начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Айде пак се започна

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Айде пак се започна

Мнениеот REVOLUTION » 07 Сеп 2009, 11:29

Ама те вярват , че ще има маслини.С мой близък , икономист , силен подръжник на промяната , споря от няколко години.Аз от икономика не разбирам , ама твърдението , че от намаляването на капитала , се очаква ръст на предприемаческата активност 25-30 процента , че незнам колко десетки хиляди работни места ще се открият и така нататък...... ми се струва налудничево.Очертава се ПЪЛНА безотговорност-ООД с имущества 2 лева-за какво говорим изобщо.Кой ще сключи договор с такава фирма? :shock:
Последна промяна REVOLUTION на 07 Сеп 2009, 11:40, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Сеп 2009, 11:31

Хахахахахах , представям си катритнката всички ООД в БГ на печалба , рекорд-разбира се печалба от по 50 стотинки до 100 лв.Хахахахахах.Апорти на чайници , мистрии и кофи.Плаче ми се! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот antri » 07 Сеп 2009, 11:54

:mrgreen: Апорт на чайник - добра идея:) Макар че посудата от баба ми е дооооста добра наченка за бизнес:) Какви работни места, какви пет левааааа! То като и пет лева капитал няма.. А тез хора откъде ще си вземат парите за осигуровки, за набирателна сметка, за адвокат да регне фирмата?? Ще си дадат заем ли? То не е само да отвориш фирма.. Не става само с ядене..
Приемам идеята отчасти. Наистина има начинания, за осъществяването на което не е необходим особен начален капитал. Но тагава да не говорим за капиталово дружество! Народа пляска с ръце - "Уха, ограничена отговорност, корпоративен данък - благинки!". Ама аз договор с "Кожуха"ООД, с капитал 2 лева, няма да сключа. ЕТ "Кожуха" ми е къде къде по- надежден платец..
antri
Потребител

Мнениеот Melly » 07 Сеп 2009, 13:37

Улавям аз друг повей - НОВ писък на модата. :D
Ей сегичка собственикът на капитала на едно ЕООД само с една врътка става собственик на 2500 ЕООД/ООД-та. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Последиците са ни ясни. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 07 Сеп 2009, 14:03

... и нова тема: "Обявен е конкурс за синдици", щото сегашните няма да смогнат.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 07 Сеп 2009, 14:34

Без паника само. Успокойте се, няма да е 2 лв. капитала- при трима съдружника ще е 3 лв :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 14:50

О я стига ,сега мои клиенти си подготвят вещите за апортната вноска -2 лъжици ,един черпак и 3 тигана ...имаме спор 2 тигана и една тенджера ли да е или 3 тигана ...моля помогнете ,кое е по изгодно!
donna
Старши потребител

Мнениеот Melly » 07 Сеп 2009, 14:54

donna написа:О я стига ,сега мои клиенти си подготвят вещите за апортната вноска -2 лъжици ,един черпак и 3 тигана ...имаме спор 2 тигана и една тенджера ли да е или 3 тигана ...моля помогнете ,кое е по изгодно!

Веднага да направите експертна оценка по пазарни цени.
Къде сте тъгнали без "ЗЛОВЕЩИ" лица, а? :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 07 Сеп 2009, 15:00

donna написа:О я стига ,сега мои клиенти си подготвят вещите за апортната вноска -2 лъжици ,един черпак и 3 тигана ...имаме спор 2 тигана и една тенджера ли да е или 3 тигана ...моля помогнете ,кое е по изгодно!

Най-изгодно ще бъде само 1 тенджера- тя става и за тиган, но тигана за тенджера не става. Все пак, добре си помисли, дали ще ви е необходим апорт- тенджерата е поне 5 лв, даже от китайски магазин :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 07 Сеп 2009, 15:19

Само с тенджерки и тиганчета ли уе :roll:
Аз мога да внеса като апортна вноска няколко котлончета - имам всякакви - газеничета, м а н г а л ч е т а, на ток, на спирт ...
Ама хай`е на първо време едно пък по сетне като речем да увеличаваме капитала ще се разберем :D
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 15:21

Извинявай ,но нашият капитал ще бъде увеличен с апортна вноска чук за пържоли!
donna
Старши потребител

Мнениеот Standbay » 07 Сеп 2009, 15:26

и като ги начукате сурови ли ще ги хапвате :shock:
ади вземете ме и мен - то верно, че ще се качи капитала още от началото, ама карай ..
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 15:29

:mrgreen: При условие на приемане на нов съдружник може , но при още едно условие твоята вноска е апорт електрическа скара и сметката за зловещите лица :twisted: я поемаш лично.
Като при разните му там загуби ОС ще гласува допълнителни вноски в червен пипер ,черен пипер и сол ,за бирата бързоразваляща е вс да си я подсигури !

Наеменованието на дружеството е "Три бири и музаката да свири" ООД ,хайде пиши молба за приемане!
donna
Старши потребител

Мнениеот antri » 07 Сеп 2009, 15:36

Хахаха.. Май ще се оформи "Скара - Бира" ООД. Само да се разберем кой ще апортира пържолите, щото на мен с тоз сериозен бизнес повече от каса бира не ми се заделя.. :))

Писах писах, пък то какво стана.. май всички сме на подходящата теме понеделник следобед :oops:
antri
Потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 15:42

antri написа:Хахаха.. Май ще се оформи "Скара - Бира" ООД. Само да се разберем кой ще апортира пържолите, щото на мен с тоз сериозен бизнес повече от каса бира не ми се заделя.. :))

Писах писах, пък то какво стана.. май всички сме на подходящата теме понеделник следобед :oops:

Пържолата е бързоразваляща се ,вярно вещ определена по рода си дето рода не погива , но за да се оцени тр. да се отдели от рода ,така че няма да стане апорт на пържоала.
Но яденето на пържоли ще е в предмета на дейност , пък ще си ги подсигурите сами :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 07 Сеп 2009, 15:55

Хубаво говорим за апорта, но колеги... необходимо ли е тенджерата да я оценяват цели трима оценители? Това изискване трябва да се премахне! Пречка е за малкият бизнес!
Аман от такси и таксички!
prnedev
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 16:00

Ами аз предлагам стойността да се доказва с фактура и касова бележка !
Така де сега тенджерата има изхабяване обаче не е нова уф ...ами само нови тенджери ще внасяме като апорт!
donna
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 07 Сеп 2009, 16:38

Кво направихте, бе хора- изядохте капитала на дружеството. Ще си останете само с масрафите по зловещи лица, хайдукати, банкови и държавни такси.
То, като гледам, наименованието на дружеството някак само си вика: "Мале- мале"
razli4na
Активен потребител

Мнениеот antri » 07 Сеп 2009, 17:29

Е да, де, ам аколко работни места се разкриха покрай това дружествооо:) Мани, мани:) :mrgreen:
antri
Потребител

Мнениеот Melly » 07 Сеп 2009, 17:36

antri написа:Е да, де, ам аколко работни места се разкриха покрай това дружествооо:) Мани, мани:) :mrgreen:

Аааа, по-спокойно, още е в процес на учредяване. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Търговско право