начало

Адвокатурата призова ВСС да се извини на академичната общност и да преразгледа решението си за именити преподаватели Адвокатурата призова ВСС да се извини на академичната общност и да преразгледа решението си за именити преподаватели

длъжника ми няма нищо на негово име - Моля за помощ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

длъжника ми няма нищо на негово име - Моля за помощ

Мнениеот _angel_angelov_ » 06 Юли 2009, 15:26

Имам един длъжник, осъдил съм го и имам издаден изпълнителен лист и Заповед за незабавно изпълнение. Подадох ги на съдия изпълнител като си платих пълната такса за проучване, и те ми казаха, че той нямал нищо на негово име. Дори и никъде не работи. Моля за помощ, какво да правя.
БЛАГОДАРЯ на всички предварително за оказаната помощ.
_angel_angelov_
Нов потребител

Re: длъжника ми няма нищо на негово име - Моля за помощ

Мнениеот Melly » 06 Юли 2009, 15:34

Вашият адвокат ще каже.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 07 Юли 2009, 10:59

Положението Ви е много лошо. :(
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот _angel_angelov_ » 07 Юли 2009, 21:13

"Melly" просто в момента нямам възможност да си заплатя адвокатските такси и затова не съм се обърнал кам адвокат, поради тази причина моля за помощ.

"katerinakuch" знам, положението ми е просто трагично лошо и незнам какво да правя.
_angel_angelov_
Нов потребител

Мнениеот hidden » 07 Юли 2009, 21:19

Ако задължението е над 5000 лв., може да поискате да бъде наложена мярка на длъжника "забрана за напускане на страната". Ако имате някаква информация за негови банкови сметки, може да поискате да бъдат запорирани. Ако нямате такава информация, може да поискате да му бъдат наложени запори на банковите сметки в по-известните банки. Но ще Ви излезе скъпо, по 15 лв. на банка. Последната възможност е да поискате да бъде насрочен опис на движимото имущество на длъжника в жилището му.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот law_master » 07 Юли 2009, 23:13

Евентуално да се проучат прехвърлянията станали след възникване на задължението и да се види дали не може да се измисли нещо по 135 ЗЗД.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот bastard » 09 Юли 2009, 01:14

Какво адвокати, какви пет лева, още повече да се набутва човека. Има един лаф, че на босия цървулите никой не може да вземе. Единственото, което може да се надява човекът е длъжникът да придобие някво имущество, ама пак е шанс. Най-добре цедирай вземането на някое инкасо, ще ти го сконтират, ама поне ще вземеш нещо :wink:
bastard
Потребител

Мнениеот nocturnal_silence » 09 Юли 2009, 07:48

Обърни се към частен съдия-изпълнител Милен Бъзински!! Той ще ти свърши чудесна работа!! Разбира се, делото трябва да е възможно да бъде поето от него, взависимост от правилата за териториялна подсъдност!
nocturnal_silence
Нов потребител

Мнениеот hidden » 09 Юли 2009, 08:19

Милен Бъзински прави много поразии и гази яко закона!
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 10 Юли 2009, 12:21

Не можете ли да поговорите пак с Вашия длъжник?
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот noc_silence » 10 Юли 2009, 12:47

Не съм съгласен, че Милен Бъзински гази закона!! Ти искаш съвет, аз ти казвам кой ще ти свърши работа!! Мнението е такова за него, защото бачка стабилно и длъжниците нямат мира и не им дава да дишат!! Няма такова нещо, че гази закона!! Но ти си знаеш!!
noc_silence
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 10 Юли 2009, 13:02

1. Пише се и се произнася "съдебен изпълнител". Няма тире.
2. Неизпълнението на парични задължения е състав от Наказателният кодекс. Фактическият състав е - да е осъден с влязло в сила решение, да не изпълнява в продължение на повече от една година, въпреки че има приходи. Тоест, трябва да докаже, че е регистриран в бюро по труда, социални грижи, социален патронаж или че получава субсидии от съпругата си.
3. Частният съдебен изпълнител е прекалено тежка артилерия в случая. Все пак заведете дело, за да прекъснете давността на изпълнителният лист. В случая се касае за физически субект, което ще доведе до унаследяването на дълга от страна на неговите преки/косвени наследници.
4. Щом някой е осъден, няма начин да не плати, особено що се касае до съдебните решения. Впрочем с изключение на моите клиенти.

