начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Значение на определението " В бързи случаи" от НПК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Значение на определението " В бързи случаи" от НПК

Мнениеот nurikyan » 14 Дек 2017, 22:23

Здравейте на всички,
На скоро по един казус свързан със сина ми и негов приятел, които една вечер са били нападнат и пострадали от дежърен градски бандит, познат на полицията и съда но никога не осъждан, надявам се да разберем защо?
от случката са минали 10 дена, днес на 14.012.2017 г. се обадил полицай , предполагам, че е разлседващ и е привикал по телефона едно от потърпевщите лица, като е казал да предаде на останалите. Приемаме, че служителят, е ползвал НПК и чл.178, ал. 8, но там пише " В бързи случаи", следва въпроса къде е определението за думата " В бързи случаи"?, Защото никак не е ясно кой какво разбира под бързо, за мен бързото на някои е много бавно. В другия закон на полицаите пише "В неотложни случаи" пак същото, къде е казано какво е неотложен случай?
Моля някой да ми каже къде да погледна значението на тези думи за да разбера тяхната тежест? Или всеки служител сам си определя кое е неотложен случай и кое е в бързи слуяаи.
Благодаря предварително.
nurikyan
Нов потребител

Re: Значение на определението " В бързи случаи" от НПК

Мнениеот marek972 » 15 Дек 2017, 19:43

и законодателя да питаш, и той не може да ти отговори
(най-вече защото никога не му се е налагало в работата да ползва такъв вид призоваване)....
те затова и законите ни такива, де...
marek972
Потребител

Мнениеот gridiron » 16 Дек 2017, 18:58

Пак в полза на "милиционера " за да си върже гащите.
gridiron
Потребител

Мнениеот nurikyan » 17 Дек 2017, 15:04

Аз от 5 години живея в чужбина, следя какво се променя и определено не ми харесва това което виждам, законодателя т.е. народните преставители са от прости по прости, и побнеже не съм в час със законите от 5 години исках да питам къде са определенията за в бързи случаи и за спешни случаи, не може да се прави закон без законодатреля да обясни за какво става дума !!!! Значи всеки полицай или служител може да ме привика по телефона и после да се оправдае по този закон, аз ако не отида ще бъда виновен и после ще гоня вятърни мелници в съда за да търся значението на думата и да се оправдавам, че случаят не е бил бърз!!!! Това е абсурдна промяна в НПК която дава безгранична възмжност във времето на полицията и съда за терор над потърпевшите и обвинение, че не съм се явил при тях ..... това неопределяне е диктаторско и нарушав правата на човека. В случая ми който описах по горе, момчетата няма да се явят на обаждане по телефон, защото служителят с който се свързах и говорих по телефона не можа да обясни защо случая е бърз след 10 дена .... и му заявих, да си прати призовка на актуален адрес по закон. Практиката ми вече е те да обяснят защо случая е спешен или бърз....
nurikyan
Нов потребител

Мнениеот first_order » 10 Яну 2018, 15:39

nurikyan написа:Здравейте на всички,
На скоро по един казус свързан със сина ми и негов приятел, които една вечер са били нападнат и пострадали от дежърен градски бандит, познат на полицията и съда но никога не осъждан, надявам се да разберем защо?
от случката са минали 10 дена, днес на 14.012.2017 г. се обадил полицай , предполагам, че е разлседващ и е привикал по телефона едно от потърпевщите лица, като е казал да предаде на останалите. Приемаме, че служителят, е ползвал НПК и чл.178, ал. 8, но там пише " В бързи случаи", следва въпроса къде е определението за думата " В бързи случаи"?, Защото никак не е ясно кой какво разбира под бързо, за мен бързото на някои е много бавно. В другия закон на полицаите пише "В неотложни случаи" пак същото, къде е казано какво е неотложен случай?
Моля някой да ми каже къде да погледна значението на тези думи за да разбера тяхната тежест? Или всеки служител сам си определя кое е неотложен случай и кое е в бързи слуяаи.
Благодаря предварително.

Неотложните случаи по смисъла на НПК при действията по разследване подлежат на съдебен контрол
Бързия случаи е предпоставка да направиш призоваването по-лесно. Ако лицето не се яви трудно е доказването на недобросъвестността, за разлика от призоваването с призовка
first_order
Младши потребител

Назад към Наказателно право