начало

Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия

относно плащането на адв. услуга

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно плащането на адв. услуга

Мнениеот koleva_petia » 14 Дек 2009, 17:58

Здравейте,
утре ми предстой среща с адвокат , за да регистрираме ЕООД.Срещата е първа и предполагам ще уточним много неща , но в крайна сметка - ще регистрираме фирмата...въпросът ми е ...кога трябва да платя на адвоката за услугата?. на първата среща или когато е готова регистрацията?..простете за глупавия въпрос , но ми се ще да съм подготвена,а не да изглеждам като идиот.. :oops: лека вечер на всички.. :D и хубав ден утре..
koleva_petia
Нов потребител

Re: относно плащането на адв. услуга

Мнениеот Гост. » 14 Дек 2009, 18:30

Принципът е- авансово. Проблем с регистрацията вероятно няма да имате. Въпреки написаното от мен, когато се видите с колегата той ще укаже начин и време на плащане.
И няма да изглеждате идиот( цитат).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 14 Дек 2009, 19:46

Хонорарът се заплаща предварително. Няма такива, които регистрират, а после им се плаща.

Желая Ви успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Melly » 14 Дек 2009, 20:02

Не правете грешни асоциации с обслужването ви от сервитьор, както е общоприето заплащането да се идвършва на ИЗХОДА на ресторанта.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот koleva_petia » 14 Дек 2009, 21:05

Много благодаря за отговорите на всички...лека вечер :D
koleva_petia
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 16 Дек 2009, 00:22

koleva_petia написа:Здравейте,
утре ми предстой среща с адвокат , за да регистрираме ЕООД.Срещата е първа и предполагам ще уточним много неща , но в крайна сметка - ще регистрираме фирмата...въпросът ми е ...кога трябва да платя на адвоката за услугата?. на първата среща или когато е готова регистрацията?..простете за глупавия въпрос , но ми се ще да съм подготвена,а не да изглеждам като идиот.. :oops: лека вечер на всички.. :D и хубав ден утре..

По-евтино и по-практично ще ви е, да си изберете счетоводител и той ще ви окаже пълно съдействие в сферата, в която работи. Може да попаднете на адвокат, който освен че ще ви вземе парите "на входа" ..... и ще ви разочарова.

Иначе като си боядисвате у вас дизайнер ли търсите или направо бояджия?
Ако първото е вярното за вас - търсете адвокат, ако второто - счетоводител :D
nikiboy
Потребител

Мнениеот vallawyerus » 16 Дек 2009, 01:14

Счетоводители ли?! Те да си гледат сметките, защото и там не се оправят като хората!
Ако искате да имате дружество, като на всички минали преди през, човека, на който главния му комплекс е, че не е адвокат, а просто счетоводител, с документи на конвейр, просто с подменени имена - с несъобразени ваш нтерес, нито точен предмет на дейност, нито по правилното и стриктно управление, нито прецизни мнозинства за вземане на решения с неоползотворени възможности в договорната част, която допуска ТЗ и още..........., които би ви казал адвоката!
Не търсете евтиното, а качественото, защото една от основните причини гражданите да не получават качествени правни услуги, е че не плащат както и колкото трябва! А когато възникне проблем, а счетоводителите към това водят често, същия няма да е с Вас в съда, а АДВОКАТА ще оправя "ОМАЗАНОТО ОТ НЕГО" - по повод асоциацията с бояджията, и хонорара ще е х 3, а счетоводителя със сигурно няма да ви плати хонорара за делото по негова вина! При подобно правене на "регистрации" се стига и до доста фалити! Бизнеса е склонен да дава подкупи на колко ли не служителчета, но НЕ И ХОНОРАР НА АДВОКАТА, ЗА ДА ГАРАНТИРА СТАБИЛНОСТТА НА БИЗНЕСА СИ!
Мислете с главата си, а не с джоба си, за да имате успех във всичко, което започвате!
Колеги, май е време да пазим дейностите и нишата си - счетоводителите ни вземат и "омазват" регистрациите на търговци, нотариусите - подготовката на документацията по нотариални сделки, а много колеги работят само във форумите....?! Животновъдите си защитават правата повече от нас.....?!
vallawyerus
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 16 Дек 2009, 09:46

Ха, счетоводител да учредява фирма!!!
Като я "оцапа" после, тогава адвоката ще ви излезе солен, ама от опит глава не боли- ваша воля.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 16 Дек 2009, 15:03

Хе, хе...

