начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Необходими документи за отваряне и работа на шоурум и склад

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Необходими документи за отваряне и работа на шоурум и склад

Мнениеот bulgariabags » 01 Авг 2012, 10:22

Здравейте, предстои ми отваряне на шоурум и склад за кожени изделия, но не съм сигурна за всички необхоидими документи, които ми трябват за безпрепядствена работа. Някой би ли могъл да ме ориентира в изискванията на институциите. Става въпрос за гр. Варна. Много благодаря!
bulgariabags
Нов потребител

Re: Необходими документи за отваряне и работа на шоурум и ск

Мнениеот emilgrigorov » 01 Авг 2012, 11:14

По отношение на помещението:
"Разрешение за ползване" или "Удостоверение за въвеждане в експлоатация" (известни също като "Акт 16").
Предназначението на обекта в тези документи трябва да бъде "за търговска дейност" или нещо подобно.

По отношение на дейността:
Фирма, договор за наем, касов апарат, уведомление до общината за започване на търговска дейност.
За ток, вода, ТЕЦ, режийни - съобразно договора за наем.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bulgariabags » 01 Авг 2012, 11:30

Да, до тук съм долу горе наясно, фирмата е в процес на регистрация, помещението ще бъде с договор за преотстъпване, тъй като е на моите родители. Знам, че се изисква договор с трудова медицина, пожарогасител, за други неща може би не мога да се ориентирам.
Благодаря!
bulgariabags
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Авг 2012, 11:48

Ами, май остава стока, и да правите оборот един - два милиона на ден. Такива работи.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bulgariabags » 01 Авг 2012, 11:55

Дай боже ;)
bulgariabags
Нов потребител

Назад към Търговско право