начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

разтрогване договор към бтк

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разтрогване договор към бтк

Мнениеот targoveca » 16 Дек 2009, 21:52

дравейте колеги. искам да прекъсна взаимоотношенията си с бтк поради лични причини. договора е за 2 год. интернет и телефонен пост. дайте ми съвети за някакви вратички да прекъсна и да не се налага да им плащам таксите опс неустойките
мерси предварително
targoveca
Нов потребител

Re: разтрогване договор към бтк

Мнениеот DEKAH » 16 Дек 2009, 21:55

Колега, ама Вие не четохте ли какво подписвате?

Вратички НЯМА. Има само един начин и той е по съдебен ред.

Ако искате разваляне на договора дължите неустойки в размер на договорената цена за оставащия срок.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот laridii » 16 Дек 2009, 22:05

Прочете общите им условияв сайта им, там има хипотезите, при които се прекратява договора, но личните причини не са сред тях. Колегата правилон е посочил, че няма начин за оттърване от тях, освен да чакате да изтече срока и то не конкретната дата, а един месец преди това, защото те продължават автоматично.
laridii
Потребител

Мнениеот targoveca » 18 Дек 2009, 15:17

А не мислите ли че говорите наизуст? Мисля че не знаете достатъчно :!:
targoveca
Нов потребител

Мнениеот shopov » 18 Дек 2009, 15:45

Има един начин, който аз използвах но не съм юрист, за това не го приемайте като съвет.

Има една точка, която позволява да се прекрати договора в 10- дневен срок при промяна на юридическото лице от БТК - Виваком.Ако не сте съгласен с това лесно се прекратява.

Проблема е че срока тече от обяваването му н а сайта им, т.е. през октомври тази година беше.Аз използвах тогава тази точка и се отървах от тях.

Поздрави и успех,
shopov
Младши потребител

Мнениеот laridii » 18 Дек 2009, 17:18

targoveca написа:А не мислите ли че говорите наизуст? Мисля че не знаете достатъчно :!:

Напротив не говоря наизуст. Имала съм си вземане даване с тях и много добре знам за какво иде реч, докато се отърва от тях бях научила наизуст общите им условия, но те са така направени, че откачане без съд почти няма - има ако си дочакате края на договора, но дори и дотага е възможно да не можете, ако например откажат да Ви приемат отказа (нещо, което ми се случи, та се уведомявахме с нотариални покани). Отделна тема на разговор е, че КЗП трябва да ги скъса от глоби, защото цялостната им полтика е "запазваме" клиенти чрез неустойки и въвеждане на клиента в заблуди ...
laridii
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 18 Дек 2009, 19:13

...промяна на юридическото лице от БТК – Виваком.
... Аз използвах тогава тази точка и се отървах от тях...
:!: :?:
Аз мисля, че „БТК” АД си е пак „БТК” АД. А новото име „Виваком” е търговска марка образувана (измислена) след вливането на „Вивател” в „БТК”
Иначе, "Българска телекомуникационна компания" АД (БТК) е акционерно дружество със седалище и адрес на управление в гр. София, бул. "Тотлебен" № 8, регистрирано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 831642181, регистрирано по ЗДДС, ДДС номер BG831642181.
Като сте се основал на точката за „оттърваване” може би сте се оттървал от „Вивател” а не от „БТК”
Поне така си мисля, щото и аз не съм Юрист.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Дек 2009, 20:09

ykovachev написа:
targoveca написа:А не мислите ли че говорите наизуст? Мисля че не знаете достатъчно :!:

Ами ако колегата не знае достатъчно, явно Вие си знаете. Кво търсите тука тогава? Нали сте наясно!
Реакцията ми е провокирата от типичния начин на комуникация тук - на някой като не му хареса отговора и айдеее - юристите, дето са отговорили, не били знаели достатъчно :mrgreen:

10 пъти... или както там се изразява съгласие с написаното.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vetre » 18 Дек 2009, 23:35

10+ Се използваше.
към автора:
гугълирайте малко с ключови думи бтк , отказвам развалям и подобни
ще се учудите колко мъка имало на този свят от бтк
vetre
Потребител

Мнениеот namakak » 18 Дек 2009, 23:46

От какво не сте доволен,има ли нещо което не се изпълнява в този договор?
По принцип се предлага по-евтина месечна такса,за зарибявка,но не винаги имате интернет или скоростта не е на нужното ниво.
Винаги можете да развалите договора,защото е по тяхна вина,хубаво е когато нямате нужната договореност,да отидете на място и да искате документ ,че на този ден и колко дена нямате достъп и не сте доволен,тъй като те нарушават договора и ви продават срещу хляб нищо,за което вие даже сте предплатили,а не сте получили стоката :)
Кейбълтел,същите ги правеше едно време,че се и оправдаваха,че бтк ги засенчвало нещо,всякакви причини,но вас не ви интересува,защото не сте получили стоката!Брей кви хитреци,да си намират работа и заплати и занапред,без да работят нищо :twisted:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 19 Дек 2009, 00:20

Подочувал съм това-онова, но не съм го пробвал лично, тъй като никога не съм ползвал интернет от там.

Договора може да се прекъсне и при невъзможност на БТК технически да осигури интернет в даденото място. намерете роднина в някое селце в Родопите, където има телефон само в кметство, и сменете местожителството си на този адрес. После подайте заявка достъпа ви до интернет да се прехвърли по местоживеене...
Мисля, че разходите по издаване (два пъти :) - едва ли ще искате да се водите че живеете в село Забърдо да речем) на нови документи за самоличност ще са по-малки от неустойките.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Дек 2009, 01:04

Ха-ха, като че ли ми се хареса това - не е лошо.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Търговско право