начало

С 219:114 гласа: Стефан Марчев е избран за председател на Висшия адвокатски съвет С 219:114 гласа: Стефан Марчев е избран за председател на Висшия адвокатски съвет

неподписан договор сключен от разстояние

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: неподписан договор сключен от разстояние

Мнениеот diaida » 08 Ное 2009, 04:39

За милиарди ли е този неподписан (черно на бяло) договор. Така говорите, като че това е сделка за милиарди. Ако беше така, надали щяхте да леете сълзи в този форум, щяхте да си намерите и юрист, и логист и да си свършите работата. Темата ви май бие повече на "друга вълна" - да оплюем данъчните! поне на първо четене така ми звучи, може и да греша.
За мен - вие проблем НЯМАТЕ, просто се тръшкате и преди някой да ви е мушнал казвате "Въй, уби мъ". Ако някой ви кара да правите това, лош избор е направил, не ви бива за актьор, ако пък сам си режисирате всичко това, сте некъдърен режисьор, при всички положения не сте потърпевш!
Внучка съм на полицай и сте разкрит! :lol: :lol: :lol:
Наистина е комично, защото вие сте жалък трагик!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 08 Ное 2009, 18:07

diaida,
Според мен проблемът на vstoykov2 си е съвсем реален.
Има идея, която смята че струва милиони и че никой преди него не се е сетил да продава хранителни добавки по интернет.

vstoykov2 , писанията ви подсказват, че нямате ни най-малка представа от договори, счетоводство, права и задължения на търговците. Това не е беда, не сте длъжни да знаете ЗЗД, ДОПК, ЗКПО, ЗДДС и ЗЕТ, но си направете необходимите консултации преди да започнете бизнес.
SashkoS
Потребител

Мнениеот vstoykov2 » 08 Ное 2009, 23:59

diaida написа:За мен - вие проблем НЯМАТЕ, просто се тръшкате и преди някой да ви е мушнал казвате "Въй, уби мъ". Ако някой ви кара да правите това, лош избор е направил, не ви бива за актьор, ако пък сам си режисирате всичко това, сте некъдърен режисьор, при всички положения не сте потърпевш!

Добре де, не съм потърпевш, а потенциален потърпевш. И правя проучване за да не се стигне до това да съм потърпевш.

SashkoS написа:diaida,
Според мен проблемът на vstoykov2 си е съвсем реален.
Има идея, която смята че струва милиони и че никой преди него не се е сетил да продава хранителни добавки по интернет.

Има много продавачи на хранителни добавки по Интернет, обаче повечето от тях не печелят. Има и много рекламиращи услугите на въпросните продавачи - повечето от тях също не печелят. И точно за това информацията, която може да се открадне е ценна и никой не иска да бъде обран. И освен това нямам намерение да продавам, а да рекламирам.

SashkoS написа:vstoykov2 , писанията ви подсказват, че нямате ни най-малка представа от договори, счетоводство, права и задължения на търговците. Това не е беда, не сте длъжни да знаете ЗЗД, ДОПК, ЗКПО, ЗДДС и ЗЕТ, но си направете необходимите консултации преди да започнете бизнес.

Да, нямам представа. Иначе нямаше да пиша тук.

До момента обаче резултати няма. Никой не каза "Аз имам опит със счетоводството на подобна дейност, консултацията струва едиколко си лв; в цената е включено цитирането на съответните части от законите". Това заради правилата на форума ли е (които не съм проверил предварително). Може би е забранено да се прави реклама на услуги тук?
vstoykov2
Младши потребител

Мнениеот Melly » 09 Ное 2009, 01:12

:roll: May be....
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот diaida » 09 Ное 2009, 04:01

vstoykov2 написа:
Да, нямам представа. Иначе нямаше да пиша тук.

До момента обаче резултати няма. Никой не каза "Аз имам опит със счетоводството на подобна дейност, консултацията струва едиколко си лв; в цената е включено цитирането на съответните части от законите". Това заради правилата на форума ли е (които не съм проверил предварително). Може би е забранено да се прави реклама на услуги тук?

Има и форуми за счетоводство ! А защо не потърсите счетоводна къща... има толкова много ...
А правилата на форума сте ги прочел (или не сте) при регистрацията ви!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот vstoykov2 » 09 Ное 2009, 06:12

За мен разлика между право и счетоводство почти няма. Казусите, които разглеждам са толкова в областта на правото, колкото и в областта на счетоводството.

И освен това никой не чете "общите условия" при регистрация. Затова има толкова много "измами", които се базират на това - поръчваш си някаква стока по Интернет, която е "trial" (мостра, само за проба) на символична цена, въвеждаш си данните на кредитната/дебитната кара, и след 1 месец се чудиш защо са ти дръпнали пари от карата - оказва се, че в "общите условия" имало клауза, че ако не изпратиш писмен отказ значи се съгласяваш всеки месец да ти пращат от тази стока.

Има много счетоводни къщи, обаче малка част от тях имат опит с такива идиотски казуси - "неподписан договор, сключен от разстояние". Кой нормален човек ще сключи договор с някой по Интернет, при което не само, че няма доказателства, че лицето с което сключва договора е това, за което се представя, но и не знае с кого го сключва (фирмата е някаква офшорна регистрирана незнайно къде (не казват в прав текст, че са от Индия, а пишат в страницата си с общите условия (която я четат техни клиенти!) нещо за юрисдикция в Индия и експортните регулации в Индия) - тези са сто пъти по-големи параноици от мен - може да са в някоя по-либерална лудница, която позволява достъп до Интернет и от там да сключват договорите) :)

P.S. Вие по това време не спите ли?
vstoykov2
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 09 Ное 2009, 12:04

vstoykov2 написа:За мен разлика между право и счетоводство почти няма.

И аз така викам ... :lol: :lol: :lol:
То даже и между медицината и архитектурата почти няма разлика ...
Оня ден си купих хляб от железарията, а от една аптека успях да си купя две тенджери ... чистачката от входа пък я наех да ми ремонтира колата (дали ще се справи :roll: )...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 09 Ное 2009, 12:42

За мен разлика между право и счетоводство почти няма.

... вижда се...

Има много счетоводни къщи, обаче малка част от тях имат опит с такива идиотски казуси

Проверихте ли?

Никой не каза ... консултацията струва едиколко си лв

Честно казано, не бих искал да ми дойдете на консултация. Та вие смятате, че не съм прав още преди да ви консултирам. Но някой колега ще се съгласи.
SashkoS
Потребител

Мнениеот vstoykov2 » 09 Ное 2009, 19:45

Не съм проверявал - досещам се, че е така тъй като сключването на договор от разстояние с чуждестранна фирма без ползване на електронни подписи не е често явление.

Никъде не съм казвал, че не сте прав. Разбира се ще искам от този, който ме консултира да ми цитира съответните закони (не само имената им, а отделни текстове, които ме засягат). И ако намеря някой текст, който смятам, че противоречи на твърденията му ще искам да обясни защо това, което си мисля не е вярно (или е вярно). Иначе какъв е смисълът от консултацията?
vstoykov2
Младши потребител

Предишна

Назад към Търговско право