начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Мога ли да заведа дело за клевета?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да заведа дело за клевета?

Мнениеот lorecita » 11 Окт 2014, 14:13

Здравейте! Преди три години и половина бившият ми работодател ме уволни дисциплинарно заради регистрацията ми в този портал.В заповедта е отбелязано,че съм подронила авторитета му и съм злоупотребила с доверието като съм разпространявала неверни данни и обидни квалификации по негов адрес в правния портал lex.bg.Това разбира се не е вярно,аз съм се съветвала по различни въпроси,но никога не съм споменавала името на фирмата.Заведеното от мен дело за отмяна на уволнението продължава вече три години и половина.В първите две инстанции решенията са в моя полза,а третата- ВКС е насрочила закрито заседание за 27 ноември,когато най-вероятно ще се произнесе,че няма да го гледа,тъй като то е трудово дело с материален интерес под 5 000 лв(но заради "странната" приумица на СГС бе изпратено на тази по-горна инстанция)
Въпросът ми е следния ,след като излезе и решението на ВКС мога ли да заведа дело за клевета срещу длъжностното лице изготвило докладна записка въз основа на която е изготвена заповедта за уволнение или съм изпуснала срока?
lorecita
Младши потребител

Re: Мога ли да заведа дело за клевета?

Мнениеот neutralen » 11 Окт 2014, 18:52

Дело за клевета е твърде късно да заведете, но можете да заведете дело за непозволено увреждане, солидарно срещу фирмата и клеветника, или само срещу клеветника. Консултирайте се с адвокат.
neutralen
Активен потребител

Re: Мога ли да заведа дело за клевета?

Мнениеот lorecita » 11 Окт 2014, 19:13

Много благодаря за дадената насока и отделеното време!
lorecita
Младши потребител

Назад към Наказателно право