начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

otnovo za proti4aneto na izpita

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

otnovo za proti4aneto na izpita

Мнениеот kandidatka » 05 Окт 2003, 17:13

Kolegi,neka niakoi ot tezi,koito sa minali parvia den,da kaje kak proti4a izpita. Razviva li se pismen vapros ili napravo govori6 pred komisiata? A dali mogat da se polzvat normativni aktove? Edin po edin li se vliza ili vsi4ki zaedno. Poslednoto mnogo me interesuva,za6toto 6te patuvam ot provinciata sutrinta i e vazmojno vse pak da ne uspeja da stigna to4no v 10.00 naprimer. Ako niakoi znae ne6to po vaprosite, 6te bada mnogo blagodarna.
kandidatka

Re: otnovo za proti4aneto na izpita

Мнениеот gega » 05 Окт 2003, 18:07

Устнен изпит означава вербално общуване, ще влизаме едни подир друг, ще се задават въпроси и веднага ще се очакват отговори. Разрешени са нормативните актове да се носят, но никой няма да те чака да ровиш. Желая ти успех - ако имаш под 5, по-добре не се надявай - само можеш да се включиш в тази вакханалия. Наистина е любопитно.
gega

Мнениеот AD » 06 Окт 2003, 13:16

Интересно ми е да споделите, колеги, как възнамерявате да се готвите за устния изпит ? Възнамерявате ли да изчетете отново въпросите от конспекта заради теоретичната част?
AD
Младши потребител

Мнениеот гала » 06 Окт 2003, 13:47

E това вече е прекалено , няма начин да стане просто / физически дори / , а и безмислено . Аз за себе си повече гледам да се тренирам психически . Предполагам , че за нас простосмъртните това ще е голямо изпитание , да запазим самообладание когато започне '' гаврата ''.
гала

Мнениеот AD » 06 Окт 2003, 14:38

Знае ли някой: на предишния конкурс оценката на комисията / средно аритметична или там каквато е / веднага ли беше обявена или пак ще настъпи голямото блуждаене в страницата на ВСС?
AD
Младши потребител

Мнениеот гала » 06 Окт 2003, 15:08

А няма начин веднага да ти кажат оценката , в Наредбата пише 7 дни срок за обявяване на окончателните резултати .
гала

Мнениеот Tod » 06 Окт 2003, 15:15

И на предишния изпит оценките бяха обявени малка преди Нова година, т.е.-поне две седмици след изпита.
Tod

Мнениеот gega » 06 Окт 2003, 19:32

Обявяването между Коледа и Нова година бе най-удачно обявяване, след като текат КРАТКИ срокове за обжалване - 7 дневен срок! Този път и аз ще обжалвам конкурса! Ако някой друг е за, да си каже!
gega

Мнениеот leni » 06 Окт 2003, 19:48

i az sum gotova.Daite da se obedinim.Ima li o6te kandidati da objalvat?
leni

Мнениеот младши съдия » 06 Окт 2003, 20:06

Колеги аз съм мл. съдия в СГС от предишния конкурс и искам да ви уверя, че няма да има вакханалия. Съдийте са много добронамерени и търсят освен знания и много хъс за тази доста тежка, но страхотна работа.

Понеже никой не вярва, че може да спечели без връзки искам да ви уверя, че това е възможно. Някои от вас ще се убедят когато спечелят, но после никой няма да им повярва, че е станало по честен начин.
младши съдия

Мнениеот gega » 06 Окт 2003, 20:17

Да Ви повярвам ли за последен път, че сте обявена за спечелила в СГС без някой да е подшушнал за Вас! Трудно ми е да го сторя, но ако сте по-убедителна, мога и да Ви повярвам!
gega

Мнениеот младши съдия №2 » 06 Окт 2003, 22:22

Кой/Коя си ти бе с тоз правопис?
младши съдия №2

Мнениеот младши съдия №2 » 06 Окт 2003, 22:28

Абе готин, що искаш да ми забавиш слизането в СРС?
младши съдия №2

Мнениеот gega » 06 Окт 2003, 22:55

Младши, това обръщение към мен ли е?
gega

Мнениеот младши съдия №2 » 06 Окт 2003, 23:08

Не бе, към теб е малко по-горе: съобщение от 22:28 ч.
младши съдия №2

Мнениеот gega » 06 Окт 2003, 23:20

Важното е аутсайдерите да се съпротивляват, нали!:))))))
gega

Мнениеот младши съдия №2 » 06 Окт 2003, 23:39

Айде ти се съпротивлявай, а аз отивам да спя :)))....И късмет на изпита, след който съм сигурен, че едва ли имаш съпротивителни силици:)))......Все пак спечелилите не обжалват, нали?:)))
младши съдия №2

Мнениеот gega » 07 Окт 2003, 00:33

Лека нощ, приятел, аз ще съм от тези, които имат правен интерес да обжалват:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
gega

Мнениеот притеснена » 07 Окт 2003, 08:52

И аз се чудя как ще протече поредната борба. Опитвам се да чета по конспекта, тъй като вчера звъннах във ВСС и оттам ми казаха, че се теглят три въпроса. Това е кошмар. Вярно е, че въпросите не следва да ни затрудняват, но съм сигурна, че са много като мен, които след завършването не са имали кой знае какъв шанс и са работили в друга материя. Лично аз много съм се откъснала от наказателното право, просто защото не съм работила нищо общо с него. Все пак практиката има огромно значение. Не мислите ли?
Днес е пъврия ден от конкурса. Ако някой разбере нещо, нека го публикува.
притеснена

Re: хайде стига мрънкане...

Мнениеот la » 07 Окт 2003, 10:10

сестра ми вчера беше на изпит за съдии. единствена от всички има 6. на писмения има 5. уверявам ви, че няма никакви връзки. стоя 2 години без работа, защото единственото, което искаше, е да бъде съдия. през тези 2 годни я изпревариха сума ти връзкари, при положение, че дипломата й от СУ е 5.86... обаче сега ще успее, сигурна съм. защото рано или късно истината тържествува. и ако не вярваме, тогава защо всички ние сме завършили право?
не вярвам в абсолютното връзкарство. самата аз ще се явявам на изпит в СГС на 12.10. На писмения имам 4. при все, че досега работата ми е била свърана с друга материя, далеч от юридическата, ще дам всичко от себе си, за да успея. а ако не успея, поне ще бъда чиста пред съвестта си. тук само мрънкате - връзкари, връзкари... седнете и учете, от оплакване никой от нас няма да стане съдия. а ако не вярвате в спаведливостта на изпита, то тогава защо изобщо се опитвате??? не ви разбирам, наистина...
la

Следваща

Назад към Конкурси, изпити