начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

нямам разрешително за магазин-какви са последствията?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: нямам разрешително за магазин-какви са последствията?

Мнениеот namakak » 29 Яну 2010, 18:28

От тук си извади извод ,поука или тарикътлък,ще ти предоставя една може би измама от 14 години.Дело за делба,отмяна на решение.Вещна оценка,където е упоменато че са два жилищни дяла,но единия се ползува за магазин.Съдията постановява,че ще има наддаване за жилищните дялове.Само един от всички наследници взима наем,без подписи на другите съсобственици,дори и при отмяна решението.Всъщност този с вещното право,още не е единствения собственик и при този казус сам си се разписва и сам си харчи всичко.Ето че и тук магазина е жилище,част от имот.Щом може ,значи и при вас може.Ще прочета решението обстойно и ще допълня,ако нещо съм пропуснал,но задължително се консултирайте с адвокат,явно може да го ползвате и като магазин,щом има такива "магазинчета".Ехехе и съдиите го написват и знаят ,че се ползва без правно основание,кой знае кво се хилят на измамените,щото е явна корупция в данъчното и съвета,според вашата и моята истински истории,факти и казуси.
Възможно е да намерите и правилния отговор за вас и да продължите дейността си,консултирайте се,мъзможно е да има вратичка и прагче,павилион не е ли различно от магазин,сергии,преносими бараки или нещо друго,което да не ви спре дохода за прехрана,искрено се надявам да намерите изход от така създалото се напрежение и излишното влагане на средства.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот laridii » 29 Яну 2010, 19:13

soritsark написа:написала съм,че консултациите са направени предварително,т.е. адвоката не е виждал договора за наемТогава няма за какво да се оплаквате, ако му го бяхте показали и не Ви беше казал тогава е друго.,но и не ми е казал тогава,че трябва да внимавам както казаха вече колегите, конкретния колега да не би да е врачка, та да знае Вие на какъв наемодател ще попаднете, ако не беше наемодателя можеше да се натресете на лош счетоводител, проектант, майстор, доставчик ... безброй възможности.-видя ме че съм гола и боса на тази тема(за първи път се захващам с търговска дейност,досега съм работила в държавна институция и за тези неща е имало кой да се грижи търговската дейност не е лъжица за всяка уста, Вие например какво направихте за да не сте гола и боса - прочетохте ли поне веднъж няколко пасажа от Търговския закон, така да Ви се изясни що е то търговец и каква отговорност има той.)-взе ми 250лв.малко Ви е взел, аз за такова нещо обикновено вземам 500, от които успя да оправдае само 135лв.и какво точно трябва да Ви оправдава, извинете!!!-това според Вас правилно ли е и този адвокат дали си е свършил работата както трябва след като стигнах до тук?Не познавам колегата, но така както го обяснихте е повече от ясно, че сте стигнали до тук от собствения си акъл. Колегата си е свършил работата, като Ви е регистрирал фирма и Ви е дал общи насоки, затова сте му платили, за нищо повече.
пък и защо се обиждате-аз съм недоволна от ......някой си адвокат и то от малък провинциален град-не от ВасНе се обжидаме, просто много колеги ни дразни, че има хора, които разсъждават като Вас и все си търсят виновни за собствените си грешки. Ако колегата беше прегледал въпросния договор и го беше оставил така щяхте да имат пълно основание да сте недоволна..пиша във форума,тъй като смятам,че ще намеря компетентни хора,които да ми дадат съвет-нали затова е тойне е точно за това.та ако имате желание може да ми прочетете въпроса по-горе и да ми отговоритебеше Ви отговорено вече, ако не харесвате отговора проблемът си е Ваш!,а не да търсите как да оправдаете колегата си,който най-вероятно непознавате.
laridii
Потребител

Мнениеот soritsark » 29 Яну 2010, 22:47

"Един полицай се облегнал на една стена и стената паднала"-извода е:по-умният отстъпва.Е нека тогава да съм стената :| .
темата се изчерпа!
soritsark
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Яну 2010, 00:21

Стената падна ноември 1989г. :idea: , и питам- защо не вземете всички да се срутите?! Ми сте се изтъпанили тук с целият ви блясък и печал и някой трябва да ви съгражда из основи?
Все зидарят ви виноват, а че са ви трето качество тухлите...

Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Яну 2010, 00:48

Това парче ми напомня ярките години, когато блоковете кънтяха и се разнасяха по етажите текстовете на песента.

Впрочем - питащият събеседник трябва да свиква - това е един своеобразен ад.

Тъй като един вид, адвокатите и юрисконсултите и другите посреднически професии сме помежду публичната и частната дейност - по един или друг начин, то прехода от държавно към частно е труден, но не е невъзможен.

В този смисъл, не се отказвайте и т.н. Няма нищо пуерилно в това да искаш съдействие от някой и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Търговско право