Поздрави,
Шумкар.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот bastard » 10 Юли 2009, 13:12

Абе, съгласен съм, че Милен Бъзински е доста ефективен в събирането на дълговете, това дали гази закона, могат да се произнесат единствено компетентните органи, но както споменах по-горе, длъжникът като няма наистина нищо, ако ще не Милен Бъзински, ами и самият Бойко Борисов да го търси да плаща, пак ядец! Какви състави бе Иван Лойър, ха ха, който не се е занимавал със съдебно изпълнение, не знае за какво иде реч :lol:
bastard
Потребител

Мнениеот hidden » 10 Юли 2009, 14:04

noc_silence написа:Не съм съгласен, че Милен Бъзински гази закона!! Ти искаш съвет, аз ти казвам кой ще ти свърши работа!! Мнението е такова за него, защото бачка стабилно и длъжниците нямат мира и не им дава да дишат!! Няма такова нещо, че гази закона!! Но ти си знаеш!!

Гази закона, и още как! На един мой клиент му насрочи опис на единственото жилище, което е с учредена ипотека в полза на друг кредитор, а не на взискателя. Целта беше да се уведоми банката-ипотекарен кредитор по чл. 501 ГПК за насрочения опис и банката да заплаши длъжника, че ще му обяви кредита за предсрочно изискуем! Това си е чисто закононарушение и по принцип ЧСИ трябва да носи деликтна отговорност за вреди, но на клиента не му се занимаваше и си плати.
Не ми говорете за ефективност, когато има изрични разпоредби на закона!!!
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 10 Юли 2009, 20:29

hidden, това което казваш е също част от ефективността, част от техниката на изпълнението. все пак е важно длъжника да плати дълга, а не дали може да се продава даден имот.
p_dyan
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 12 Юли 2009, 15:16

p_dyan написа:hidden, това което казваш е също част от ефективността, част от техниката на изпълнението. все пак е важно длъжника да плати дълга, а не дали може да се продава даден имот.

Така е.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Sahiba » 13 Юли 2009, 14:58

:)

ЧСИ Бъзински е наистина ефективен. Но не е единствения :)

Подкрепям Хидън, но тъй като съм работил с кантората на Бъзински и от двете страни (взискател и длъжник), не съм имал проблеми! С две думи - Аз съм доволен от работата му.
Sahiba
Потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 13 Юли 2009, 15:03

Hidden, ЧСИ не е нарушил закона, даже перфектно се е справил. Няма да коментирам защо.
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот hidden » 13 Юли 2009, 23:56

Напротив, нарушил е закона, засочвайки принудителното изпълнение срещу несеквестируем имот. На това ако му викате перфектно свършена работа, не знам какво да кажа.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот _angel_angelov_ » 21 Юли 2009, 21:20

Задължението на длъжника ми е малко по - малко от 5000 лева, като се прибавят лихви и такси задължението идва около 5300 лева. Аз даже вече незнам дали е в страната или е изчезнал кякъде на вън. Родителите му знаят, че срещу него съм завел изпълнително дело. Може ли да се иска опис на имуществото им, или да си взема по някъкъв начин задължението от тях, при положение, че е на 22 години пълнолетен е, неженен.
bastard написа:Какво адвокати, какви пет лева, още повече да се набутва човека. Има един лаф, че на босия цървулите никой не може да вземе. Единственото, което може да се надява човекът е длъжникът да придобие някво имущество, ама пак е шанс. Най-добре цедирай вземането на някое инкасо, ще ти го сконтират, ама поне ще вземеш нещо :wink:
Би ли ми казъл как става това, че вече незнам какво да правя.
И все пак е нужно длъжника да си плати дълга, но незнам как ще стане и кога ще стане това.
Много Благодаря на всички отзовали се на моя зов за помощ
_angel_angelov_
Нов потребител

Следваща

Назад към Търговско право