- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗПИТИТЕ ЗА АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ СА ПО-РАНО!
|
|
Re: ИЗПИТИТЕ ЗА АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ СА ПО-РАНО!
Колеги в какъв срок трябва да излязат резултатите от казусите? Прочетох май някъде за 7-дневен срок, ама сега не мога да го намеря...
- Tisho_Sv
- Младши потребител
Здравей,
така пише в наредбата-най-късно до 7 дни/чл.7, ал.3/.Значи в петък ще е ясно, колко отпадаме.
така пише в наредбата-най-късно до 7 дни/чл.7, ал.3/.Значи в петък ще е ясно, колко отпадаме.
- vaniaoz
- Потребител
Явно са решили да преместят голямата цедилка от устния изпит на теста, за по-лесно - все пак тест се проверява с един прост шаблон. Но, и на това ще му се намери цаката - закони под масата, пищови, неоткриваеми handsfree-та и т.н. Сега процентът на взелите теста беше малък, защото повечето явяващи се изобщо не знаеха, че ще има такива промени - 50-тина сравнително нормални въпроса и останалите - хамави. Но хамавите въпроси са повече отколкото е допустимо да се сгрешат. Въпреки това могат да бъдат отговорени ако някой разполага със закони, практика и т.н. и диктува по телефона. Като съдя по т.нар."квестори" тестът спокойно може да се вземе по следния начин: отива се много рано с цел сядане на по-заден ред в залата, по възможност в средата на самия ред - така, че откъдето и да мине квестор да е на еднакво далечно разстояние от явяващия се; ползване на възможно най-малките handsfree, които във Варна могат а се вземат под наем с/у 10 лв.само за съответния изпит; пращане на въпросите с смс или диктуването им на колега извън залата, разполагащ със законите и практиката, а той дава верните отговори след съответните справки. Да не говорим, че с неясните черно бели снимки по новите лични карти я познаят я не дали л.к. е на явяващия се. Мен лично даже не ме погледнаха в лицето, само ми записаха името и колегията набързо в суматохата.
А квесторките колко сладко се правеха на строги. Личеше си, че хал хабер си нямат как да наплашат явяващите се и в безсилието си гледаха да се направят малко на важни. Е, няма нищо - по добре младички и неопитни квесторки, отколкото обиграни цербери, които знаят студентските номера
Спокойно, колеги - щом ни правят на маймуни, ние пък ще го обърнем на цирк! )
А квесторките колко сладко се правеха на строги. Личеше си, че хал хабер си нямат как да наплашат явяващите се и в безсилието си гледаха да се направят малко на важни. Е, няма нищо - по добре младички и неопитни квесторки, отколкото обиграни цербери, които знаят студентските номера
- d_q_d
- Младши потребител
d_q_d написа:Явно са решили да преместят голямата цедилка от устния изпит на теста, за по-лесно - все пак тест се проверява с един прост шаблон.
Всеки , който питам казва, че до устен докарам ли го , на 80% съм си взел изпита.Според мен цедилката ще е точно сега на казусите.Ще изметат много хора.
От 700 на теста - останаха 250 макс за казусите.За устния ще останат максимум 100.
- alexxafc
- Младши потребител
Колеги, има резултати от казуса! Честито на успелите!
- viki06
- Младши потребител
Едно голямо ЧЕСТИТО на успелите колеги!!!
-
Melly - Старши потребител
УСПЯХ! На 11-ти съм на устен.
Последна промяна vaniaoz на 02 Юни 2011, 13:50, променена общо 1 път
- vaniaoz
- Потребител
И аз успех, въпреки силно дискусионните ми отговори
- chadel
- Потребител
И мен ме пускат.Честито на преминалите!Остана още едно препятствие
- alexxafc
- Младши потребител
chadel , за теб и алексхф, мисля ,че беше / не ви познавам/, но бях сигурна ,че ще минете.
- vaniaoz
- Потребител
Сега разбирате ли, че всичко е въпрос на добре аргументирана теза.
Този казус (гражданскоправният) имаше повече от едно решение.
Успял е този, който е съумял за защити тезата си.
Брано на вас!
Брано на вас!
-
Melly - Старши потребител
И аз успях! Явно наистина аргументацията е била водеща при оценяването.
Пожелавам на всички колеги успех на устния.
Ще се видим в София на 11.
Пожелавам на всички колеги успех на устния.
Ще се видим в София на 11.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Е на това му се вика цедка - 110 от 750 стигат до устен
Последна промяна amonev на 02 Юни 2011, 14:03, променена общо 2 пъти
Е ли правото право?
- amonev
- Младши потребител
И аз извадих късмет
Бих искала да помоля, колеги от предходни години да споделят опита си от устния изпит.
Бих искала да помоля, колеги от предходни години да споделят опита си от устния изпит.
- shelley
- Младши потребител
d_q_d написа:Явно са решили да преместят голямата цедилка от устния изпит на теста, за по-лесно - все пак тест се проверява с един прост шаблон. Но, и на това ще му се намери цаката - закони под масата, пищови, неоткриваеми handsfree-та и т.н. Сега процентът на взелите теста беше малък, защото повечето явяващи се изобщо не знаеха, че ще има такива промени - 50-тина сравнително нормални въпроса и останалите - хамави. Но хамавите въпроси са повече отколкото е допустимо да се сгрешат. Въпреки това могат да бъдат отговорени ако някой разполага със закони, практика и т.н. и диктува по телефона. Като съдя по т.нар."квестори" тестът спокойно може да се вземе по следния начин: отива се много рано с цел сядане на по-заден ред в залата, по възможност в средата на самия ред - така, че откъдето и да мине квестор да е на еднакво далечно разстояние от явяващия се; ползване на възможно най-малките handsfree, които във Варна могат а се вземат под наем с/у 10 лв.само за съответния изпит; пращане на въпросите с смс или диктуването им на колега извън залата, разполагащ със законите и практиката, а той дава верните отговори след съответните справки. Да не говорим, че с неясните черно бели снимки по новите лични карти я познаят я не дали л.к. е на явяващия се. Мен лично даже не ме погледнаха в лицето, само ми записаха името и колегията набързо в суматохата.