Асоциацията с бояджията е много точна!
Ако ви трябва просто да теглите една боя на сайванта да не стои на мазилка - бояджията ще свърши работата с каквато боя има и както си е свикнал.

Ако ви трябва да боядисате хотел, от който очаквате пари да печелите...
... не само дизайнер, но и колорист и психолог може да ви потрябва.

И... със сметките се оправяме - това ни е работата. Както и юридическото обслужване ваша.
SashkoS
Потребител

Мнениеот Melly » 16 Дек 2009, 16:35

Усмивка, усмивка, усмивка....

Карай да е весело! - усмивка :idea:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 16 Дек 2009, 16:55

Счетоводителите си регистрират Търговски дружества като някои не взимат такса, ако си предплатите 3 месеца напред за счетоводство, а други си взимат повече и от адвокат ( над 600лв всичко ). Чудех се дали мога да направя нещо в Пловдив срещу това, счетоводителите да спрат да регистрират дружества, но се оказа, че няма какво да се направи, а и на всичкото отгоре има колеги адвокати, които са паднали да събират 100 лв за услугата, предвид че минимума е 300 лв. Има хора, които си прявят ЕТ, все още, защото държавната такса е по евтина :D , без значение какво си ги посъветвал. Абе цирка е пълен. А нотариусите си пишат всякакви договори като използват готови бланки и сменят само страните по договора, и взимат повече от адвокат за услугата.
В обобщение мога да посъветвам хората, задължително да търсят адвокат занимаващ се с търговско право, когато смятат да правят ООД, и за бога не започвайте бизнес като ЕТ!
nksuccess
Потребител

Мнениеот Melly » 16 Дек 2009, 17:41

nksuccess написа:Счетоводителите си регистрират Търговски дружества като някои не взимат такса, ако си предплатите 3 месеца напред за счетоводство, а други си взимат повече и от адвокат ( над 600лв всичко ). Чудех се дали мога да направя нещо в Пловдив срещу това, счетоводителите да спрат да регистрират дружества, но се оказа, че няма какво да се направи, а и на всичкото отгоре има колеги адвокати, които са паднали да събират 100 лв за услугата, предвид че минимума е 300 лв. Има хора, които си прявят ЕТ, все още, защото държавната такса е по евтина :D , без значение какво си ги посъветвал. Абе цирка е пълен. А нотариусите си пишат всякакви договори като използват готови бланки и сменят само страните по договора, и взимат повече от адвокат за услугата.
В обобщение мога да посъветвам хората, задължително да търсят адвокат занимаващ се с търговско право, когато смятат да правят ООД, и за бога не започвайте бизнес като ЕТ!

Нека обобщя - НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД!!! "усмивка"
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот milletti » 16 Дек 2009, 18:21

Melly написа:

Ааа, има, има. Безплатен е обядът в капана за мишки. :wink:
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот Melly » 16 Дек 2009, 18:40

milletti написа:
Melly написа:

Ааа, има, има. Безплатен е обядът в капана за мишки. :wink:

Да уточня,
По-скоро, безплатен е обяда за онези, дето питат "Къде ми е сиренцето"?
"усмивка", "усмивка", "усмивка"
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 16 Дек 2009, 21:45

razli4na написа:Ха, счетоводител да учредява фирма!!!
Като я "оцапа" после, тогава адвоката ще ви излезе солен, ама от опит глава не боли- ваша воля.

Странна логика..... аз да разкажа ли за адвокат, който така омаца един човек, че.... дали ще попадне на точен адвокат, или както всички - 300лв.
За 100лв мога да дам гаранции за счетоводна кантора, където първо са в час със всичко, с документи, промени и т.н. ( надали един средностатистически адвокат знае повече от тях ), второ ще дойдат с вас и ще ви окажат пълно съдействие при подаване на документи и т.н., после ще ви бъдат счетоводители - ще са с вас от А до Я. Докато адвоката ще си прочете книжките, ще ви каже подпишете пълномощното, елате утре, елате другата седмица - хоп - готов сте. Имате фирма. Лек ден и успех в бизнеса.....

Но, има едно голяяяямо НО - зависи от фирмата, от дейността, имущество и т.н.

