начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Продажба на МПС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на МПС

Мнениеот josy70 » 17 Дек 2016, 07:55

Проблема е следния: През 2000г закупих автомобил, но не го прехвърлих на мое име така или иначе. Имам генерално пълномощно и декларациите към 2000г. До ден днешен всичко по него си е плащано - застраховки, пътен данък, винетки, .... на името на собственика. Така, че автомобила няма никакви задължения. Искам да го продам, собственика няма против, но:
1. Той живее във Великобритания от няколко години и изпращането на декларации от там ще ми струва сигурно за колкото ще продам колата.
2. Разведен е и в момента е с друга жена.

Та има ли законен начин да реша този проблем?

Ако варианта продажба не стане, възможно ли е със генералното пълномощно(без актуалните декларации)
да го бракувам в КАТ?

Благодаря предварително.
josy70
Нов потребител

Re: Продажба на МПС

Мнениеот ivanov_p » 17 Дек 2016, 10:37

1. Не;
2. Да.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот josy70 » 17 Дек 2016, 13:04

Надявах се да съм пропуснал да прочета за някакъв вариант.
Май ми остава да се надявам човека да реши се прибере за празниците,
което няма да стане.
josy70
Нов потребител

Мнениеот vesii » 10 Яну 2017, 15:23

Да прати пълномощно от Англия.Това не е толкова скъпо.С пълномощно нямаш проблем да я прехвърлиш.
vesii
Младши потребител

Назад към Общи дискусии