- Дата и час: 23 Ное 2024, 18:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезщетение при пенсиониране-забавено изплащане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Обезщетение при пенсиониране-забавено изплащане
Здравейте , проблема е следния.. майка ми се пенсионира преди 3 месеца, работила е цял живот като учителка. Сега се бавят с изплащането на полагаемото й се обезщетение при пенсиониране. Писа жалба в община от там й казали, че след като в заповедта имало клауза че парите ще бъдат изплатени след превеждането им от министерството, нищо не може да се направи и трябвало да чака. Обаче според мен има нещо гнила, защото сме от малък град, пълен със завистливи хора, и смятам че бавенето е умишлено и нарочно се иска да й се навреди (визирам ръководството на училището където е работила до последно). Смятам още в понеделник да се напише нотариална покана за доброволно плащане и да им бъде връчена.Ако тя не помогне, ще се стига до съд!Но искам да се консултирам с възможно повече хора, и да получа колкото се може повече съвети. Досега всеки когото съм попитала е на мнение е дължимостта на тези пари, не бива да бъде поставяна под условия, каквото в случая е това с министерството и, че тези пари трябва да се изискват от работодателя, а не от държавата. Моля, ако някой се е сблъсквал с нещо подобно, или може да даде мнение да ми помогне ! Тук не става въпрос само за парите, а за здравето и нервите на майка ми! Ако й се случи нещо, парите са без значение!И точно това искам да предотвратя, като намеря някакъв начин проблема да бъде решен възможно най скоро ! Благодаря искрено на всички, които ще обърнат внимание на молбата ми и ще ми дадат съвет! Пожелавам ви да сте живи и здрави и никога да не се налага да се сблъсквате, с това, с което сме се сблъскали ние сега!!!
- dimkaivanova1
- Нов потребител
Re: Обезщетение при пенсиониране-забавено изплащане
Права сте, че се изплаща от работодателя, но не е ли именно Министерството работодател? Не се ли назначават учителите със заповед на министъра?
- joseph313
- Младши потребител
Re: Обезщетение при пенсиониране-забавено изплащане
Проблема с тези обезщетения,е че в закона няма фиксиран срок до който трябва да се изплатят. Правилно сте решили да изпратите до работодателя нотариална покана.Това Ви дава право след това при завеждане на дело да претендирате и лихва за забава,считано от датата на получаването на поканата от страна на работодателя.Пратете покана и ,ако до месец няма развитие заведете дело,като претендирате и лихва за забава!Поканата я изпратете на работодателя-дали е Директора на училището, дали е кмета на общината ще видите от заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение. Успех!
- ufijd
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|