начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Моля за малко помощ, относно регистрация на фирма.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за малко помощ, относно регистрация на фирма.

Мнениеот antigoogle » 19 Сеп 2011, 20:41

Здравейте.Занимавам се с изработка на фирмени сайтове, обучение, изработка и продажба на софтуерни продукти, реклама.Искам да направя фирма ООД или ЕООД, но имам няколко въпроса.
Може ли само една фирма да изпълнява всички тези дейности?Например искам да организирам курсове и съответно всеки издържал да взима сертификат (предполагам, че затова ще трябват допълнителни разрешителни), но ще правя софтуер, реклама и т.н.
Може ли след като регистрирам фирма, след време да регистрирам фирма със същото име, но в друга държава?
Може ли една фирма да бъде собственик на други фирми или да има участие в тях?
Може ли ЕООД или ООД да имат повече от един собственик?
Целта ми е да наложа марка, но проектите ми са различни и някои могат да включват външно участие (инвестиции). Какъв вид фирма е най-добре да избера?
Съжалявам за глупавите въпроси и благодаря предварително за отговорите :).
antigoogle
Нов потребител

Re: Моля за малко помощ, относно регистрация на фирма.

Мнениеот DEKAH » 20 Сеп 2011, 06:47

antigoogle написа:Здравейте.Занимавам се с изработка на фирмени сайтове, обучение, изработка и продажба на софтуерни продукти, реклама.Искам да направя фирма ООД или ЕООД, но имам няколко въпроса.

Може ли само една фирма да изпълнява всички тези дейности? - Да, без проблем!
Например искам да организирам курсове и съответно всеки издържал да взима сертификат (предполагам, че затова ще трябват допълнителни разрешителни - Да, ще трябват разрешителни ), но ще правя софтуер, реклама и т.н.
Може ли след като регистрирам фирма, след време да регистрирам фирма със същото име, но в друга държава? - Да, има няколко възможни варианта, в зависимост от правната уредба на държавата, в която ще се регистрира фирмата.
Може ли една фирма да бъде собственик на други фирми или да има участие в тях? - Може, разбира се. Няма никакво ограничение.
Може ли ЕООД или ООД да имат повече от един собственик? - ЕООД, означава ЕДНОЛИЧНО дружество с ограничена отговорност - т.е. има само 1 собственик на капитала. Когато собствениците са повече от 1, то формата е ООД. Броят им е неограничен.
Целта ми е да наложа марка, но проектите ми са различни и някои могат да включват външно участие (инвестиции). Какъв вид фирма е най-добре да избера? - Започни с ЕООД, а когато се развиеш, може да помислиш за преобразуване или за регистриране на друг вид фирма. Натрупай капитал и тогава ще разбереш какво ти трябва.
Съжалявам за глупавите въпроси и благодаря предварително за отговорите :).

Когато се стартира бизнес е много важно да се обърнете към специалисти - Адвокат за регистрацията на дружеството и консултиране, относно вашите идеи, разрешители, лицензи и т.н. и счетоводител, който да ви обясни точно какво, как и защо ще трябва да плащате и на кого.

Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Моля за малко помощ, относно регистрация на фирма.

Мнениеот antigoogle » 21 Сеп 2011, 09:16

БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ИНФОРМАЦИЯТА :).
antigoogle
Нов потребител

Назад към Търговско право