начало

С 219:114 гласа: Стефан Марчев е избран за председател на Висшия адвокатски съвет С 219:114 гласа: Стефан Марчев е избран за председател на Висшия адвокатски съвет

ЮЛНЦ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЮЛНЦ

Мнениеот esenborisova » 30 Ное 2009, 19:30

Въпросът ми не е много за този раздел на форума, но не видях къде има по-подходящо място ... Извинявам се и се надявам някой да се отзове, въпреки това...
Та, към въпроса...четейки ЗЮЛНЦ, относно фондациите (за общественополезна дейност) пише, че могат да се учредяват клонове... това, което ме интересува е дали това може да стане само при самото учредяване на фондацията или е възможно и впоследствие, ако ЮЛНЦ реши, че иска да има клон - питам относно български ЮЛНЦ за клон в страната ...
esenborisova
Младши потребител

Re: ЮЛНЦ

Мнениеот Ralinko » 01 Дек 2009, 00:41

Разбира се , че може. Можеш всеки месец да си регистрираш по един клон, ако ти се занимава толкова често с процедурата, де :)
Ralinko
Младши потребител

Мнениеот esenborisova » 01 Дек 2009, 14:06

А, къде да прочета за тази процедура... в ЗЮЛНЦ не се описва начинът, в ГПК четох, но там също не намерих отговор ... Единственят извод, до който стигнах е, че вероятно фондацията (или пък сдружението) трябва да вземе решение за учредяването и да "вмъкне" с своя устав клона , да се отиде в съда с искане за вписване на промените в устава ... но това и в двете съдилища ли трябва да се направи - по местоположение на седалището на ЮЛНЦ и по местоположение на клона?
Извинявам се, ако въпросите ми имат ясен отговор в закона, но съм все още 2-ри курс и имайки предвид , че това го учим по ГП-Обща част, ясно е , че в учебника не се споменават такива подробности и процедури , а само се очертават общи положения...
esenborisova
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 01 Дек 2009, 14:47

А защо се опитвате да се занимавате с работи ,дето още не са Ви работа? С гражданско обща част само сте далеч от истината.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот esenborisova » 03 Дек 2009, 20:17

А, защо не ?
Аз мисля, че няма нищо лошо(даже напротив) студентите да не ограничават знанията си само до това, което пише в учебника, а да се интересуват по-задълбочено, когато открият материя, която им допада... Жалко за тези , които не го правят ( не се интересуват ) и само написанато в учебника и изучаваното през съответната учебна година им е достатъчно :)
А относно това, че с ГП-обща част съм "далече от истината"... разбира се, аз ако бях близо, изобщо нямаше да задавам въпроси...

П.П.- Уважаема sunrise, вашето изказване, че съм " далече от истината " предпоставя само две ваши възможни гледни точки:
1. Че вие сте стигнала до истината - твърдение, с което доста юристи със завиден стаж и теоретични познания не биха се ангажирали, тъй като е признак на прекалена самоуверенест, или по скоро на непознаване на собственото незнание
2. Че и вие не сте достигали до въпросната "истина" - тогава ми е неясен смисълът на вашия коментар ...
esenborisova
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 04 Дек 2009, 10:50

Дали съм стигнала или не до истината си е лично моя работа, с която между впрочем си вадя хляба. А регистрацията на едно ЮЛНЦ, повярвайте ми , не е кой знае каква истина.
Похвално е,че желаете допълнително обогатяване на знанията си , но то става с четене , а не с питане по форумите.А отговорите на въпросите Ви се намират в законите , само да знаеш какво да четеш.
И защо ми се струва,че упражнението Ви е практическо , а не теоретично?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 04 Дек 2009, 18:10

sunrise, само така ти се струва....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Уважаема Есен Борисова /ако това е името Ви/, справихте ли се със елементарната си задачка-закачка? Интересно ми е какво сте свършили, за да ми кажете и на мен, че искам да обогатя знанията си.

п.п. Не съм юрист.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот esenborisova » 04 Дек 2009, 22:11

sunrise написа:Дали съм стигнала или не до истината си е лично моя работа, с която между впрочем си вадя хляба. А регистрацията на едно ЮЛНЦ, повярвайте ми , не е кой знае каква истина.
Похвално е,че желаете допълнително обогатяване на знанията си , но то става с четене , а не с питане по форумите.А отговорите на въпросите Ви се намират в законите , само да знаеш какво да четеш.
И защо ми се струва,че упражнението Ви е практическо , а не теоретично?

Sunrise, относно въпроса с "истината" , именно защо регистрацията не е "достигане до кой знае каква истина", предположих, че имате предвид истината в правото (като цяло, изобщо и по принцип), а не за конкретен въпрос ... Не бих могла да си помисля, че за толкова действително елементарно нещо е възможно да е необходимо да се достигне до истината... което е и потрърдено от вас с настоящия пост "А регистрацията на едно ЮЛНЦ, повярвайте ми , не е кой знае каква истина." ... По въпроса с истината стига толкова ...
Относно "Похвално е,че желаете допълнително обогатяване на знанията си , но то става с четене , а не с питане по форумите." Разбира се, че става с четене, но аз и не съм искала нещо друго, поствайки темата ... ако я погледнете по-внимателно, ще забележите, че съм попитала къде бих могла да прочета за съответната материя ...
esenborisova
Младши потребител

Мнениеот esenborisova » 04 Дек 2009, 22:14

А, и още нещо - не става въпрос за регистрация на ЮЛНЦ , за което е доста ясно написано в закона как става ... въпросът ми беше съвсем друг :wink:
esenborisova
Младши потребител

Назад към Търговско право