- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закон за защита срещу дискриминацията
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Закон за защита срещу дискриминацията
Има ли практика вече и комисията, предвидена в него създаденали е и ако да какви са й координатите.
- drazena1
- Младши потребител
Re: Закон за защита срещу дискриминацията
тая комисия и аз я търся и не я откривам
- donna2
- Потребител
а има ли някой информация кога ще я саздадат
много ми трябва ,не е за мен ,а е за приятел т както е с определен процент инвалидност направо и казват че няма да я наемат на работа защототрудно щели да я уволнят , а и съди бившия си работодател за незаконно уволнение
много ми трябва ,не е за мен ,а е за приятел т както е с определен процент инвалидност направо и казват че няма да я наемат на работа защототрудно щели да я уволнят , а и съди бившия си работодател за незаконно уволнение
- donna2
- Потребител
И без комисия чл. 8, ал. 3 от КТ си съществува. Просто защитата ще се търси по общия ред.
Комисията трябваше да бъде избрана до 31 март.....но както всичко в България и тя закъснява....
Комисията трябваше да бъде избрана до 31 март.....но както всичко в България и тя закъснява....
- abettor_
ЗА мен лично чл.8 т.3 е хайде да не кажа почти неприложим ,то бяха едни жалби до инспекцията по труда то беше едно чудо , а и в случая тя вече не работи с две думи случая не е единичен на човек в нейното положение просто се отказва работа като му се казва и защо му се отказва
- donna2
- Потребител
а и преде да тръгне съдебното дело каквото можа се направи по въпроса , но вече въпроса е от сега нататък на къде ...............е според мен на никъде а и какво можеш да докажеш в случая нищо някой казал на някого си нещо .............често срещано явление особенно на места с висока безработица ...........на такова място я си се обадил .........я скоро работа няма да намериш дори по програмата от социални помощи към заетост
- donna2
- Потребител
аз питам по друг аспект на дискриминацията -на расова основа, по-точно срещу моя позната има пусната жалба до Българския хелзински комитет по правата на човека, че тормози една личност от там системата се е задействала и я викат в полицията да дава обеснения, тя още не е ходила, но са разпитвани много свидетели, всичко това по въпросния закон, в който аз освен тази комисия друг орган не видях.Кажете ми какво да прави нещата си вървят към прокурор, а тя дори не знае какво е направила.Нещата ми приличат на написаха ни закон да си намерим жертви.
- drazena1
- Младши потребител
ami da otide s advokat i da se zapoznae s jalbata sreshtu ne
t.e. i advokata da se zapoznae s jalbata :)))
Ako se symnjava v bezpristrasnostta na miliciata, moje da go otrazi i v objasnenieto ;)
no togava po4vate vojna s n-skoto podrazdelenie na narodnata milicia :)))
Ako se symnjava v bezpristrasnostta na miliciata, moje da go otrazi i v objasnenieto ;)
no togava po4vate vojna s n-skoto podrazdelenie na narodnata milicia :)))
- nekoj
Re: ami da otide s advokat i da se zapoznae s jalbata sresht
вече има светлина по въпроса има прокурорска проверка по чл. 162 НК, явно Закона за защита срещу дискриминацията не е приложим , защото не е създадена комисията, та Комитета по правате на човека използва тези текстове, сега ще чакаме резултат, а после ще видим
- drazena1
- Младши потребител
Re: ami da otide s advokat i da se zapoznae s jalbata sresht
Kato se izbistryat neshtata, zaduljitelno da zawedete delo sreshtu BHK za psihicheski tormoz - tryabwa da se sudyat tez goweda, che te w powecheto sluchai tochno nasajdat rasowa omraza : )))
- ogi
- Младши потребител
подготвяме се все още изчакваме какви други глупости ще измислят и ще им спретнем една искова молбичка та да се чудят от къде им е дошло и дали и друг път щще работят по нечии сигнали само за да трупат дейност.
- drazena1
- Младши потребител
Nikoga nyama da zabrawya edna snimka - kogato byah malko momche razglejdah kniga na Bernhard Gjimek - izvesten izsledovatel na Afrika. Snimkata vsushtnost beshe na edna negurka ot malko pleme, a v teksta pod snimkata se obyasnyawashe, che e naprawena mig prerdi da ya prostrelqt w pleshkata, za da ya preparirat za Britanskiya musey. Towa stanalo prez 1968 godina, oshte ne sum bil roden...
Jalkoto e, che sushtite tezi hora dnes ni "uchat" na demokraciya i etnicheska tolerantnost....
Jalkoto e, che sushtite tezi hora dnes ni "uchat" na demokraciya i etnicheska tolerantnost....
- ogi
- Младши потребител
Много точен пример даде.Тяхната демокрация е изпълнена с лицемерие.Те са далеч от нашата толерантност, справка: Северна Ирландия,където се изтрепват взаимно хора от един и същ етнос. Ако не смучеха от колониите,преди, а сега от страни като България, и бяха бедни като нас, щяхме да ги видим колко са демократични.
- яstavrev
Какво ли да кажем за американците, които пъка са "баш образеца" за демокрация??? Оставили са последните останки от културата на северноамериканските индианци на доизживяване в някакви резервати, където спокойно да могат да им продават алкохол и дрога... Или където до втората половина на ХХ в. е имало сегрегация... А колониалните нации пък са друго нещо! Англия, Франция, Испания - многобройни примери за "толерантност" и "демокрация"!:))))
- alexander_tonev
Току-що се сетих. Имаше едно предаване по CNN, посветено на битката при Little Bighorn - 1876 г. /годината на нашето Априлско въстание:))))/ Обединени индиански племена начело с Дакота и техния водач Татанка Йотанка /Седящият бик/ разбиват редовна американска армия, ръководена от лейтенант Дж. Къстър... Наши дни - Little Bighorn е национален парк на САЩ, където има плоча на мястото на всеки паднал американски войник /най-вече на Къстър/, но нито една на мястото на загинал индианец!!!! Какво ли точно искат да научат идните поколения?
- alexander_tonev
17 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|