начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Законни ли са действията на ДНСК?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Законни ли са действията на ДНСК?

Мнениеот magodeoz » 14 Мар 2010, 18:54

Защо не публикувате мотивите от съдебните решения? Може да се окаже, че актът за узаконяване е отменен на процедурно основание, без да е разглеждан казусът по същество.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот nikonik » 14 Мар 2010, 19:04

Знаете ли по този начин много трудно ще Ви се отговори на питането Ви. Явно за да се изясни всичко точно трябва човек да е запознаем с цялата преписка, защото по някога незначителни неща са много важни а и документацията трябва да се прегледа от човек познаващ тематиката. Ако желаете аз с удоволствие безвъзмездно ще се опитам да Ви помогна. Ако желаете свържете се с мен да поговорим.
nikonik
Младши потребител

Мнениеот liusien » 14 Мар 2010, 20:08

nikonik написа:Знаете ли по този начин много трудно ще Ви се отговори на питането Ви. Явно за да се изясни всичко точно трябва човек да е запознаем с цялата преписка, защото по някога незначителни неща са много важни а и документацията трябва да се прегледа от човек познаващ тематиката. Ако желаете аз с удоволствие безвъзмездно ще се опитам да Ви помогна. Ако желаете свържете се с мен да поговорим.

nikonik, моля, вижте личните си съобщения...
Аватар
liusien
Младши потребител

Мнениеот nikonik » 14 Мар 2010, 20:09

Включете личните си съобщения.
Последна промяна nikonik на 15 Мар 2010, 11:05, променена общо 1 път
nikonik
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 14 Мар 2010, 20:58

Timeo danaos et dona ferentes...
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот liusien » 14 Мар 2010, 21:06

magodeoz написа:Timeo danaos et dona ferentes...

Което ще рече...??? Извинете незнаещите, моля!
Аватар
liusien
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Мар 2010, 22:38

:lol: Много добро попадение! Поздравления!

Страхувайте се от данайците, що носят дарове
8)
Вергилий " Енеида"
Гост.
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Мар 2010, 09:34

* Report this post
* Reply with quote

Postby liusien on 13 Mar 2010 03:34 pm

julyanvonemona wrote:На §16 ПР на ЗУТ можеш евентуално да се надяваш за обекти строени преди 07.04.1987г., а както виждам тук се говори за 1993г.

Пускам цитат от ЗУТ...

Преходни разпоредби на ЗУТ
...............
§ 16............
(2) Незаконни строежи, започнати в периода 8 април 1987 г. - 30 юни 1998 г., но неузаконени до влизането в сила на този закон, не се премахват, ако са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им или съгласно този закон, и ако са декларирани от собствениците им пред одобряващите органи до 31 декември 1998 г.

Без коментар!

liusien

* Private message

Бях изгубил интерес към темата, ама си спомних че декларирането към 1998 се извършваше по особения ред на §27 ЗТСУ(отменен).
Също без коментар!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2010, 10:09

liusien, четете тук и ще разберете.
Преходни разпоредби
КЪМ ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ТЕРИТОРИАЛНО И СЕЛИЩНО УСТРОЙСТВО (ДВ - БР. 79 ОТ 1998 Г., ПОПР. - ДВ, БР. 89 ОТ 1998 Г.)

§ 27. (1) В срок до 31 декември 1998 г. собствениците на имоти в строителните граници на населените места и другите селищни образувания, върху които са изградени незаконни строежи, започнати до 30 юни 1998 г., следва да ги декларират и да представят в съответните общински технически служби необходимите проекти за изследване на възможността за узаконяване на строежите. Декларираните строежи се узаконяват по реда на отменения с този закон чл. 180.
(2) За узаконяването се представят изискващите се строителни книжа, плащат се дължимите такси и глоби и се извършват необходимите действия за получаване на акт за узаконяване.
(3) Процедурите за узаконяване, започнати по ал. 1 и 2, следва да бъдат приключени от общините по ред и в срокове, определени в правилника за прилагането на закона.

Правя последен опит да ви отрезвя.
viewtopic.php?f=26&t=40926&st=0&sk=t&sd=a#p395920

Някои продължават да мислят, че са неразбрани - най вече въпросителят! .... И от съда, и от компетентните лица, дали отговор в тази тема.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот anserk » 15 Мар 2010, 13:57

Здравейте ! Май има още място за пирони.... :D
liusien написа:Съгласен съм да изпълня всеки съвет който ще ме коригира в поведението ми и който ще ми даде шанс да продължа напред.

1. Приемете решението на ВАС (то е окончателно). Времето за коментар е изтекло с издаването му !И ако ще ви стане по-леко, поне ... % от АУ , издадени в онзи период са за отмяна (добре че не се оспорват). Правеха се на КИЛОГРАМ ! Такива са и РП-тата! Там единствено Гебрева (лека и пръст) проверяваше документ по документ и ред по ред преди подпис :roll: Споменавам я, защото откри, че е пропуснат съзнателно един от 27 съсобственика наследници на кино (оказа се близнак), а в друга - наложи се поправка на АУ и изчака да се попълни преписката преди РП:!: Нищо ново под слънцето :roll:
2.
liusien написа:Между другото, въпросния съсед иска и това разрешение да отпадне. Води дело и какво ще се произнесат в съда - страх ме е да си мисля...

Да не ви страх ! Ще падне и без да люлеят въжето. Само ще напомня, че по принцип писмената форма на ИАА е форма на валидност и ако не са спазени задължителните елементи (реквизити), актът е нищожен. Това, което сте затъмнили също е съществено, има още липси .... Без коментар,за да не влияеме на съдията :lol:
3. Заповед на ДНСК за събаряне - какво пише в нея е много съществено. По принцип, тя винаги се оспорва и има поле за изява, но от АДВОКАТ! Поне може да ви удължи времето, докато се подготвите за новите строителни книжа.
nikonik написа:Ако желаете аз с удоволствие безвъзмездно ще се опитам да Ви помогна. Ако желаете свържете се с мен да поговорим.

nikonik не с теб трябва да се свързват и говорят, а да намерят А.С. (тя отдавна не е в ДНСК, но е сигурно в системата ) и Б.С.М. (надзора) и безвъзмездно ( с включване на нанесени морални и материални щети) да им изкарат РП за "хляба", без да губят време, започвайки от проекта за събаряне - та чак до новото РП. Всичко се плаща, но понагога двойно ! Явно добре са работили съвместно, щом в един ден са вкарали преписката, разгледали, посетили обекта и изкарали РП ! Егати скоростта и компетентността ! То бива, бива, ама чак толкова ... :idea:
Започнете да действате за ново РП, но не във форума!
Това е отмен ! Лек ден!
anserk
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация