начало

Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия

Имат ли право да ми откажат изплащане на пълната щета?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот rento » 30 Мар 2010, 10:13

Здравейте пиша ви по даден проблем........

Този месец паркирах автомобила си по едно нанадолнище,преди да сляза оставих колата на 1-ва скорост.Моята приятелка се забави във колата около 2 мин.След това влязохме в нейната къща.След около 30 мин ме извикаха че колата ми се е ударила в един стълб.Беше сама тръгнала и извървяла 150 м.Удря се челно в един дирек.Оплаших се и не извиках полицията.Имам пълно автокаско към известна фирма.Агента на фирмата направи първи и втори оглед с описани около 20 щети.Пак казвам нямам протокол за ПТП от кат..Въпроса ми е следния.........

Ако приемем, че ми откажат да ми платят достатъчно имам ли шанс да се боря за пълното изплащане на щетите?

С уважение
Стилиян Георгиев
rento
Нов потребител

Re: Отказ имат ли право?

Мнениеот T.Dimov » 30 Мар 2010, 10:41

В общите условия към договорите със застрахователите обикновенно има изискване да съобщите на кат и то незабавно, в тази връзка има случаи при които отказват като се позовават на тази клауза. Но това далеч не ограничава правата Ви. Препоръчвам Ви консултация с адвокат.
T.Dimov
Младши потребител

Назад към Търговско право