начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Искам да си регистрирам фирма но..

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да си регистрирам фирма но..

Мнениеот advokat__nikolov » 30 Окт 2009, 16:40

Искам да си регистрирам фирма за изработка на уеб сайтове.

Може ли да ми кажете ако регистрирам фирма ООД какви данъци ще трябва да плащам ще ми трябва ли лиценз за изработката на уеб сайтовете и разрешително за тази дейност

Мерси предварително :)
advokat__nikolov

Re: Искам да си регистрирам фирма но..

Мнениеот DEKAH » 30 Окт 2009, 17:51

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 30 Окт 2009, 18:06

DEKAH написа::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Eee де :-D :-D
advokat__nikolov

Мнениеот inspectora » 30 Окт 2009, 18:14

Николов, ама ти сега щото е петък ли ги задаваш тея въпроси ...
... или сериозно ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 30 Окт 2009, 18:30

Питам си, че почвам да се занимавам.

Как да я кръстя ? "Николов е номер 1" или "Николов-юрист мечта". :-D
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 30 Окт 2009, 18:49

Сега сериозно, какви данъци ша плащаме. Ще праснем безвъзмезден ДУК на управителя, двама съдружници сме.

Тия от ТР да внимават с нас, че луди ще ги правим. Ако ще да са хора на папата и на Арменския поп. ;-)
advokat__nikolov

Мнениеот prnedev » 30 Окт 2009, 22:22

Клиентите от къде са? БГ или чужбина, за момента не е важно дали са от ЕС или извън?

То че се бъзикаш с тази тема, ама ако трябва да се отговаря сериозно... варианти бол.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот impressed » 31 Окт 2009, 02:55

А аз си мислех, че и в тази тема на Николов ще стане веселбата. :mrgreen: Това момче губи тренинг - преди какви ги ръсеше само...
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

Мнениеот palimsest » 31 Окт 2009, 11:00

impressed написа:А аз си мислех, че и в тази тема на Николов ще стане веселбата. :mrgreen: Това момче губи тренинг - преди какви ги ръсеше само...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 31 Окт 2009, 13:24

impressed написа:А аз си мислех, че и в тази тема на Николов ще стане веселбата. :mrgreen: Това момче губи тренинг - преди какви ги ръсеше само...

Ее, сега, все по интелегентни ставаме. Веселбата я чакайте в съда.

О, млади прокурорки, рицарят пристига.
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 31 Окт 2009, 14:17

Ее, Систем, в твоя град съм. Идвай да се почваме с "Бургас 63" ;-)
advokat__nikolov

Мнениеот SashkoS » 02 Ное 2009, 19:17

Ами Адвокат Николов (гл. буква не е грешка, нали?),
доколкото съм запознат, няма нужда от лиценз и от разрешително.
Данъците са съгласно ЗКПО, най-просто казано - 10% върху печалбата. Това е печалбата на фирмата, ако си разпределите дивиденти - още 5%.
Трябва да се помисли кои разходи са присъщи за дейността за да не ви гледат после ухилени данъчни.

Сега... да зачепрастя и аз... Вие ще регистрирате... ваша фирма. За регистрацията ще имате приход, на който ще трябва да платите данък. Ама тя била ваша фирмата... Още по зле... значи сте свързани лица и цената на регистрацията трябва да е пазарна.
Пък и ООД... абе аз не съм юрист, ама да не страдате от разделение на личността и да сключите дружествен договор с другото си Аз...
Де да знам... може и да може... После дайте ЕИК, ще е интересно.
SashkoS
Потребител

Мнениеот chadel » 02 Ное 2009, 23:51

Няма такова животно като безвъзмезден ДУК. Всички управители трябва да се осигуряват.
chadel
Потребител

Мнениеот palimsest » 03 Ное 2009, 00:04

SashkoS написа:Пък и ООД... абе аз не съм юрист, ама да не страдате от разделение на личността и да сключите дружествен договор с другото си Аз... Де да знам...

Има едно животно...договор със себе си,
така например, в един хранителен магазин, продавача купува за себе си от стоките, които продава по служба и той сключва договор със себе си, като продавач и купувач...

chadel написа:Няма такова животно като безвъзмезден ДУК. Всички управители трябва да се осигуряват.

Когато в едно ЕООД, едноличният собственик на капитала сключва договор със себе си, като подписва ДУК от името на дружеството, като персоната назначаваща Управителя, и като самия Управител . Този ДУК може да е безвъзмезден, щото единствения съдружник упражнява дейност в дружеството и е задължен да се самоосигурява...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот chadel » 03 Ное 2009, 13:10

palimsest написа:
Когато в едно ЕООД, едноличният собственик на капитала сключва договор със себе си, като подписва ДУК от името на дружеството, като персоната назначаваща Управителя, и като самия Управител . Този ДУК може да е безвъзмезден, щото единствения съдружник упражнява дейност в дружеството и е задължен да се самоосигурява...

Безвъзмезден, ама си длъжен да се осигуряваш на определена сума нали? Все едно я получаваш тази сума. Е, къде отива тогава безвъзмездността?

Аз друго се чудя. Чл. 4, ал. 1, т. 7 КСО казва "изпълнителите по договори за управление и контрол на търговски дружества". Значи ли тогава, че примерно за едно ЕООД, където едноличният собственик на капитала е управител по закон, това е вписано в устава и ДУК не е сключван, че управителят не се осигурява задължително?
chadel
Потребител

Мнениеот chadel » 03 Ное 2009, 13:13

Бай дъ уей, Николов, баце, ше ми коригираш ли едно сайтче срещу насрещна престацийка сливенска гроздова? Само не ми казвай, че ракията е просташко питие :D
chadel
Потребител

Мнениеот vstoykov2 » 09 Ное 2009, 00:40

SashkoS написа:Данъците са съгласно ЗКПО, най-просто казано - 10% върху печалбата. Това е печалбата на фирмата, ако си разпределите дивиденти - още 5%.
Трябва да се помисли кои разходи са присъщи за дейността за да не ви гледат после ухилени данъчни.

Дивидентите не минават ли като разход на фирмата? Ако минат като разход нали фирмата няма да има печалба и съответно данъци?

Предполагам, че в закона няма изчерпателен списък с всички възможни дейности и съответстващите им присъщи за дейността разходи и това е потенциален източник на проблеми. Как се процедира в случая?
vstoykov2
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 09 Ное 2009, 11:48

vstoykov2 написа:Дивидентите не минават ли като разход на фирмата? Ако минат като разход нали фирмата няма да има печалба и съответно данъци?

... ... ... ... ..
... дали ... ...
... ... ... ... ..
inspectora
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 09 Ное 2009, 12:43

vstoykov2,
Не ви ли споменах нещо за консултации?
SashkoS
Потребител

Мнениеот vstoykov2 » 09 Ное 2009, 21:39

Споменахте, че не искате да ме консултирате :)

Признавам, че съм много неграмотен в областта на счетоводството :oops: - щом не знам, че дивидентите не минават за разход.
vstoykov2
Младши потребител

Следваща

Назад към Търговско право