начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Психически тормоз от съквартирант

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Психически тормоз от съквартирант

Мнениеот mimziexx » 16 Ное 2017, 00:19

Вече повече от година живея в общежитие и една от съквартирантките ми проявява държание към мен, което е близко до психически тормоз.
Въпросното момиче е хипохондричка и постоянно се държи с мен назидателно и злобно например за няколко незабърсани трохи на плота за готвене или няколко косъма на пода. Мога да дам пример и с още по-абсурдна ситуация. Преди седмица-две бях пуснала щорите, тъй като печеше, а прозорецът е близко до леглото й. Госпожицата забеляза и ми направи забележка. Причината - евентуално съм се била допряла леко до леглото й, с дрехите, с които съм съм била сядала на стол, на който съм сядала с външни дрехи. Едва ли не ми каза да не доближавам прозореца, а според мен стаята е обща и няма никакво право да налага такива ограничения. Мога да дам и още подобни абсурдни примери. Веднъж пробвах да й намекна, че се държи гадно, но тя просто ми каза, че нямало как да се държи по друг начин с мен след като съм правела подобни на описаните горе неща.
Може да не звучи сериозно, но цялата ситуация ми създава доста голям дискомфорт, а въпросното момиче гледа тя да се изкара тормозена и онеправдана и едва ли не се опитва да ме накара да изпитвам вина. Постоянно живея в притеснение, че нещо може да не съм направила както трябва по нейните стандарти и тя да ми вдигне скандал за дреболии. Веднъж дори ме заплаши, че нямало да ми е лесно, ако не съм се поправела.
Ако може някой, който разбира, да ми даде конкретни разпоредби от закони, уреждащи психически тормоз, за да мога да я контрирам за следващи пъти.
mimziexx
Нов потребител

Назад към Наказателно право