Колега а между другото , наистина може да го обърнем на цирк!
но не е много редно заради преминалите колеги , защото може да навреди на тях, а това е гаднярско и не бих го направил...
Че знаеш ли , на нормален изпит ако има объркан казус - би трябвало той да се подмени... ти такова нещо видя ли ? аз не ,би трябвало да се теглят казуси и тестове ПРЕД ВСИЧКИ - ти такова нещо видя ли ? аз не.
Смятай щом си позволяват да дадат грешен казус , колко гледат решенията му..
може да е едно име само но е ГРЕШЕН!
Че от де да знам дали и в Гражданския няма грешки... ???
И между другото аз първи се усетих ,че наказателния е грешен даже си смъмрих и една квесторка дето беше до мен явно ме е чула и след 5 минути обявиха:
Амииии колеги - то такова , онакова има грешка , ама то само името ... на оная Мария... Само името - ама грешно и в реалността заради подобна грешка - стават големи бели..
Ако беше в нормална Държава и нормален изпит , това щеше да бъде предпоставка за анулиране на изпита или най-малко смяна на казуса!!!
Но явно е било задължително и необходимо точно тоя да бъде наказателния казус!
И тези хора ни проверяват??
А труда не са си направили да зачетат казуса ..
Явно казусите са COPY-PASTE ...
Просто ....
И сега предварително да отговоря на язвителните отговори на моята публикация...
Не му пука какво ще ми кажете , защото фактите които излагам са повече от очевадни и доказват от всякъде порочността на тоя изпит!!!!
Сори ама да скъсаш от 54 човека - 51 ??? Малко ли е а ??? че тея 51 да не са малоумни или толкова пък са зле ...
Абе каквото и да кажа факта си е факт - а това за нормален изпит немога да го сметна...
А с тая "практика" и Сиела - толкова се е омързялявила цялата гилдия , че ако не погледнат вътре , със собствената си кратуна , няма да могат да вземат и едно вярно решение...
-
street - Потребител
Не ми се спори, ама как ги смятате така 51 от 54. Те не се сортират предварително по град. По-скоро 115 от 270, приблизително е по-точната квота. Нали първо се проверява работата и чак тогава се отваря малкия плик, където се вижда кой е кандидата и за коя колегия кандидатства.
- bastard
- Потребител
bastard написа:Нали първо се проверява работата и чак тогава се отваря малкия плик, където се вижда кой е кандидата и за коя колегия кандидатства.
Блажени са вярващите
- Tisho_Sv
- Младши потребител
Melly написа:Сега разбирате ли, че всичко е въпрос на добре аргументирана теза.
Браво на вас!
Точно казано.
Успех на устния изпит!
п.п. Деки, радвам се за теб! Не се отпускай точно сега- един бърз преговор ти е достатъчен. На устния, който и каквото да говори- важното е да си уверен, спокоен и що-годе синтезиран в изложението. Прочети набързо и ЗА- ще ти е нужен.
- Гост.
- Старши потребител
Tisho_Sv написа:bastard написа:Нали първо се проверява работата и чак тогава се отваря малкия плик, където се вижда кой е кандидата и за коя колегия кандидатства.
Блажени са вярващите
+10
bastard .. ти видял ли си това лично..?
Според мен първо се гледа малкия плик, (след това "другия плик" ), а след това се гледа големия плик с писмената работа!!!
мога да ти кажа ,че съм решил казусите на 80% вярно като наказателния ми е 100% верен!!! може да имам грешки на гражданския , но е най-много 1 въпрос!
-
street - Потребител
Ходих преди време на един тъп , прост и елементарен конкурс!
учреждението няма да кажа!
но бяхме 5 човека на изпита от 6 избрани , но единия не дойде.....
и?
събраха ни
дадоха да се теглят варианти пред всички!
показа се варианта!
решавахме!
после по същия начин голям и малък плик!
но всичко беше прозарчно е на 80 % но все пак е нещо..
лицето спечелило конкурса с Разбиващ резултат , след това установих ,че е приятел с председателя на комисията във Фейсбук (а неговите приятели бяха около 80-това говори ,че наситина се познават а не са добавени просто ей така)?! - > Случайности в тоя свят и особено в нашата мила Р.България няма и от осбено като става въпрос за работа от която се вадят не малко парици...
смятайте го както искате , но щом за един такъв смешен конкурс се ползват връзки , какво осатва за тоя нашия изпит ?
учреждението няма да кажа!
но бяхме 5 човека на изпита от 6 избрани , но единия не дойде.....
и?
събраха ни
дадоха да се теглят варианти пред всички!
показа се варианта!
решавахме!
после по същия начин голям и малък плик!
но всичко беше прозарчно е на 80 % но все пак е нещо..
лицето спечелило конкурса с Разбиващ резултат , след това установих ,че е приятел с председателя на комисията във Фейсбук (а неговите приятели бяха около 80-това говори ,че наситина се познават а не са добавени просто ей така)?! - > Случайности в тоя свят и особено в нашата мила Р.България няма и от осбено като става въпрос за работа от която се вадят не малко парици...
смятайте го както искате , но щом за един такъв смешен конкурс се ползват връзки , какво осатва за тоя нашия изпит ?
-
street - Потребител
|
|