начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Иск срещу ЕОН-Варна

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Иск срещу ЕОН-Варна

Мнениеот bg_prava » 30 Ное 2009, 19:02

Здравейте,
Имам следния казус. Получих писмо от ЕОН-България, с което коригират сметката ми за предните 6 месеца и ми вменяват задължение от 1600 лв. Смятам да предявя отрицателен установителен иск пред Варненски районен съд, с който да оспоря тази корекция и т.нар.Метрологичната експертиза. Това ли е най-добрият метод за правна защита в случая? Естествено ще наема адвокат, но искам да съм наясно предварително как трябва да се действа. Благодаря предварително за помощта.
bg_prava
Младши потребител

Re: Иск срещу ЕОН-Варна

Мнениеот npavlov » 01 Дек 2009, 15:37

По-добре подайте жалба до ДКЕВР. Процедурата е общо-взето утъпкана и може и да отменят коригираната сметка без да минавате през съд.
npavlov
Нов потребител

Мнениеот beli1215 » 15 Дек 2009, 04:21

а, ако вече има направени плащания от моя страна по въпросен протокол за начислена допълнителна сметка мога ли пак да подам жалба в дкевр?
beli1215
Нов потребител

Мнениеот ko4o4 » 15 Дек 2009, 11:42

bg_prava написа:Получих писмо от ЕОН-България, с което коригират сметката ми за предните 6 месеца и ми вменяват задължение от 1600 лв.

А интересно защо Ви е коригирана сметката - май някой е пипал не където трябва, а... :lol:
ko4o4
Младши потребител

Мнениеот bg_prava » 15 Дек 2009, 23:43

Доколкото зная, в случай че вече е платено няма да се мине без съд. Поправете ме ако бъркам.
bg_prava
Младши потребител

Назад към Търговско право