Примера с бояджията - за хотел е едно, за апартамент друго. Винаги има изключения, но общото правило е едно :lol:
nikiboy
Потребител

Мнениеот razli4na » 16 Дек 2009, 22:11

nikiboy написа: Винаги има изключения, но общото правило е едно :lol:

И то е: не плащай адв. услуга на счетоводителя! /взех го на заем от наименованието на темата, за да обобщя/
razli4na
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 16 Дек 2009, 22:35

nikiboy написа:За 100лв мога да дам гаранции за счетоводна кантора, където първо са в час със всичко, с документи, промени и т.н. ( надали един средностатистически адвокат знае повече от тях ), второ ще дойдат с вас и ще ви окажат пълно съдействие при подаване на документи и т.н., после ще ви бъдат счетоводители - ще са с вас от А до Я. Докато адвоката ще си прочете книжките, ще ви каже подпишете пълномощното, елате утре, елате другата седмица - хоп - готов сте. Имате фирма. Лек ден и успех в бизнеса.....

Счетоводната кантора да не са я окъсали,че търсят клиенти чрез посредник
във Ваше лице ?

Интересно защо още "докато рибата е в морето Вие слагате тигана".Нека да излезе фирмата и тогава нейния собственик ще има възможност да си избере счетоводител,или счетоводна къща.

За последното сте прав.когато регистрирам фирма на клиент при връчване на актуалното му състояние и аз така му пожелавам"Успех в бизнеса".Ако не от друго,поне от малко култура..... :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 16 Дек 2009, 22:46

nikiboy написа:Странна логика..... аз да разкажа ли за адвокат, който така омаца един човек, че.... дали ще попадне на точен адвокат, или както всички - 300лв.
За 100лв мога да дам гаранции за счетоводна кантора, където първо са в час със всичко, с документи, промени и т.н. ( надали един средностатистически адвокат знае повече от тях ), второ ще дойдат с вас и ще ви окажат пълно съдействие при подаване на документи и т.н., после ще ви бъдат счетоводители - ще са с вас от А до Я. Докато адвоката ще си прочете книжките, ще ви каже подпишете пълномощното, елате утре, елате другата седмица - хоп - готов сте. Имате фирма. Лек ден и успех в бизнеса.....

Но, има едно голяяяямо НО - зависи от фирмата, от дейността, имущество и т.н.

Примера с бояджията - за хотел е едно, за апартамент друго. Винаги има изключения, но общото правило е едно :lol:

Сега искам да ме прочетеш ВНИМАТЕЛНО.

Вярно е, че счетоводителите регистрират фирми. Самата регистрация изобщо не е трудна, но да твърдите, че счетоводител е ПО–ЗАПОЗНАТ с търговското право повече от средностатистически адвокат е меко казано НАХАЛНО!

Чудя се как не Ви е срам да твърдите подобни глупости? Така или иначе за нас тези клиенти са изтървани. Ще ги обслужите вие и вашата счетоводна къща. Обаче, като им опре онова отзад, се надявам да ги спасите, защото сте много запознати.

По цял ден се сблъсквам с некадърната юридическа работа на счетоводители. Техните каши са най-сладки за оправяне. Пишат такива глупости, че може да се забавляваш цял ден.

Предлагам вие да си гледате вашата работа, а ние нашата. И само да спомена... съвсем скоро всичко ще си дойде на мястото. Не може счетоводител да изготвя документи за регистрация на фирма, защото не носи НИКАКВА отговорност.

То ще се чуе.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 17 Дек 2009, 00:55

А дали струва 300лв тази услуга както писа някой по-горе?
Да цитирам ли други познати, които САМИ си подадоха документи и т.н., но пак казвам - зависи много от фирмата и други подробности -знаете ги.

А до кадърността на средностатистическия адвокат - извинявам се, но не съм в този форум за да предизвиквам или обиждам. Имам си лично мнение на база действителни случаи видяни с очите ми, а не разказани. До сега съм срещал над 30-40 адвоката служебно, и не желая да ви обяснявам колко от тях бяха запознати с това, за което им е платено. Но това е друга тема.
Мое лично мнение е, че адвокатските услуги са доста надути. Именно заради това хората ги избягват и идват вече като са на голям зор. Както и при докторите....
nikiboy
Потребител

Мнениеот Melly » 17 Дек 2009, 11:01

А моето лично мнение, с което не ангажирам никого Е, че в повечето случаи кръжочниците от "направи си сам" търсят удобен начин да ИЗВИНЯТ СЕБЕ СИ, като прехвърлят вината от "попарата", която са надробили, върху адвокатите.

Само че, има една народна мъдрост - " ВСЕКИ сърба попарата, която САМ е надробил"!!!!!

П.П. Попара, с привкус на цианкалий не поемам за нищо на света!
Аватар
Melly
Старши потребител

Следваща

Назад към Търговско право