начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Какво да правя?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво да правя?

Мнениеот mitkobg12 » 20 Май 2017, 17:57

Здравейте не намерих въпрос подобен на моя във форума и затова ще го задам. Моля някой да ми обясни. Накратко случката стана като бях грубо между 3-5,6 клас не помня, вече съм на 19 и си търся работа . Бяхме с едни приятели и се бяхме хванали на бас дали ще мога да открадна нещо без да ме хванат ... Доста глупаво много съжалявам . Откраднах близалка и ме хванаха на излизане заведоха ме при управителя той ми записа имената адреса пита ме кой клас съм звънна на баща ми говориха по телефона и ми казаха да не ме виждат в магазина повече аз се извиних и ме пуснаха да си ходя . От тогава до сега през всичките години нито полицията ме е търсила (вадил съм си паспорт и лична през това време и никога като съм ходил в полицията не са ми казвали нещо) . Дали съм регистриран в полицията? Дали имам досие и съдебно минало ? Дали ще ми пречи да си намеря работа тази глупост ? Моля за отговори много съм притеснен .
mitkobg12
Нов потребител

Re: Какво да правя?

Мнениеот mitkobg12 » 20 Май 2017, 20:35

да допълня малолетен съм бил тогава под 14 години
mitkobg12
Нов потребител

Мнениеот kpts_ » 20 Май 2017, 21:08

Не си регистриран, нямаш досие, търси си работа!
Даже полицай можеш да станеш, аз знам немалко такива /съвсем сериозно го твърдя това/.
kpts_
Потребител

Мнениеот mitkobg12 » 20 Май 2017, 23:05

искам да попитам дали могат да те регистрират в полицията без да са те викали в районното или да си осъден без да са те викали във съд и то като си бил малолетен. извинявам се за глупавите въпроси.
mitkobg12
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Май 2017, 23:18

Я не се притеснявай за глупости ... :)
До 16 години няма как да те осъдят - просто няма как. Още по-малко пък без да разбереш... Така че не си съден.
За регистрация - дори и да имаш регистрация, тя е за времето когато си бил малолетен, т.е. не си бил отговорен за действията си. Няма как това да рефлектира върху това което си сега - пълнолетен и отгорен да постъпките си млад човек. Дори и в полицията можеш да кандидатстваш, и в ДАНС, и в НСО... :)
А и за една близалка ... стига бе човек ... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот mitkobg12 » 20 Май 2017, 23:34

значи все пак могат да ме регистрират без да юе викнат в районното . притеснявам се да не съм си пропилял бъдещето затова задава толкова въпроси... регистрация в полицията ако имам може ли да се махне? и как мога да проверя? когато постъпваш на работа ще излезе ли че съм регистриран или искат само свидетелсво за съдимост а аз щом не съм съден значи всичко е наред прав ли съм?
mitkobg12
Нов потребител

Мнениеот ilian_todorov » 22 Май 2017, 12:57

mitkobg12 написа:значи все пак могат да ме регистрират без да юе викнат в районното . притеснявам се да не съм си пропилял бъдещето затова задава толкова въпроси... регистрация в полицията ако имам може ли да се махне? и как мога да проверя? когато постъпваш на работа ще излезе ли че съм регистриран или искат само свидетелсво за съдимост а аз щом не съм съден значи всичко е наред прав ли съм?

Всичко е наред, споко.
Не, не могат да те регистрират без да те викат в районното...
Аз имах три регистрации. Снимаха ме, взеха ми отпечатъци и т.н., но не бях осъден затова за което бях разследван и в последствие и трите регистрации бяха заличени от министъра на вътрешните работи. Получих писмо от него.
За да си сигурен иди в ОД на МВР и направи справка дали имаш регистрации. Ако имаш, което според мен е невъзможно.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот bludniq_sin » 22 Май 2017, 15:06

Старче - от 14 г. нагоре можеш да бъдеш съден /и осъден/.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот mitkobg12 » 26 Май 2017, 22:24

имам последен въпрос. така и не можах да отида защото спешно трябваше да замина за чужбина и 1 въпрос ме мъчи от няколко дни. Понеже разбирам от коментарите че няма как да съм съден в тази ситуация и да не са ме викали в съд и да не съм разбрал следователно съм с чисто свидетелство за съдимост. Въпроса който ме притеснява регистрацията в полицията за какво се използва ако имам регистрация ще излезне ли в свидетелстово за съдимост въобще ще излезе ли някъде работодателите искат ли я и ще ми пречи ли за намиране на работа? И като ме хванаха и понеже не си спомням на колко точно съм бил могат ли да изчакат да стана над 14 и да отидат тогава в полицията и да ми повдигнат обвинение но дори да могат ако го бяха направили полицията щеше да ме потърси нали? Това са ми въпросите моля някой да отоговри.
mitkobg12
Нов потребител

Мнениеот kozelet » 28 Юни 2017, 16:48

Стига глупости. За кражба на близалка от магазин, и пълнолетен да беше, и полиция да беше дошла и да те беше водила в районно и разпитвала (което няма как да не разбереш), и да те бяха съдили (което също няма как да не разбереш), свидетелството ти за съдимост пак щеше да е чисто (първия път). Ти си се притеснил за нещо където дори в полиция не си ходил.

Регистрация в полицията също няма начин да се направи без да знаеш защото се ходи в районното и за нея, и работодателите (освен ако работодателя не е МВР/съд/НСО/ДАНС) нямат достъп да я гледат и без това.
kozelet
Младши потребител

Мнениеот dog123 » 29 Юни 2017, 14:56

Има работодатели , при които производството е малко по специално , заданията по поръчките се водят секретни ,строго секретни, и или поверителни. Не говорим за ДАНС манс и т.н.
На такива места , обикновенно не се взимат на работа лица срещу което са завеждани следствени действия.
Това е следствие на стандарти за сигурноста по които се работи, обикновенно световни такива. Такива работодатели , правят отделна справка, и излизат дори пътно-транспортни произшествия , по които е имало следствени действия.

Извода че работодателите НЯМАТ достъп до информация за регистрации и други , е абсолютно неверен.
dog123
Младши потребител

Мнениеот commodoro » 29 Юни 2017, 15:53

Аз пък като ученик откраднах гащите на едно момиче. И нищичко не можаха да ми направят :P
commodoro
Потребител

Назад към Наказателно право