начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

otnovo za proti4aneto na izpita

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

otnovo za proti4aneto na izpita

Мнениеот kandidatka » 05 Окт 2003, 17:13

Kolegi,neka niakoi ot tezi,koito sa minali parvia den,da kaje kak proti4a izpita. Razviva li se pismen vapros ili napravo govori6 pred komisiata? A dali mogat da se polzvat normativni aktove? Edin po edin li se vliza ili vsi4ki zaedno. Poslednoto mnogo me interesuva,za6toto 6te patuvam ot provinciata sutrinta i e vazmojno vse pak da ne uspeja da stigna to4no v 10.00 naprimer. Ako niakoi znae ne6to po vaprosite, 6te bada mnogo blagodarna.
kandidatka

Re: otnovo za proti4aneto na izpita

Мнениеот gega » 05 Окт 2003, 18:07

Устнен изпит означава вербално общуване, ще влизаме едни подир друг, ще се задават въпроси и веднага ще се очакват отговори. Разрешени са нормативните актове да се носят, но никой няма да те чака да ровиш. Желая ти успех - ако имаш под 5, по-добре не се надявай - само можеш да се включиш в тази вакханалия. Наистина е любопитно.
gega

Мнениеот AD » 06 Окт 2003, 13:16

Интересно ми е да споделите, колеги, как възнамерявате да се готвите за устния изпит ? Възнамерявате ли да изчетете отново въпросите от конспекта заради теоретичната част?
AD
Младши потребител

Мнениеот гала » 06 Окт 2003, 13:47

E това вече е прекалено , няма начин да стане просто / физически дори / , а и безмислено . Аз за себе си повече гледам да се тренирам психически . Предполагам , че за нас простосмъртните това ще е голямо изпитание , да запазим самообладание когато започне '' гаврата ''.
гала

Мнениеот AD » 06 Окт 2003, 14:38

Знае ли някой: на предишния конкурс оценката на комисията / средно аритметична или там каквато е / веднага ли беше обявена или пак ще настъпи голямото блуждаене в страницата на ВСС?
AD
Младши потребител

Мнениеот гала » 06 Окт 2003, 15:08

А няма начин веднага да ти кажат оценката , в Наредбата пише 7 дни срок за обявяване на окончателните резултати .
гала

Мнениеот Tod » 06 Окт 2003, 15:15

И на предишния изпит оценките бяха обявени малка преди Нова година, т.е.-поне две седмици след изпита.
Tod

Мнениеот gega » 06 Окт 2003, 19:32

Обявяването между Коледа и Нова година бе най-удачно обявяване, след като текат КРАТКИ срокове за обжалване - 7 дневен срок! Този път и аз ще обжалвам конкурса! Ако някой друг е за, да си каже!
gega

Мнениеот leni » 06 Окт 2003, 19:48

i az sum gotova.Daite da se obedinim.Ima li o6te kandidati da objalvat?
leni

Мнениеот младши съдия » 06 Окт 2003, 20:06

Колеги аз съм мл. съдия в СГС от предишния конкурс и искам да ви уверя, че няма да има вакханалия. Съдийте са много добронамерени и търсят освен знания и много хъс за тази доста тежка, но страхотна работа.

Понеже никой не вярва, че може да спечели без връзки искам да ви уверя, че това е възможно. Някои от вас ще се убедят когато спечелят, но после никой няма да им повярва, че е станало по честен начин.
младши съдия

Мнениеот gega » 06 Окт 2003, 20:17

Да Ви повярвам ли за последен път, че сте обявена за спечелила в СГС без някой да е подшушнал за Вас! Трудно ми е да го сторя, но ако сте по-убедителна, мога и да Ви повярвам!
gega

Мнениеот младши съдия №2 » 06 Окт 2003, 22:22

Кой/Коя си ти бе с тоз правопис?
младши съдия №2

Мнениеот младши съдия №2 » 06 Окт 2003, 22:28

Абе готин, що искаш да ми забавиш слизането в СРС?
младши съдия №2

Мнениеот gega » 06 Окт 2003, 22:55

Младши, това обръщение към мен ли е?
gega

Мнениеот младши съдия №2 » 06 Окт 2003, 23:08

Не бе, към теб е малко по-горе: съобщение от 22:28 ч.
младши съдия №2

Мнениеот gega » 06 Окт 2003, 23:20

Важното е аутсайдерите да се съпротивляват, нали!:))))))
gega

Мнениеот младши съдия №2 » 06 Окт 2003, 23:39

Айде ти се съпротивлявай, а аз отивам да спя :)))....И късмет на изпита, след който съм сигурен, че едва ли имаш съпротивителни силици:)))......Все пак спечелилите не обжалват, нали?:)))
младши съдия №2

Мнениеот gega » 07 Окт 2003, 00:33

Лека нощ, приятел, аз ще съм от тези, които имат правен интерес да обжалват:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
gega

Мнениеот притеснена » 07 Окт 2003, 08:52

И аз се чудя как ще протече поредната борба. Опитвам се да чета по конспекта, тъй като вчера звъннах във ВСС и оттам ми казаха, че се теглят три въпроса. Това е кошмар. Вярно е, че въпросите не следва да ни затрудняват, но съм сигурна, че са много като мен, които след завършването не са имали кой знае какъв шанс и са работили в друга материя. Лично аз много съм се откъснала от наказателното право, просто защото не съм работила нищо общо с него. Все пак практиката има огромно значение. Не мислите ли?
Днес е пъврия ден от конкурса. Ако някой разбере нещо, нека го публикува.
притеснена

Re: хайде стига мрънкане...

Мнениеот la » 07 Окт 2003, 10:10

сестра ми вчера беше на изпит за съдии. единствена от всички има 6. на писмения има 5. уверявам ви, че няма никакви връзки. стоя 2 години без работа, защото единственото, което искаше, е да бъде съдия. през тези 2 годни я изпревариха сума ти връзкари, при положение, че дипломата й от СУ е 5.86... обаче сега ще успее, сигурна съм. защото рано или късно истината тържествува. и ако не вярваме, тогава защо всички ние сме завършили право?
не вярвам в абсолютното връзкарство. самата аз ще се явявам на изпит в СГС на 12.10. На писмения имам 4. при все, че досега работата ми е била свърана с друга материя, далеч от юридическата, ще дам всичко от себе си, за да успея. а ако не успея, поне ще бъда чиста пред съвестта си. тук само мрънкате - връзкари, връзкари... седнете и учете, от оплакване никой от нас няма да стане съдия. а ако не вярвате в спаведливостта на изпита, то тогава защо изобщо се опитвате??? не ви разбирам, наистина...
la

Следваща

Назад към Конкурси, изпити