начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

длъжника ми няма нищо на негово име - Моля за помощ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: длъжника ми няма нищо на негово име - Моля за помощ

Мнениеот satir » 31 Юли 2009, 08:36

donna написа:... Въпроса с ДДС държавата трябва да си го реши най-накрая щото наистина е кофти то да остава като задължение ,което не може да се върне у крайния потребител обикновен гражданин...

същноста на тоя данък е такава. плаща се от крайния потребител.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот mr_shterev1234 » 03 Авг 2009, 16:31

Дано да имаш късмет и да не стане така да пиеш една студена вода.
Успех!!!
mr_shterev1234
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 03 Авг 2009, 21:00

Трябва да вкарат един съдия в затвора и ще се кротне системата - както по събиране на дългове, така и по защита на длъжници.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот mr_shterev1234 » 10 Авг 2009, 10:44

Какво стана провярвя ли ти по дългия и труден път за събиране на вземането ти.
mr_shterev1234
Нов потребител

Мнениеот donna » 10 Авг 2009, 11:49

:D Значи таксите били високи хм ...е не са ниски ,но то си е бягане ,разходи и т.н. ,НО аз предлагам недоволните да идат на врачка ,било на сметка ,там ще получите супер профедионална помощ !

http://dnes.dir.bg/2009/08/10/news4898233.html

Задържаха врачка, взела 60 000 лв. от болна
10 август 2009 / Nеws.dir.bg
Гадателката Тотка Тотевска от Плевен е задържана в следствения арест с повдигнато обвинение "за измама в особено големи размери, представляващо особено тежък случай".
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 10 Авг 2009, 11:52

satir написа:
donna написа:... Въпроса с ДДС държавата трябва да си го реши най-накрая щото наистина е кофти то да остава като задължение ,което не може да се върне у крайния потребител обикновен гражданин...

същноста на тоя данък е такава. плаща се от крайния потребител.

Би било добре , тоя данък да се връща и на крайния потребител/обикновен гражданин нерегистриран по ДДС / , веднъж ,ако крайния потребител има задължения към държавата и общините ще се прихванат от него ,мторо тогава много знайни и незнайни търговци ще трябва да ви дават касови бележки и да декларират дохот- така ,че празно няма , дори по-добре приходите може би ще се увеличат.Но за това трябва законодателна промяна .
donna
Старши потребител

Мнениеот SashkoS » 11 Авг 2009, 09:36

Донна, излизаме от темата, но ДДС е данък, който е замислен да се плаща от крайният потребител. Търговците за да не платят ДДС трябва да докажат, че не са крайни потребители.
Теоретично е възможно е да се възстановява ДДС за някои стоки и на гражданите, което ще означава на практика освобождаване от облагане на тези стоки.
SashkoS
Потребител

Мнениеот donna » 11 Авг 2009, 10:00

Само в БГ тоя данък се плаща от крайния потребител,смисъла на ДДС по света не е той да се поема от крайния потребител обикновен гражданин !
Дори БГ възстановява ДДС на чужденците ,ама на родния гражданин не ,що да го възстанови той е длъжен години на ред вече да плаща разнородни данъци :evil:

Правата и задълженията за възстановяване на ДДС са определени в чл. 147 от Директива 2006/112/ЕО и Наредба № Н-12 от 2006 г. за възстановяване на платен ДДС на данъчно незадължени физически лица, които не са установени на територията на Общността, издадена от МФ.

НАРЕДБА № Н-12 ОТ 24 АВГУСТ 2006 Г. ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПЛАТЕН ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ НА ДАНЪЧНО НЕЗАДЪЛЖЕНИ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА, КОИТО НЕ СА УСТАНОВЕНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩНОСТТА

ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ В сила от деня на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз

Обн. ДВ. бр.75 от 12 Септември 2006г., изм. ДВ. бр.106 от 27 Декември 2006г.

Чл. 1. С тази наредба се определят редът и документите за възстановяване на начисления и платен данък върху добавената стойност на чуждестранни физически лица за закупени и изнесени от тях стоки в личния им багаж за лично потребление в непроменен вид от територията на страната.

Чл. 2. (1) Всяко чуждестранно физическо лице има право да поиска да му бъде възстановен правомерно начисленият и платен данък върху добавената стойност, включен в цена на закупени от него стоки на територията на Общността, когато едновременно са налице следните условия:

1. чуждестранното физическо лице изнесе стоките извън територията на Общността в непроменен вид не по-късно от последния ден на третия месец, следващ месеца, през който е издадена фактурата за получената доставка;

2. доставчикът на стоки е лице, което към дата на издаване на фактурата има право да извършва продажби на стоки с право на възстановяване на данък върху добавената стойност;

3. размерът на данъка върху добавената стойност по една фактура е равен или надвишава 50 лв.;

4. чуждестранното физическо лице упражни това свое право не по-късно от 6 месеца от датата на издаване на фактурата за получената доставка.

(2) Правото на възстановяване по ал. 1 не се отнася за следните стоки:

1. алкохолни напитки;

2. тютюн и тютюневи изделия;

3. течни горива.
donna
Старши потребител

Мнениеот p_dyan » 07 Ное 2009, 18:23

Май наистина тази нова тарифа (за нотар.такси от 1.юли.2009) дойде малко в повече, в условията на финансова криза. Едно значително увеличение.
Допускането ми е, че спада на броя на сделките (след спада на имотния пазар) е провокирал искането за увеличение на таксите.
Що се отнася до броя на нотариуси и ЧСИ, то бройката едва ли има значение щом таксите са фиксирани по тарифа. И половин милион нотариуси да има, все същото ще плащаме.
p_dyan
Потребител

Мнениеот ivatod » 07 Ное 2009, 20:39

MELLY просто винаги отговаря по един и същи начин и винаги е готова с радост да помогне!!!
ivatod
Младши потребител

Мнениеот vstoykov2 » 09 Ное 2009, 00:14

ivan_lawyer3 написа:което ще доведе до унаследяването на дълга от страна на неговите преки/косвени наследници.

Това ми звучи доста странно. Ами ако наследниците не наследяват нищо?
vstoykov2
Младши потребител

Предишна

Назад към Търговско право