начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Нерагламентирано включване към кабелна тв. - наказателна отг

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нерагламентирано включване към кабелна тв. - наказателна

Мнениеот селянин » 28 Фев 2005, 02:53

Kemi, много добро и много човечно мнение! Само че кажи от къде се взимат тези 60 лв за пенсии. и не могат ли да станат те 20 лв. при един хаос, както в Индия. Природен закон е че получаваме не това от което се нуждаем, а това което произвеждаме. А за да произвеждаме, трябва да пазим интереса на производителите с правила и закони. Защо, точно тоя да гледа кабелна без пари - че е по-хитър или по-крадлив ли. Ами ако всеки не плати, коя е тази кабелна дето ще произвежда за неплащащи че пенсиите им били по 60лв. Аз съм сигурен също, че тоя не е с пенсия 60лв ами си покрадва и от други места, защото който си покрадва от едно място си покрадва и от друдаде. Това си е психика.
селянин

Re: Нерагламентирано включване към кабелна тв. - наказателна отг

Мнениеот the_razors_edge » 19 Яну 2011, 22:31

здравейте.От няколко години съм вързан към един оператор с кабелна телевизия.Преди един месец прекратих договора си с тях и ги извиках да спрат кабела.Когато дойде човека спря кабела и затвори кутията.След като си тругна аз отворих котията и се вързах обратно.Въпросът ми е дали могат да разберат, че сам се вързал пак и какво могатда направят, когато разберат.Освен разбира се, че ще изклучат кабела отново.
the_razors_edge
Нов потребител

Re: Нерагламентирано включване към кабелна тв. - наказателна отг

Мнениеот rts » 20 Яну 2011, 19:43

Не защитавам авантаджиите, но ако човекът не е дал съгласието си кабелът да минава през неговата тераса, какво ли ще се случи, ако той просто го клъцне ? :lol:
rts
Активен потребител

Мнениеот tekotien » 18 Ное 2021, 16:05

Относно темата да се включа и аз ,

Един колега бе предложил , човека да предложи на съседа си да си делят таксата , първо надали след като се е включил на аванта ще се съгласи иначе полза няма да има ! другото което ако ти кажеш на съседа си че би го издал на кабелния оператор това не се ли брои за изнудване , а то не е ли наказуемо от закона?!

Най добре извикай кабелният ти оператор да провери дали е легално включен или не, да не се окаже че има документи за абонамент и после да се гледате на криво !

но другото което мога да кажа хубаво е че си плащаш на оператора ( друг е въпроса колко от програмите които ти предлага са легални с права ) ,и все пак не е редно след като едните си плащат другите да гледат по другия начин....

човека може и да е богат но да не иска да плаща , за да не му свършат парите !

Аз лично от както си направих сам моя локална сателитна тв , с няколко антени имам толкова канали че не ми трябва да се абонирам за кабелни оператори, а на моменти и дори почти не гледам !

но последно пак да кажа извикай кабелния оператор да види легален е или нелегален съседа ти , но щом при теб качеството не се е влошило по скоро да е легален, и не би трябвало да говориш с него на тоя въпрос защото ако дойдат техниците по сигнал за пиратски абонати той ще се сети че ти си го издал ....
tekotien
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 18 Ное 2021, 17:50

tekotien написа:Относно темата да се включа и аз ...

Баси реакцията???

Последен пост - Мнение от rts » 20 Яну 2011 06:43 pm
Последваща реакция - Мнение от tekotien » 18 Ное 2021 03:05 pm

Само 10 години и 10 месеца!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот tekotien » 19 Ное 2021, 00:26

Извинявай , може прекалено късно да съм отговорил. но такива теми са актуални и сега не мислиш ли?

или вече не съществъват кабелни тв и нелегално включени пирати ?
tekotien
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 19 Ное 2021, 00:37

tekotien написа:Извинявай , може прекалено късно да съм отговорил. но такива теми са актуални и сега не мислиш ли?
или вече не съществъват кабелни тв и нелегално включени пирати ?

Не знам - има ли ги още?
И защо ми се мотае из главата принципа, че ... „право на иск има само заинтересованата страна, чиято воля е опорочена“?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот todorst » 25 Ное 2021, 21:05

добре се упражнявате- кабелна телевизия. това чудо вече го няма. сега излъчването е чрез сателит и съответно различни екстри -пакети :стандартен, стандартен плюс, и т.н. Все още се прокарват кабели за интернет. Кабелът влиза в сградата, пълзи по стълбища и накрая влиза в съответния апартамент. На практика ползвателя на кабела ползва и общи части и то без да плаща. На практика кабеларките са недосегаеми и си правят каквото искат. Имаме случай когато кабела тръгна от мазето на блока/входа ,пробиха в ъглите дупки в бет.плоча и така го изтеглиха до 6 етаж и после в апартамента. Съседът се оправдава, че това не зависи от него. Да се жали, който иска на кабеларката.
И накрая инкриминирано е "кражба " на ток, вода, парно. Не съм видял за кабеларките !
Сега при санирането ,дано се усетят и се предвидятскрити линии за подобни екстри! НАДАЛИ !
todorst
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право