравейте,

Притеснявам се, че младежките ми прегрешвни отпреди 11-12 години, когато бях на 16, ще ме накарат да се червя. По онова време получих решение - възпитателна мярка мъмрене/предупреждение (най-ниската) от някаква комисия - не помня някога съдилища да са били намесени. Проучването ми показва, че решението изглежда да е било мярка по чл. 13 от ЗЗБППМН. Това ми е бил единственият сблъсък със закона.

Интересува ме дали тази информация фигурира в справката за съдимост (не свидетелството, там пише неосъжднан)? Също така, има ли някой представа в какви регистри се нанасят такива случаи? Тогава помня, че ми казаха, че след 5 години се изтрияало от регистрите, и единствено в полицията/МвР няма да ме вземат на работа. За какъв регистър точно става въпрос? Или кои регистри, предполагам са повече?

Благодаря предварително!
chezz88
Нов потребител

Re: Младежки прегрешения в справка за съдимост?

Мнениеот teogeo » 04 Яну 2018, 16:10

chezz88 написа:Здравейте,

Притеснявам се, че младежките ми прегрешвни отпреди 11-12 години, когато бях на 16, ще ме накарат да се червя. По онова време получих решение - възпитателна мярка мъмрене/предупреждение (най-ниската) от някаква комисия - не помня някога съдилища да са били намесени. Проучването ми показва, че решението изглежда да е било мярка по чл. 13 от ЗЗБППМН. Това ми е бил единственият сблъсък със закона.

Интересува ме дали тази информация фигурира в справката за съдимост (не свидетелството, там пише неосъжднан)? Също така, има ли някой представа в какви регистри се нанасят такива случаи? Тогава помня, че ми казаха, че след 5 години се изтрияало от регистрите, и единствено в полицията/МвР няма да ме вземат на работа. За какъв регистър точно става въпрос? Или кои регистри, предполагам са повече?

Благодаря предварително!

Не. Най-малкото защото сте били непълнолетен.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Наказателно право